8 jan 2006

Wezenvrienden – Maldegem

Wezenvrienden – Maldegem: 86 – 60

Bewonderingswaardig bij de thuisploeg was de paraatheid van Mario De Wandel. Pas drie weken geleden onderging Mario een operatie aan de knie, en afgelopen zaterdag was hij reeds terug present voor de thuiswedstrijd tegen Maldegem.


steven vandingelen

De Wezenvrienden begonnen aan de partij met Steven Vandingelen, Koen Romeyns, Niki Trouvé, Bram Denie en Jan Hijsselinckx.
Reeds in de eerste minuten van de wedstrijd toonden de Geraardsbergenaars zich de meerdere tegenover de bezoekers. Met korven van Bram Denie en vrijworpen van Niki Trouvé stond de score na twee minuten spelen reeds op 6 – 0. Even later kon Jan Hijsselinckx met een driepunter opdrijven tot 9 – 1.
Na zes minuten spelen in het eerste quart, telde de thuisploeg reeds 13 punten voorsprong: 17 – 4. Met twee driepunters op rij van Nijs, kwamen de bezoekers nog even terug tot 19 – 10. De thuisploeg was echter goed op dreef, en kon het einde van het eerste quart afsluiten met 28 – 12. Maldegem, dat in de heenwedstrijd nog verlengingen kon afdwingen tegen de Wezen, was nu reeds na tien minuten uitgeteld.
In het tweede quart mocht de herstelde Mario de Wandel zijn opwachting maken. Samen met o.a. Steven Vandingelen en Jan Hijsselinckx speelden ze de Meetjeslanders van het kastje naar de muur. Halverwege het tweede quart zorgden zij reeds voor een 43 – 16 voorsprong. Bij de bezoekers zorgde o.m. Boydens er voor dat Maldegem de schade nog wat kon beperken. Stand bij de rust: 51 – 28. In werkelijkheid was het echter 53 – 26, want aan de tafel werden twee punten van thuisspeler Joris Uytterhaegen verkeerdelijk aan de bezoekers toegekend.
Ook in het derde quart bleven de Wezen op hun elan doorgaan. Koen Romeyns zorgde met een driepunter voor 54 – 30. Maar ook Steven Vandingelen, Jan Hijsselinckx, en Super-Mario De Wandel bleven maar scoren.

De Oudenbergploeg kon de laatste tien minuten aanvatten met een bonus van liefst 36 punten: 73 – 37. Coach Jean-Guy Van De Vyle kon het zich veroorloven om Jan Hijsselinckx reeds in de eerste minuut van het slotquart een applausvervanging te gunnen. Even later mocht ook topschutter Steven Vandingelen onder luid applaus van de plaatselijke supporters naar de kant. Ondertussen bleef Mario De Wandel maar verder scoren, en zorgde hij na vier minuten voor een 82 – 44 score.
Met nog vijf minuten te gaan mochten ook Mario De Wandel en Bram Denie met veel applaus naar de kant. Voor de thuisploeg leek het nu welletjes geweest, en Maldegem kon hiervan in de laatste vijf minuten profiteren om met een 4 – 16 nog terug te komen tot 86 – 60.

Een fraaie overwinning van de Wezenvrienden, die nu met veel vertrouwen uitkijken naar de topconfrontatie’s van de komende twee speeldagen. Zaterdag gaan ze op bezoek bij Helios Zottegem, en een weekje later nemen ze het in “De Kriebel” op tegen Melle-Vogelhoek.

Wezenvrienden: Steven Vandingelen (23 punten), Mario De Wandel en Jan Hijsselinckx (elk 17 punten), Niki Trouvé en Koen Romeyns (elk 7 punten ), Bram Denie (6 punten), Joris Uytterhaegen en Ruben ‘t Kindt (elk 4 punten), Sem Vanbelleghem (3 punten).
Maldegem: Boydens (21 punten), De Vooght ( 10 punten ), Nijs (8 punten ), Tim en Tijl Maenhout (elk 7 punten), Hooft (6 punten), Van Den Holt (1 punt).

In derde provinciale verloor Wezenvrienden B van Gent Dragons met 55 – 77. De Geraardsbergse dames gingen met een 35 – 108 zwaar onderuit tegen Jeugd Gentson.

De jeugduitslagen:
Benjamins WV – Sgolba Aalter : 55 – 34
Miniemen WV – AD Delhaize Erembodegem : 69 – 64
Juniores WV – Jeugd Gentson : 76 – 58

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background