22 aug 2010

Wielertoeristen breken record

Voor de 29ste keer werden dit weekend de kastelentocht verreden in Idegem.
Pr-verantwoordelijke en tevens erevoorzitter Wilfried Herremans had met zijn team van WTC Idegem kosten noch moeite gespaard om alles in in goede banen te leiden. Zowel zaterdag als zondagmorgen trokken de eerste wielertoeristen de weg al op om 7u30 zo’n 120, 70, 50, 35 of 25 kilometer af te leggen. Voor de grootste afstanden werd richting Deux-Acren, Lessenbos, Bassily, Graty, Thoricourt en Lens gefietst. Alle afstanden werden perfect bewegwijzerd door het teken 7 & 8 op het wegdek.
Ook de mountainbikers konden 28, 45, 55 of 70 kilometer afleggen. Voor de grootste afstand moest men echterwel eenĀ  goed getrainde biker zijn.

“Vorig jaar kenden we een recordopkomst met 2166 en dit jaar hebben we er nog een twintigtal meer deelnemers kunnen inschrijven, we zijn dan ook uiterst tevreden en danken hierbij alle deelnemers, zowel clubs als individuelen. Ook de familietocht kende heel wat succes. Gezinnen met kleine kinderen die 25 kilometer afhaspelen. Ook steeds meer vrouwen nemen deel aan onze fietstochten en niet alleen voor de 35 kilometer, maar nu ook al voor de grotere afstanden van 50 en 75 kilometer. Deze geoefende fietsters willen ook tonen dat ze die grotere afstanden aankunnen”, aldus Wilfried Herremans.

WTC Idegem wil volgend jaar trachten iets speciaals te maken van de 30ste jubileumuitgave van hun kastelentocht.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background