7 aug 2006

Wezenvrienden – Meetjesland Eeklo

Wezenvrienden – Meetjesland Eeklo B: 78 – 65 (n.v.)

Voor de Vlaamse Ligabeker zijn de Geraardsbergse Wezenvrienden ondergebracht in een poule met Meetjesland Eeklo, Falco Gent, Berkenhof Mechelen en Red Vic Wilrijk.

In de eerste partij kreeg de Oudenbergploeg tweedeprovincialer Meetjesland Eeklo op bezoek, die met een bonus van 5 punten aan de wedstrijd mochten beginnen.
De thuisploeg ging van start met Eddy Somers, Jan Hijsselinckx, Sem Vanbelleghem, Steven Vandingelen en Dirk Vervaet.
Via o.m. Steven Vandingelen kwamen de Wezen na een paar minuten terug tot 6 – 7. De bezoekers gooiden echter vier driepunters op rij binnen, en liepen uit tot 6 – 21. Via de ingevallen Bram Denie en Steven Vandingelen kon men de schade op het einde van het eerste quart echter nog beperken: 13 – 23.

Ook in het tweede quart hielden de bezoekers de match onder kontrole, en kon men gaan rusten bij 27 – 33.

In het derde quart naderden de Wezenvrienden tot 37 – 39. De Meetjeslanders reageerden echter gepast, en met nog 10 minuten te spelen hadden de bezoekers terug 7 punten voorsprong: 41 – 48.


In het vierde quart kwam de thuisploeg eindelijk op dreef, en met nog vier minuten te spelen bracht Steven Vandingelen de Wezen voor het eerst op gelijke hoogte: 51 – 51. Met nog dertien seconden te spelen bracht nieuwkomer Dirk Vervaet de Geraardsbergenaars op voorsprong: 59 – 57. Eeklo kon echter in de slotseconden nog gelijk maken: 59 – 59.
In de verlenging ontpopte Joris Uytterhaegen zich met 8 punten op rij nog tot matchwinnaar. Met de hulp van Bram Denie en Dirk Vervaet werden de bezoekers tijdens de extra-minuten naar huis gespeeld. Koen Romeyns zorgde in de slotseconden nog voor een afgetekende zege: 78 – 65.
Coach Mario De Wandel zal de komende dagen nog heel wat werk hebben, om de ploeg op het niveau van de vorige seizoenen te brengen.

Wezenvrienden: Vandingelen 25 punten, Vervaet 14 punten, Denie 11punten, Uytterhaegen 10 punten, Hijsselinckx 8 punten, Romeyns 5 punten, Somers 3 punten, ‘t Kindt 2 punten.
Meetjesland: De Groote 14 punten, Goethals 12 punten, Debaets 11 punten, Goossens 6 punten, K. Desutter 5 punten, Geerinck 5 punten, R. Desutter 3 punten, Verborgt 2 punten, Mortier 2 punten.

In het komende weekend werken de Wezenvrienden terug twee opdrachten af in het kader van de Ligabeker.
Zaterdag 12 augustus om 20 uur: Wezenvrienden – Falco Gent in Sporthal De Kriebel.
Zondag 13 augustus om 17 uur: Berkenhof Mechelen – Wezenvrienden. Voor Steven Vandingelen een weerzien met zijn ex-ploeg.

 
Tags

Verder lezen

Volgende bericht

Dief veroordeeld


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background