fbpx
3 jun 2017

100.000 euro tegen kinderarmoede

Geraardsbergse scholen kunnen voortaan leerlingen financieel ondersteunen. Er komt een uitbreiding van de tussenkomst in de schoolkosten.

Geraardsbergse scholen kunnen vanaf volgend schooljaar minderbedeelde kinderen beter ondersteunen bij de schooluitgaven. Dat heeft de OCMW-raad van Geraardsbergen beslist. In totaal wordt er volgende schooljaar 100.000 euro vrijgemaakt in een schoolkostenfonds. “Dat wordt door elke school autonoom beheerd en biedt de mogelijkheid om leerlingen te ondersteunen bij de schooluitgaven”, legt OCMW-voorzitter David Larmuseau uit.

De maatregel is een gevolg van de Rondetafel Kinderarmoede die vorig jaar plaats vonden in Geraardsbergen. “Dit is één van de zeven concrete acties die de Stuurgroep binnen het Huis van het Kind na afloop naar voren schoof. Vele scholen doen reeds grote en kleine inspanningen om elk kind gelijke kansen te geven. Met dit project willen we hen verder ondersteunen in deze opdracht”, aldus schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont. De komen twee schooljaren is er een budget voorzien van 220.000 euro.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background