8 mrt 2017

Zesdaags wielerfeest rond terugkeer van de Muur in de Ronde

Onder het motto “Muur van de Ronde” maakt Geraardsbergen zich op voor een groots volksfeest.

De legendarische Muur van Geraardsbergen is terug in de Ronde, en daar zijn ze in de Oudenbergstad niet een klein beetje blij mee. Op sportief vlak ligt de Muur als achtste helling op het parcours, op 95 kilometer van de aankomst. Naast de doortocht van de Elite mannen is er ook de doortocht van de Elite vrouwen. De juniores fietsen drie keer over de Muur en komen aan op de Vesten. Onder het motto “Muur van de Ronde” maakt Geraardsbergen zich op voor een groots volksfeest.

Eigenlijk begint het wielerfeest op dinsdag 28 maart bij de Driedaagse De Panne-Koksijde, met twee passages op de Muur. De passages zijn voorzien rond 15u30 (op 63km van de finish) en rond 16u10 (op 17km van de finish). De fans kunnen alles volgen via de uitzending van Sporza op een groot scherm naast de Kapel, en er zijn ook drank- en eetstandjes voorzien.

Woensdag 29 maart kan je het parcours van het fietsgedeelte van de “Challenge Triatlon” verkennen, met om 10 uur start aan de hoofdparking van De Gavers en op het einde de beklimming van de Muur. Er zullen ook enkele profatleten aanwezig zijn op deze verkenning. Challenge Geraardsbergen vindt plaats op 2 juli.

Op vrijdag 31 maart vindt de parcoursverkenning plaats door Ruben Van Gucht, integraal in beeld gebracht op Canvas vanaf 8 uur. Alle supporters en wielertoeristen zijn welkom. De vermoedelijke passage van Ruben Van Gucht op de Muur is voorzien rond 15 uur. Hij zal er tevens een tussenstop maken.

Zaterdag 1 april ben je om 11 uur welkom in de raadzaal van het stadhuis voor de boekvoorstellingDe Muur” van auteur Filip Osselaar. Het boek staat vol anekdotes en straffe verhalen. De voorstelling wordt gevolgd door een panelgesprek met Belgische grootheden uit de wielersport. Eddy Merckx en Lucien Van Impe zijn alvast uitgenodigd.

Diezelfde dag verwacht Geraardsbergen ook nog 5.700 wielertoeristen, die de uitdaging met de Muur aangaan. Enkel de deelnemers aan de 237 kilometer lange tocht passeren in Geraardsbergen. Om op zaterdag het stadscentrum te vermijden zullen deze via de Astridlaan, Weverijstraat en Penitenstraat de beklimming van de Muur aanvatten. De eerste wielertoeristen worden reeds rond 10u30 verwacht. 

Maar het gebeuren waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt, staat gepland op zondag 2 april: de doortocht van de Ronde van Vlaanderen! De Vesten wordt ingericht als gratis volksdorp met groot scherm waarop de Sporza uitzending te volgen is, eet- en drankstandjes, afterparty na de wedstrijd tot 20 uur. Er zijn kermisattracties op het middenplein van de Vesten.

Er zijn passages van de juniores om 10u30, 11u50 en 12u15. De aankomst is voorzien rond 12u40. Om 13u30 is er de passage van de dames, en om 14u40 de doortocht van de Eliterenners. 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background