22 nov 2010

Wielerkampioenen WRT De Roeve gehuldigd

Het afgelopen weekend werden de Geraardsberse wielerkampioen van “WRT De Roeve Cyclingteam” gehuldigd.

Meer dan honderd genodigden waren aanwezig op de top van de Muur.

De tijdrit op de piste van Rebecq-Quenast besliste dit jaar over de kampioentrui voor deze wielertoeristen. In de statuten van deze club staat dat leden een competitiegevoel dienen te hebben. Ook tijdens de week trainen de meeste leden hard opdat ze op zondag zeker en vast niet de rol moeten lossen.
Tot drie jaar terug besliste steeds een tijdrit tussen Frasnes-Lez-Buissenal en Lessen over de kampioenentrui, maar nu werd reeds twee jaar voor een andere formule gekozen.

De deelnemers aan de tijdrit moesten tien rondjes afleggen op de ovale betonnen piste van 333 meter of 3,333 km in de Henegouwse gemeente.
De beste tijd in de A-Categorie was voor Jerry Tas met een tijd van 4min 36seconden en 62 hondersten, Philip Helmus en Olivier Boeykens legden beslag op een tweede en derde plaats. De winnaar reed met een snelheid van 43,474 kilometer per uur.
In de B-categorie werd Sigi Heyman clubkampioen, André De Roeve en Dirk De Prijcker vervolledigen het podium.

Wielerclub De Roeve staat ervoor bekend dat aan een hoog tempo gereden wordt en ook in de wintermaanden staan de mannen paraat. Elke zondagochtend wordt om 9 uur gestart aan elektro De Roeve, gelegen aan de voet van de Vesten. Weer of geen weer, wekelijks rijden deze taaie flandriens een afstand van zo’n 80 kilometer. Ook deelnemers van andere clubs vervolledigen de groep tijdens de winter. Af en toe komen ook profs langs om zo hun kilometers te malen.

Meer info over de club vind je op www.bloggen.be/wrtderoeve

Uitslag tijdrit:

A-team
1  Jerry Tas
2  Philip Helmus
3  Olivier Boeykens
4  Curt Maes
5  Pierre Clam
6  Peter De Boeck
7  Olivier Derder
8  Stefaan Van Oppens
9  Eric De Rijst
10Pascal De Roeck
11Jorgen Haelterman

B-Team
1  Sigi Heyman
2  André De Roeve
3  Dirk De Prijcker
4  Frank Hoogstoel
5  Eddy Nijs

Buiten Categorie
1 Frederik Pieters

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background