22 jan 2006

Wezenvrienden – Melle Vogelhoek

Wezenvrienden – Melle Vogelhoek: 56 – 68

Na de thriller van vorige week bij Helios Zottegem, stonden de Wezenvrienden met de komst van leider Melle Vogelhoek, in een goed volgelopen “Kriebel”, terug voor een zware opdracht.
Ook het incident van vorige week, met scheidsrechter Thienpondt, kende reeds gevolgen voor de Geraardsbergenaars. Door een spoedprocedure bij de Bond werd Mario De Wandel met onmiddellijke ingang geschorst. De Wezenvrienden zijn alvast van plan om beroep aan te tekenen, want de inhoud van het verslag van Thienpondt zou niet overeenstemmen met de werkelijkheid.
Met korven van Steven Van Dingenen en Koen Romeyns ging de thuisploeg goed van start : 4 – 0 na één minuut spelen. Via een driepunter van Careel, en meervoudig balverlies bij de Wezen dat onmiddellijk door de bezoekers werd afgestraft werd het 6 – 11. Bij de thuisploeg was Niki Trouvé met 8 punten op rij goed op dreef en zo konden de Wezenvrienden het eerste quart toch nog met winst afsluiten: 18 – 16.

In de beginfaze van het tweede quart liep bij de thuisploeg alles fout. Melle kon van de gemiste shots en het balverlies van de Oudenbergploeg profiteren om 10 punten voorsprong te nemen: 20 – 30. De Wezen reageerden gepast, en met een 10 – 0 tussenscore kwamen ze terug op gelijke hoogte: 30 – 30. In de slotseconde gooide Van Geert nog twee vrijworpen binnen, zodat Melle toch nog kon gaan rusten met een bonus van 2 punten: 30 – 32.

In de beginfaze van het derde quart kon de thuisploeg orde op zaken stellen, en met een 7 – 0 in drie minuten tijd kon men tot 37 – 32 uitlopen. De leiders reageerden via Cattoir en Careel en konden zo op het einde van het derde quart terug op voorsprong komen: 43 – 45.
De beslissing zou dus vallen in de laatste 10 minuten. Steven Van Dingenen bracht de thuisploeg langszij: 45 – 45, maar plotseling ging alles terug mis bij de Muurjongens. Melle kon een 0 – 13 tussenscore laten optekenen, meteen een beslissende faze in de wedstrijd. Met nog drie minuten te spelen werd het 45 – 58. Bij de Wezenvrienden was het nog enkel Steven van Dingenen die voor enig weerwerk kon zorgen, maar de strijd was reeds beslist in het voordeel van de bezoekers, waar men zich nog applausvervangingen voor Careel en Cattoir kon veroorloven. Eindstand: 56 – 68.

We kunnen alvast opmerken dat bij de Wezenvrienden de ervaring van Mario De Wandel reeds werd gemist. Door deze tweede nederlaag op rij, wordt het verschil in de rangschikking tussen leider Melle en de Geraardsbergenaars nu 4 punten.

Wezenvrienden: Steven Van Dingenen (27 punten); Niki Trouvé (16 punten); Bram Denie en Koen Romeyns (elk 4 punten); Ruben ‘t Kindt (3 punten); Joris Uytterhaegen (2 punten).
Melle Vogelhoek: Careel (14 punten); Cattoir (13 punten); Lataire (11 punten); Van Hecke (10 punten); Reyntens (9 punten); Sessele (5 punten); De Brock (4 punten); Van Geert (2 punten).

In derde provinciale won Wezenvrienden B met 64 – 50 van Leiedal. De andere uitslagen van de gespeelde thuiswedstrijden:
Benjamins WV – Gentson: 43 – 45
Miniemen WV – Melle Vogelhoek: 63 – 51
Kadetten WV – Black Bears Gent: 27 – 56
Dames WV – Laarne: 33 – 94

Aanstaande zaterdag 28 februari om 20 uur spelen de Wezenvrienden terug aan huis tegen Olympia Denderleeuw.
De andere thuiswedstrijden zijn:
9u15: Miniemen WV – Olympia Denderleeuw
11 uur: Pupillen 2 WV – Gavere
14 uur: Benjamins WV – Hansbeke
18 uur: Wezenvrienden B – Olympia Denderleeuw B

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background