12 dec 2005

Zele – Wezenvrienden

BBC Zele – Wezenvrienden: 80-57

ZWARE NEDERLAAG

De topper in eerste provinciale was voor Zele en Wezenvrienden van cruciaal belang. Konden de wezen winnen, dan was de titel van herfstkampioen binnen en verlies van de Muurjongens zou ertoe brengen dat er maar liefst vijf ploegen op de eerste plaats zouden terechtkomen.

Coach Van de Vyle en zijn spelers waren de uitschakeling in de achtste finales in de Beker van Oost-Vlaanderen in Houtem nog niet vergeten en wilden een revanche voor de Geraardsbergse supporters. De Zelenaars werden in de zestiende finales uitgeschakeld door Wezenvrienden en hadden beloofd hun vel nu duurder te verkopen. Dit beloofde voor het matchverloop.
Bij Wezenvrienden starten Koen Romeyns, Bram Denie, Jan Hijsselinckx, Niki Trouvé en Steve Van Dingelen.
De thuisploeg liet onmiddellijk via een driepunter van De Brauwer weten dat ze het meenden maar via Bram Denie en Steven Vandingelen werd het 5-6 na drie minuten. In de volgende zeven minuten zouden de wezen welgeteld nog éénmaal tot scoren komen en dit terug via Steven Vandingelen. Na het eerste quater was de stand 13-8. De thuisploeg was in de eerste periode vooral productief via De Brauwer en hun nummer 14.
In de tweede periode kwamen de wezen onmiddellijk terug tot 13-13 en dit via een bom van Koen Romeyns en een gelukte shot van Niki Trouvé. Toen zette de thuisploeg een 15-0 op de bordjes in de volgende vijf minuten of 28-13 na vijftien minuten wedstrijd.
Hoog tijd om Mario De Wandel in te brengen en Mario deed wat van hem verwacht werd en zou een vier op vijf binnenshotten in de volgende vier minuten maar het negatieve was dat hij op die korte tijd drie persoonlijke fouten achter zijn naam had en hierdoor riep de coach hem terug naar de kant. Gerust werd er bij een 37-26 stand.

Ook na de koffie was de thuisploeg de betere van de Muurjongens, hierdoor vergrootte de voorsprong van de Zelenaars tot 50-33 na vijfentwintig minuten basket. Bij Wezenvrienden probeerden Niki Trouvé en Bram Denie nog het tij te doen keren maar dit lukte hen ook niet.
Met na tien minuten te gaan was de tussenstand 59-46.
In de slotperiode ging het bij de bezoekers van kwaad naar erger en de Waaslanders liepen uit tot 67-47 met nog vijf minuten te spelen.Op één minuut van het einde werd het zelfs 77-52. De Zeelse coach kon zelf zijn topschutters naar de kant halen en hun een verdiende applausvervanging geven. Steve Vandingelen probeerde met afstandshots iets aan de achterstand te doen voor de bezoekers maar ook Steve kon niet verhinderen dat de wezen de boot ingingen met een 80-57 einduitslag.
Een heel zware nederlaag en een verdiende overwinning van de thuisploeg. Een gebrek aan vertrouwen bij de bezoekers en een slechte afwerking deed de Oudenbergjongens de das om.

Wezenvrienden: Koen Romeyns 8pt, Niki Trouvé 9pt, Bram Denie 10pt, Steven Vandingelen 15pt, Mario De Wandel 10pt, Ruben ‘t Kindt 4pt, Joris Uyterhaegen 1pt, Jan Hijssselinckx 0pt, Sem Van Belleghem 0pt.

Door deze Geraardsbergse nederlaag staan nu vijf ploegen op de eerste plaats wat heel ongewoon is na twaalf wedstrijden. Alle vijf de ploegen (Wezenvrienden, Zele, Zottegem, Melle Vogelhoek en Bavi Gent) hebben tweemaal verloren en dit belooft voor de verdere spanning in de competitie in eerste provinciale.
Hopelijk zijn de twee opeenvolgende nederlagen (op Houtem en nu Zele) slechts “accidents de parcours” bij de Wezen en zorgt de kerstman op 17 december om 20 uur voor een overwinning van de Muurjongens.
Komende zaterdag komt Silaba Zelzate namelijk op bezoek in sporthal “ de kriebel” en het belooft een weerzien te worden met Geert Desmet die vorig seizoen nog de Geraardsbergse rangen verdedigde.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background