13 mrt 2005

Wezenvrienden – Melsele

Wezenvrienden – Melsele B: 57-44

Na de moeizame overwinning op het terrein van Maldegem (na verlengingen) mochten de wezen voor de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen het opnemen tegen Melsele B. Deze ploeg bestaat uit allemaal jeugdspelers en is de kweekvijver voor hun eerste ploeg die in derde nationale speelt. Melsele heeft een uitstekende jeugdwerking en zal op termijn nog hoge toppen scoren. Verbazing alom toen tien minuten voor de wedstrijd begon de tegenstrevers nog niet aan het opwarmen waren. Wat was het probleem? De bezoekers hadden hun truitjes niet bij en de verantwoordelijke hiervoor kwam maar net voor 20 uur aan in Geraardsbergen.
De thuisploeg werkte geconcentreerd de opwarming af en de ballen gingen vlotjes door de netten bij de wezen. Dit liet het beste verhopen.
De wezen moesten winnen wilden ze hun play-off kansen gaaf houden.

Coach Van de Vyle verkoos Koen Romeyns, Ruben ‘t Kindt, Bram Denie, Eddy Somers en Arnold Derouck om te starten. Bij de bezoekers mochten Van Hoorick, Beirsman, Heirman, Lampaert en Roggeman opdraven.
Vanop de vrijworplijn kon Eddy Somers de openingskorf scoren.Koen Romeyns shotte er ook één vrijworp binnen en daarna kon sterke Eddy en 4-3 van maken . Bram Denie vanop de vrijworplijn en terug Koen Romeyns zorgden voor een klein kloofje en halfweg periode één was de stand 8-3. De Melselenaars stelden echter orde op zaken en milderden tot 8-7. De Geraardsbergse coach vond het tijd om te wisselen en bracht Geert De Smedt, Joris Uyterhaegen en Sem Van Belleghem in de ploeg. Koen Romeyns liet een heel sterke indruk en Koen bleef maar scoren. Ruben ‘t Kindt en Bram Denie zorgde voor een 15-9 voorsprong na tien minuten.
De wezen verdedigden heel sterk en vooral ook reus Eddy Somers was beresterk in verdediging en nam bijna alle rebounds.
Ook in de tweede periode groeide de kloof via Denie maar Van Royen zorgde met twee driepunters na elkaar voor een 17-15 tussenstand na twaalf minuten match. Sem Van Belleghem zorgde met twee afstandsshots voor een 23-15 tussenstand met nog vijf minuten te gaan voor de rust. In de slotseconden konden de gasten nog terugkeren en gerust werd er bij een 26-17 tussenstand. De bezoekers hadden er echt met hun pet naar gegooid. Bijna geen enkel afstandshot ging binnen en verdedigend waren de wezen echt wel de betere met sterke Eddy in een glansrol. Bram Denie had met een aantal mooie drives zijn klasse getoond.

Na de koffie lieten de wezen de bezoekers terugkomen tot 26-21 via Heirman en Roggeman maar via De Smedt en Romeyns zorgden de Muurjongens voor verweer. Afstandshots van Lampaert en Verlodt alsook een driepunter van Van Hoorick zorgden voor 30-28 halfweg quarter drie. Cap zorgde zelf eventjes voor een gelijke stand 33-33 maar via vier achtereenvolgende punten van De Smedt werd het op tien minuten van het einde 37-35.
De laatste tien minuten waren Derouck minuten. Vooralsnog lukte niets bij Arnold en hij wilde dit echt wel rechtzetten in het slotquarter. Hij zou zeven van negen volgende punten scoren en hierdoor werd het 46-41 op vijf minuten van het einde. We zagen in de laatste periode terug Derouck uit zijn goede dagen. De wedstrijd verliep op het scherp van de snee en Roggeman en Van Royen moesten vervroegd gaan douchen. Eddy Somers zette blockshots en was verdedigend de man van de match. De Melseelse ploeg stortte in de slotminuut in elkaar en Koen Romeyns en Eddy Somers mochten nog scoren vanop de vrijworplijn. Eddy Somers zou de eindcijfers vastleggen 57-44.

Wezenvrienden: Koen Romeyns 13pt; Ruben’ t Kindt 5pt; Bram Denie 13pt; Eddy Somers 5pt; Arnold De Rouck 9pt; Joris Uyterhaegen 1pt; Sem Van Belleghem 4pt; Geert De Smedt 7pt.
Melsele : Van Hoorick 9pt; Beirsman 4pt; Heyrman 5pt; Lampaert 4pt; Roggeman 5pt; Cap 5pt; Verlodt 2pt; Van Royen 10pt.
De score vertoont misschien wel een beetje een vertekend beeld want de bezoekers hadden echt wel weerstand geboden.Het is een verdiende, alsook een echt bevochten overwinning waarin de wezen het echt in verdediging haalden van de tegenstrevers.
Volgende zaterdag om 20uur15 moeten de wezen naar Deinze. De Clash van het seizoen. Beide ploegen staan op de tweede plaats. Jammer genoeg mag Mario De Wandel niet deelnemen aan deze cupmatch.Als deze wedstrijd gewonnen wordt zijn de wezen wel verzekerd van de play-offs en gaan de wezen in basketmiddens geschiedenis schrijven want nog nooit slaagden de wezen erin om de play-offs te spelen. Supporters op post in Sporthal “Phalestra in Deinze”.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background