19 aug 2018

Wielerhoogdag met Binck Bank Tour in Geraardsbergen

Met de aankomst van de slotetappe van de Binck Bank Tour kon Geraardsbergen terug genieten van een wielerhoogdag.

Met de aankomst van de slotetappe van de Binck Bank Tour kon Geraardsbergen terug genieten van een wielerhoogdag. De slotrit ging over 215,6 km van Lacs de l’Eau d’Heure naar wielerstad Geraardsbergen. Met 86,4 km over Geraardsbergse wegen met meerdere beklimmingen van de Sanaberg, de Muur, de Bosberg en de Onkerzelestraat kon men vuurwerk verwachten.

De Binck Bank Tour bereikte Geraardsbergen met zeven leiders. Laurens De Vreese, Guillaume Van Keirsbulck, Dylan Groenewegen, Jonas Rickaert, Elmar Reinders, Ludwig De Winter en Markel Irizar haalden een voorsprong van 3’55”, en hielden daar bij de eerste passage op de Vesten nog 2’35” van over. 

Bij de tweede beklimming van de Sanaberg trok Guillaume Van Keirsbulck in de aanval. Laurens De Vreese en Markel Irizar pikten aan, maar moesten tijdens de beklimming van de Vesten en de Muur de renner van Wanty Group Gobert laten gaan. In het peloton kwam er reactie van o.m. Michaël Valgren Andersen, Jasper Stuyven, Oliver Naesen, leider Matei Mohoric, Michael Matthews, Zdenek Stybar, Tim Wellens, Greg Van Avermaet en Maximilian Schachman. Guillaume Van Keirsbulck hield nog 46″ over om aan zijn solovlucht te beginnen. In de achtergrond reden Michaël Valgren Andersen, jonas Rickaert en Paul Martens weg van de achtervolgers. Michaël Valgren Andersen viel weg met matriaalpech, maar bij de derde beklimming van de Sanaberg konden Jonas Rickaert en Paul Martens vooraan aansluiten. Bij de achtervolgende groep was Zdenek Stybar zeer bedrijvig, en kwam leider Matei Mohoric een paar keer in de problemen.

Bij de derde beklimming van de Vesten ging Paul Martens alleen aan de haal, om met een bonus van 40″ te beginnen aan de laatste plaatselijke ronde. Op de Bosberg was de Duitser er echter aan voor de moeite, en was het ex-kampioen van België Oliver Naesen die zijn kans waagde. Hij bouwde een voorsprong uit van 24″, maar een reactie van Zdenek Stybar maakte tijdens de laatste beklimming van de Sanaberg een einde aan zijn vlucht. In de slotkilometers probeerden o.m. Michael Matthews, Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven, Dylan Van Baarle, Tom Van Asbroeck en Zdenek Stybar de groep der favorieten nog te ontlopen.

In de spurt op de Vesten was Michael Matthews de sterkste voor Greg Van Avermaet en Zdenek Stybar.

Een uitgeputte Matei Mohoric hield in het eindklassement nog 5″ over op ritwinnaar Michael Matthews. Tim Wellens kon nog beslag leggen op de derde podiumplaats.

Zdenek Stybar kon de leiderstrui van het puntenklassement nog afsnoepen van Caleb Ewan,

en de Nederlander Elmar Reinders won het klassement van de strijdlust.

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background