18 dec 2005

Wezenvrienden – Silaba Zelzate

Wezenvrienden – Silaba Zelzate: 93 – 71

Na de mindere prestaties tegen Houtem en Zele waren de Wezenvrienden gastheer voor Silaba Zelzate. Voor de wedstrijd was er minder goed nieuws rond Mario De Wandel, die onder het mes moet en hierdoor enkele weken onbeschikbaar zal zijn.

De Wezenvrienden starten met Sem Vanbelleghem, Niki Trouvé, Bram Denie, Steven Vandingelen en Ruben ‘t Kindt.

In een gelijkopgaand eerste quart werd het na vijf minuten spelen 7 – 9. Via Johan Joris en Geert De Smet bouwden de bezoekers zelfs een 9 – 13 voorsprong op. Vooral Geert De Smet, vorig jaar nog actief bij de Geraardsbergenaars, toonde zich op z’n best. Ondermeer via Sem Vanbelleghem, die twee driepunters na mekaar binnengooide kon de thuisploeg het eerste quart toch nog met voorsprong afsluiten: 18 -15.
Bij aanvang van het tweede quart kwam Jan Hijsselinckx, Sem Vanbelleghem vervangen. Jan, die de laatste twee weken in minder goede doen was, lukte onmiddellijk een driepunter. Ook Ruben ‘t Kindt deed zijn duit in het zakje met een driepunter. In de eerste vier minuten plaatste de thuisploeg een 10 – 0 op het bord, en konden ze uitlopen naar 28 – 15. Na iets meer dan zes minuten bedroeg de voorsprong zelfs 20 punten: 37 – 17. Via ondermeer Bart Keukelier en Geert De Smet kon Silaba de schade bij de rust nog beperken tot 15 punten achterstand: 45 – 30.

In de beginfaze van het derde quart zorgden Ruben ‘t Kindt en Sem Vanbelleghem terug voor een kloof van 20 punten: 52 – 32. Silaba reageerde langs Filip Van Bellegem en een gemakkelijk scorende Johan Joris : 52 – 38 na vier minuten. Bij de Wezenvrienden stond Steven Vandingelen inmiddels met vier fouten achter zijn naam, en werd hij vervangen door Joris Uytterhaegen. Ook Sem Vanbelleghem, eveneens vier fouten, werd door coach Jean-Guy Van De Vyle naar de kant gehaald. Toch kon de thuisploeg het derde quart afsluiten bij een 67 – 50 voorsprong.

Bij het begin van het laatste quart zorgden Joris Uytterhaegen, Niki Trouvé en Jan Hijsselinckx voor 74 – 50. Met nog zes minuten te spelen kreeg Niki Trouvé tegen zijn ex-club een applausvervanging. Even later mocht ook de jonge Ken Galle nog zijn entree maken. De Wezenvrienden konden de partij rustig afwerken, en dankzij de 93 – 71 overwinning gaan ze als één van de leiders de winterstop in.

Op 7 januari 2006 wordt de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen Maldegem. Afspraak om 20 uur in “De Kriebel”.

Wezenvrienden: Jan Hijsselinckx (23 punten); Niki Trouvé (15 punten); Sem Vanbelleghem en Joris Uytterhaegen (elk 11 punten); Steven Vandingenen, Bram Denie en Ruben ‘t Kindt (elk 9 punten); Koen Romeyns en Ken Galle (elk 3 punten).
Silaba: Johan Joris (21 punten); Geert De Smet (14 punten); Bart Keukelier
(13 punten); Filip Van Bellegem (7 punten); Vanderleene en Olivier Lefebvre
(elk 5 punten); Troch (4 punten); De Muynck (2 punten).

De andere resultaten van de Geraardsbergse ploegen:
Wezenvrienden B – Assenede: 60 -74
Dames WV – Silaba Zelzate: 43 – 77
Juniores WV – Bobcat Gent: 68 – 74

Op het wedstrijdprogramma van 7 januari 2006 staan ook nog de volgende thuiswedstrijden:
09u15: Miniemen WV – AD Delhaize Erembodegem
14 uur: Benjamins WV – Sgolba Aalter
16 uur: Dames WV – Jeugd Gentson B
18 uur: Wezenvrienden B – Gent Dragons B

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background