26 aug 2021

Wielerhoogdagen in Oudenbergstad

Geraardsbergen staat de komende week in het middelpunt van de wielerbelangstelling.

Op zaterdag 28 augustus trekt de Brussels Cycling Classic door onze streek. Met een dubbele passage over de Muur, de Bosberg en de Congoberg belooft de wedstrijd bijzonder spannend te worden.

Je kan de renners aanschouwen tijdens hun passage’s:

Muur (na 117 km) omstreeks 13u11, en (na 148 km) omstreeks 13u53

Bosberg (na 121 km) omstreeks 13u17, en (na 152 km) omstreeks 13u58

Congoberg (na 128 km) omstreeks 13u26, en (na 159 km) omstreeks 14u08

Daarna trekken de renners richting Brussel, om er na 204 km, omstreeks 15u10 te finishen.

De organisatoren verwachten spektakel in en rond Geraardsbergen, en hopen op een totaal ander wedstrijdverloop dan de voorbije jaren.

En op woensdag 1 september spreken de wielerliefhebbers af op de 103de editie van de Geraardsbergse Stadsprijs, de oudste kermiskoers van ‘t land.

De deelnemers starten om 14 uur op de Markt voor een wedstrijd over 16 ronden van 10,1 km langs Markt, Vesten, Guilleminlaan, Gaverstraat, Majoor Van Lierdelaan, Pol Antheunisstraat, Burgstraat, Verbondenenstraat, Zarlardingestraat, Kastanjestraat, Elzenstraat, Oudenaardsestraat, Brugstraat, Markt.

De aankomst is omstreeks 18 uur voorzien op de top van de Markt.

De wielerweek wordt op zondag 5 september afgesloten met de slotetappe (Namur – Geraardsbergen) van de Benelux Tour (nieuwe benaming van de vroegere Binck Bank Tour).

Na 101 km bereiken de renners het lokaal parcours in Geraardsbergen. Ze leggen 3 plaatselijke ronden af met telkens een passage aan de aankomstzone op de Vesten, en iedere ronde de beklimmingen van de Muur, de Bosberg, en de Denderoordstraat. De eerste passage op de Vesten is voorzien omstreeks 15u20.

De aankomst op de Vesten is voorzien omstreeks 17 uur.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background