1 sep 2021

Xandro Meurisse wint voor tweede keer Stadsprijs Geraardsbergen

Vorig jaar ging de Geraardsbergse Stadsprijs niet door wegens de coronapandemie. Het was meteen duidelijk dat de Geraardsbergenaars de Stadsprijs gemist hadden, want van bij de start tekenden heel wat wielerliefhebbers paraat op de Markt.

117 renners passeerden aan de inschrijvingstafel in het prachtige Geraardsbergse Stadhuis. En ook de renners hadden er zin in, want reeds van in de eerste van de zestien af te leggen ronden werd er aan een hoog tempo gekoerst.

Er vormde zich na vijf kilometer reeds een kopgroep van dertien met o.a. Lionel Taminiaux, Elias Van Breussegem, streekrenner Maxim Nonneman, en de veldrijders Michaël Vanthourenhout, Toon Vandebosch en Ayco Bastiaens. De vluchters kregen een maximale voorsprong van 15″, maar werden al vlug terug ingerekend.

Daarna was het de beurt aan Xandro Meurisse om in het offensief te trekken, maar hij kreeg geen steun en moest het dus ook voor bekeken houden.

In de derde ronde vormde zich uiteindelijk een 15-koppige vluchtersgroep met Lionel Taminiaux, Andreas Goeman, Gianni Marchand, Thomas Joseph, Tom Timmermans, Laurens Huys, Toon Vandebosch, Felix De Groef, Stef Rogier, Brem De Man, Vince Gerits, Sven Noels, de Nederlanders Stijn Appel en Adriaan Janssen, en de Nieuw-Zeelander Logan Currie. Zij haalden een bonus van 30″.

Enkele kilometers verder konden ook Xandro Meurisse, Michaël Vanthourenhout, Jarne Van Grieken, de Nederlander Etienne Van Empel, de Nieuw-Zeelander Luke Mudgway en de Amerikaan Luke Lamperti hun wagonnetje aanpikken. Een vlucht met 21 renners kwam zo tot stand. Gedurende de volgende 40 kilometer bleef hun voorsprong steeds rond de minuut schommelen.

In de achtergrond probeerden o.m. streekrenners Maxim Nonneman, Dylan Van Den Storme en David Desmecht een tegenoffensief op te zetten, maar tevergeefs. En in de kopgroep viel Sven Noels letterlijk weg.

Er volgen nog tegenaanvallen van o.m. de Albanese kampioen Ylber Sefa, David Desmecht en Frederik Backaert, maar allemaal zonder resultaat.

Inmiddels bouwden de vroege vluchters hun voorsprong op tot boven de twee minuten, en was het duidelijk dat de toekomstige winnaar vooraan zat.

Met nog een twintigtal kilometers op de teller konden Xandro Meurisse, Gianni Marchand, en de Nieuw-Zeelander Logan Currie hun medevluchters verschalken. Het drietal bouwde een bonus op van meer dan één minuut, en zij zouden strijden voor de ereplaatsen.

In een spurt bergop liet Xandro Meurisse zijn gezellen achter zich, en schreef hij voor de tweede maal de Stadsprijs op zijn palmares.

Uitslag: 1. Meurisse Xandro (162 km in 3u31’42”); 2. Marchand Gianni op 1″; 3. Currie Logan (NZl) op 4″; 4. Goeman Andreas op 42″; 5. Van Grieken Jarne op 43″; 6. De Groef Felix, 7. Mudgway Luke (NZl); 8. Deman Brem; 9. Timmermans Tom; 10. Gerits Vince; 11. Huys Laurens op 47″; 12. Rogier Stef; 13. Joseph Thomas; 14. Van Empel Etienne (Ned); 15. Taminiaux Lionel; 16. Bastiaens Ayco op 51″; 17. Appel Stijn (Ned) op 55″; 18. Desmecht David op 1’37”; 19. Sefa Ylber (Alb) op 1’41”; 20. Siemons Stijn op 1’46”; 21. D’Heygere Gil; 22. Dehairs Simon; 23. Verheyen Maarten; 24. Backaert Frederik op 1’48”; 25. Walker Max; 26. Vandevelde Yentl; 27. Vanthourenhout Michaël; 28. Relaes Jacob; 29. Timmermans Tim; 30. Rombouts Seppe.

100 renners reden de wedstrijd uit.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background