13 dec 2015

Wezen-Vrienden pakken belangrijke punten

Na het debacle in de thuiswedstrijd tegen Latem-De Pinte moesten de Wezen punten rapen bij fusieclub Tigers Zwevegem-Deerlijk.


De West-Vlamingen begonnen aan de match met Dieter De Smet, Sam Deconinck, Michiel De Corte, Jochen Ghekiere en Herbert Desmet. Bij de Wezen gingen Tim Van Driessche, Jeroen Tuypens, Hendrik Tratsaert, Jimmy Hendrickx en Sam Verstraeten van start.
De Geraardsbergenaars gingen goed van start met korven van Sam Verstraeten en Jeroen Tuypens: 2-6. De thuisploeg reageerde echter via Dieter De Smet en Sam Deconinck: 8-6. Met o.m. driepunters van Tim Van Driessche, Jimmy Hendrickx en Hendrik Tratsaert en punten van Jeroen Tuypens en Sam Verstraeten konden de Wezen-Vrienden reeds in het eerste quarter een kloof slaan van 11 punten: 14-25.
Ook in het tweede quarter gingen de Wezen door op hun elan. Met bommen van Hendrik Tratsaert en Sam Verstraeten, en korven van Bart Spinnoy en Tim Van Driessche werd de bonus bij de rust opgedreven tot 17 punten: 27-44.
De thuisploeg, die vorige week nog ging winnen bij leider Kangoeroes Willebroek, kwam na de rust als herboren uit de kleedkamers. Met een afstandshot van Jochen Ghekiere en korven van Sam Deconinck, Dieter De Smet en Dieter D’Hooge naderde de thuisploeg tot op 8 punten: 36-44. Niettegenstaande weerwerk van Thomas De Vliegher, Jimmy Hendrickx, Sam Verstraeten, Bart Spinnoy en Hendrik Tratsaert slaagden de Tigers erin om via Dieter D’Hooge, Sam Deconinck, Herbert Desmet, Dieter De Smet en Benoit Denoulet op het einde van het derde quarter te naderen tot 53-60.
Met een driepunter van Benoit Denoulet en de steun van Brecht Duyck kwam Zwevegem-Deerlijk in het begin van het vierde quarter zelfs terug tot op 2 punten: 58-60. Jimmy Hendrickx, Tim Van Driessche, Jeroen Tuypens en Sam Verstraeten konden de Geraardsbergse bonus terug opkrikken naar 12 punten: 61-73. De West-Vlamingen bleven echter knokken voor de punten. Dieter D’Hooge en Herbert Desmet brachten de thuisploeg nog eens terug tot op 4 punten: 69-73. Bovendien verloren de Wezen Tim Van Driessche en Bart Spinnoy met vijf fouten. Even later moest bij de thuisploeg ook Herbert Desmet naar de kant met de maximale foutenlast. Sam Verstraeten en Hendrik Tratsaert brachten de Wezen terug 7 punten voor: 71-78. Sam Deconinck bracht echter met een driepunter terug spanning in de match: 74-78. Uiteindelijk konden Jimmy Hendrickx en Hendrik Tratsaert toch de zege veilig stellen. Eindstand: 74-82.
Met deze belangrijke zege kunnen de Wezen terug wat hogerop krijgen. Volgende vrijdag begint de terugronde met een thuiswedstrijd, op vrijdag 18 december om 20u30, tegen BC Asse-Ternat.
Tigers Zwevegem-Deerlijk: Dieter D’Hooge (16 punten), Herbert Desmet (14 punten), Sam Deconinck (13 punten), Dieter De Smet (11 punten), Benoit Denoulet (9 punten), Michiel De Corte (5 punten), Brecht Duyck en Jochen Ghekiere (elk 3 punten).
Wezen-Vrienden: Sam Verstraeten (26 punten), Hendrik Tratsaert en Jimmy Hendrickx (elk 18 punten), Tim Van Driessche en Jeroen Tuypens (elk 7 punten), Bart Spinnoy (4 punten), Thomas De Vliegher (2 punten).
Andere uitslagen:
Black Boys Erpe-Mere B – Wezen-Vrienden B 68-57
Wezen-Vrienden C – White Star Sint-Amandsberg 49-83
Wedstrijden zaterdag 19 december:
Om 14 uur spelen de pupillen in de 1/8ste finale van de Beker van Oost-Vlaanderen tegen Basket Meetjesland. Om 16 uur spelen de landelijke miniemen eveneens tegen Basket Meetjesland, en om 18u15 neemt de B-ploeg het op tegen Sparta Laarne B.
De C-ploeg maakt om 18u45 de verplaatsing naar Olympia Denderleeuw B.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background