5 jun 2017

Zesde overwinning voor Thomas De Pestel in Moerbeke

De organisatoren van de Dorpsraad Moerbeke-Atembeke en het Sportverbond kregen 37 renners aan de start voor hun kermisprijs voor nieuwelingen.

De organisatoren van de Dorpsraad Moerbeke-Atembeke en het Sportverbond kregen 37 renners aan de start voor hun kermisprijs voor nieuwelingen.

In de eerste van de tien af te leggen ronden trokken streekrenners Sébastein Van Poppel (Galmaarden) en Maxim Nonneman (Zandbergen) in de aanval. Ze haalden een maximale voorsprong van liefst 1’40”. Halverwege de wedstrijd kwam er uiteindelijk toch reactie in het peloton en begon de voorsprong aanzienlijk te slinken. Senne Van De Velde en Nicolas Marthe probeerden met zijn tweetjes het gat toe ter rijden, maar lukten niet in hun opzet. Ook de Nederlander Rowdy Reunis waagde zich nog aan een tegenaanval, eveneens zonder succes. Onder het commando van Thomas De Pestel kwam het in de klim van de Koppenollestraat toch tot een hergroepering. De slotronde werd aangevat met een groep van 24 renners.

In de spurt toonde Thomas De Pestel zich ongenaakbaar de sterkste. Jasper Dejaegher eindigde tweede voor Zottegemnaar Ben Squire. Thomas De Pestel boekte in Moerbeke zijn zesde seizoenszege.

Uitslag: 1. Thomas De Pestel (60,7km in 1u29’11″/40,05km/u); 2. Jasper Dejaegher; 3. Ben Squire; 4. Nicolas Marthe; 5. Enrico Dhaeye; 6. Witse Meeussen; 7. Arnout Van Den Borre; 8. Emile Eeckhout; 9. Maxim Nonneman; 10. Yente Peirens; 11. Joost Bekaert; 12. Jelle Declerck; 13. Bram Deschuyffeleer; 14. Aiden Vanderbeke; 15. Dylan Van Den Borre; 16. Senne Van De Velde; 17. Ramses Debruyne; 18. Keano Van Bellinghen; 19. Preslav Balabanov (Bul); 20. Connor De Smet; 21. Sébastein Van Poppel op 30″; 22. Achille Demares; 23. Rowdy Reunis (Ned); 24. Niels Onderbeke. 

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background