10 dec 2017

Wezen-Vrienden winnen spannend duel tegen Sint Niklase Condors

Na twee verliesmatchen op rij moesten de Wezen proberen om de punten thuis te houden tegen de Sint Niklase Condors. Coach Patrick Malfait kon echter geen beroep doen op Tim Van Driessche.

Na twee verliesmatchen op rij moesten de Wezen proberen om de punten thuis te houden tegen de Sint Niklase Condors. Coach Patrick Malfait kon echter geen beroep doen op Tim Van Driessche.
De Wezen begonnen aan de wedstrijd met Philip Beeckmans, Christophe Maes, Toon Tordeur, Anaël Ahanda en Maarten Van Der Sypt. Bij de bezoekers gingen Callrwaert, Wildemauwe, Van Haver, Robinson en Koppen van start.
Met een driepunter van Philip Beeckmans en punten van Maarten Van Der Sypt nam de thuisploeg onmiddellijk een bonus, maar Cedric Koppen en Robin Callewaert zorgden voor de aansluiting: 5-4. In een gelijkopgaand eerste quart scoorde “Papy Dimbala” een driepunter en kon Anaël Ahanda nog eens een dunkdemonstratie ten beste geven. Met o.m. afstandshots van Robinson, Wildemauwe en Van Haver konden de bezoekers toch nog 2 punten voorsprong nemen: 19-21.
Met driepunters van Philip Beeckmans en Christophe Maes, een dunk an Anaël Ahanda en punten van Maarten Van Der Sypt, Bob Dikanda en “Papy” Dimbala bouwden de Wezen-Vrienden een voorsprong van 6 punten op: 35-29. Robinson en Koppen brachten de Condors nog dichterbij, maar met een bom van Philip Beeckmans ging de Oudenbergploeg toch rusten met een verschil van 5 punten: 38-33.
Het derde quarter begon met een afstandshot van Wildemauwe, maar met een driepunter van Christophe Maes en korven van Maarten Van Der Sypt bleef de thuisploeg op voorsprong: 46-39. Niettegenstaande een driepunter van Verhas konden Anaël Ahanda en Maarten Van Der Sypt de voorsprong opdrijven tot 10 punten: 55-45. De bezoekers reageerden via Callewaert, Verhas en Van Haver, maar Philip Beeckmans zorgde nog voor een 61-54 voorsprong.
In het vierde quarter dreef Philip Beeckmans, met een afstandshot, het verschil zelfs op tot 10 punten: 64-54. De Condors gaven de moed echter niet op, want met een driepunter van Verhas en korven van De Decker en Callewaert zorgden ze nog voor een spannende slotfase: 70-71. Bij de Condors moest topschutter Callewaert echter met 5 fouten naar de kant. Anaël Ahanda, “Papy” Dimbala, Maarten Van Der Sypt en Christophe Maes zorgden toch nog voor een fel bevochten zege: 79-75.
Donderdagavond gaan de Wezen, voor de 1/8ste finale van de Beker van Oost-Vlaanderen, op bezoek bij Latem-De Pinte. Volgende zaterdag hervatten ze de competitie met een thuismatch tegen Waregem.
Wezen-Vrienden: Van Der Sypt (20 punten), Beeckmans (17 punten), Ahanda (16 punten), Dimbala (8 punten), Maes (8 punten), Dikanda (6 punten), Tordeur (4 punten).
Sint Niklase Condors: Callewaert (23 punten), Robinson (13 punten), De Decker (9 punten), Wildemauwe (9 punten), Verhas (8 punten), Van Haver (7 punten), Koppen (4 punten), Peersman (2 punten).
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Feniks Futuria Gent B 69-77
Benjamins WV – United Ninove 17-82 (oefenmatch)
Wedstrijdkalender zaterdag 16 december:
10u: United Ninove – Benjamins WV (oefenmatch)
12u45: Juniores WV – Helios Zottegem
12u50: BBC Erembodegem – Pré-Microben WV
18u15: Wezen-Vrienden B – Wildcats Gavere
20u30: Wezen-Vrienden A – Bent Schoenen Waregem B  

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background