22 aug 2005

Wezenvrienden-Redvic Wilrijk

Wezenvrienden-Redvic Wilrijk: 79-94

Twee weken terug wonnen de Wezen overtuigend tegen Bornem en nu in de tweede wedstrijd voor de ligabeker moesten de Wezen uitkomen tegen de Antwerpse ploeg uit de tweede landelijke reeks Wilrijk. Hierdoor kregen de wezen een voorgift van vijf punten. Sem Van Belleghem, Bram Denie, Jan Hysselinckx, Niki Trouvé en Steven Van Dingelen mochten starten in deze moeilijke wedstrijd bij de thuisploeg.

De wezen namen onmiddellijk het initiatief en er werd gescoord via een haakworp van Niki Trouvé en vanop de vrijworplijn zorgde Jan Hysselinckx voor een 9-0 tussenstand na twee minuten.Via Steven Van Dingelenen, Niki Trouvé en Jan Hysselinckx werd het zelfs 15-6 na drie minuten wedstrijd. De bezoekers hadden blijkbaar de Muurjongens onderschat maar zorgden twee minuten later via Pillu en Bardachi voor een 18-13 tussenstand. De wezen bleven er echter in geloven en toen Ruben ‘t Kindt inviel voor Sem Van Belleghem zorgde hij met zijn eerste shot voor de 25-19 tussenstand. Steven Van Dingelen scoorde nadien met een dunk de 27-19 tussenstand op de bordjes. Op de buzzer van de eerste periode maakte het bezoekende nummer negen er nog 30-24 van. Vooral Jan Hysselinckx met twaalf punten in de eerste periode had zich van zijn beste zijde getoond.

Ook in de eerste minuten van periode twee bleven de Geraardsbergenaars aan de leiding staan maar op vijf minuten van de rust werd het toch 36-36 en dit via het nummer 9 van de bezoekers, Millian. De wezen bleven echter via Ruben ‘t Kindt, Jan Hysselinckx en Steven Vandingelen aanklampen en bij het rustsignaal was de stand 45-49.

Na de rust kwam Koen Romeyns eventjes in de ploeg maar vier minuten later stonden er reeds drie persoonlijke fouten achter zijn naam en vroeg hij zelf voor zijn vervanging. Koen was net terug van vakantie en miste nog ritme. De gasten liepen uit en de scoringsmachine bij de wezen haperde en hierdoor was de stand na vijfentwintig minuten wedstrijd 53-62. In de volgende vijf minuten scoorde de thuisploeg slechts eenmaal meer en hierdoor werd het 55-71 met nog tien minuten te gaan.

Via Steven Vandingelen, Bram Denie en Ruben ‘t Kindt na een mooie assist van Sem Van Belleghem werd het 61-73 binnen de twee minuten in periode vier. Ook Mario De Wandel, Bram Denie en Steven Vandingelen zorgden voor een 67-75 tussenstand op zeven minuten van het einde. Alles leek terug mogelijk. Met nog minder dan vier minuten te gaan maakte Jan Hysselinckx er zelfs 77-84 van met twee driepunters. Jan, de beste man op het terrein blijkt echt wel een aanwinst te zijn. Wellicht hadden de Muurjongens op hun adem getrapt want in de slotminuten liep de volledige organisatie in het honderd en konden de Antwerpenaars terug uitlopen tot 79-94. Echt wel overdreven cijfers van een mooie wedstrijd waarin de thuisploeg zich zeker en vast verdienstelijk getoond had.

Wezenvrienden: Jan Hysselinckx 26pt, Bram Denie 8pt, Niki Trouvé 9pt, Steven Vandingelen 16pt, Ruben ‘t Kindt 11pt, Mario De Wandel 4pt, Sem van Belleghem 0pt, Koen Romeyns 0pt.

Door deze uitschakeling uit de ligabeker is vanaf nu alles gericht op de competitie die weldra start. Op zaterdag 3 september om 20u30 spelen de wezen hun eerstvolgende belangrijke wedstrijd voor de Oostvlaamse beker. Uit op het terrein van Bavi Gent. Een niet te onderschatten match.

Op 10 september start de competitie met de uitwedstrijd op het terrein van Maldegem en op 17 september volgt de derby tegen Helios Zottegem in sporthal De Kriebel om 20uur.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background