12 feb 2006

Wezenvrienden – Kluisbergen

Wezenvrienden – Kluisbergen: 77 – 79

Er heerst blijkbaar verdeeldheid binnen de vormingscommissie van de scheidsrechters bij de Oost-Vlaamse basketballiga. Vorige week beslisten de heren Beerens en Scheire, met steun van de vormingscommissie, om de wedstrijd tussen Basics Melsele en Wezenvrienden niet te laten doorgaan omdat Mario De Wandel in de ploegopstelling stond. Zaterdag ging de wedstrijd tegen Kluisbergen onder leiding van de heren Balcaen en Robbe wel door, met Mario De Wandel in de ploeg.
Momenteel stelt zich men zich de vraag wanneer de wedstrijd tussen Basics Melsele en Wezenvrienden zal gespeeld worden. In principe moet die gespeeld worden voor de laatste twee speeldagen van de competitie, maar dan valt hij in de schorsingsperiode van Mario De Wandel die vanaf nu voor 6 weken geschorst is. Feit is echter dat Mario De Wandel door de rechterlijke raad geschorst werd vanaf 18 februari, en Mario dus in principe speelgerechtigd zou moeten zijn voor de wedstrijd tegen Melsele. Bij Wezenvrienden heeft men alvast een advocaat onder de arm genomen om hun belangen te verdedigen. Deze soap wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Maar uiteindelijk werd er zaterdag ook nog gepeeld in sporthal “De Kriebel”. Voor de wedstrijd tegen Kluisbergen gingen de Wezenvrienden van start met Ruben ‘t Kindt, Steven Vandingelen, Koen Romeyns, Niki Trouvé en Bram Denie in de basis. De thuisploeg ging fel van start en na vier minuten spelen stond reeds een 12 – 4 voorsprong op het bord. Met 6 punten op rij van Tom Messeeuw kwamen de bezoekers terug tot 12 – 10. De Wezenvrienden konden het eerste quart afsluiten bij een 19 – 15 stand.

Via Niki Trouvé konden de Geraardsbergenaars in het tweede quart verder uitlopen tot 27 – 20. Coach Jean-Guy Van de Vyle voerde enkele wissels uit, en ook Mario De Wandel werd onder luid applaus van de plaatselijke supporters het plein opgestuurd. De wissels behaalden niet het gewenste succes, en enkele keren balverlies werd door de bezoekers telkens afgestraft. Kluisbergen kwam na 8 minuten spelen voor het eerst op voorsprong: 27 – 28. Met een 1 – 10 tussenstand in de laatste 6 minuten ging men rusten bij een 28 – 30 stand.

Na een gelijkopgaand derde quart, moest men bij een 44 – 46 stand de laatste 10 minuten aanvatten. Het beloofde dus nog een spannende avond te worden in de Kriebel.
Via Steven Vandingelen kwam de Oudenbergploeg terug aan de leiding: 48 – 46. Bij de bezoekers reageerde Filip L’Hommelet met een driepunter: 48 – 49. Met nog vijf minuten te spelen moest bij de bezoekers Nicolas Motte met vijf fouten naar de kant. Op drie minuten van het einde kwam de thuisploeg terug op voorsprong: 56 – 54. Henri Nottebaert en Willem Arijs zorgden echter op één minuut voor afsluiten voor 56 – 61. Bij Wezenvrienden moest Niki Trouvé met vijf fouten naar de kant, maar Koen Romeyns bracht met ondermeer een driepunter de thuisploeg terug op voorsprong: 62 – 61. In de slotseconde beging Bram Denie nog een fout, en mocht Steven Mannens nog twee vrijworpen nemen. Mannens lukte er eentje en bracht Kluisbergen op gelijke hoogte: 62 – 62.

In de beginfase van de extra speeltijd moest bij de thuisploeg ook topschutter Steven Vandingenen met 5 fouten naar de kant, maar bij de bezoekers mocht ook Steven Mannens vroegtijdig naar de kant. Bij Wezenvrienden kwam Mario De Wandel terug in de ploeg, en met 10 punten in de verlenging werd hij nog bijna de man van de match. Met nog twee minuten te spelen, en bij een 70 – 70 stand, maakte ook Jan Hijsselinckx zijn vijfde fout. Eén minuut voor tijd gooide Koen Romeyns nog een driepunter binnen: 73 – 71. Op enkele seconden van het einde kwam Kluisbergen terug op voorsprong met een driepunter van Willem Arijs: 76 – 77. Mario De Wandel bracht de balans terug in evenwicht: 77 – 77. Met nog vijf seconden te spelen mocht Henri Nottebaert nog twee vrijworpen nemen. Hij beef ijzig kalm en zorgde van op de vrijworplijn voor winst voor de bezoekers.

Eindstand na een spannende thriller: 77 – 79. Wezenvrienden verliest kostbare punten in de strijd voor de play-offs.

Wezenvrienden: Steven Vandingelen (20 punten); Koen Romeyns (15 punten); Mario De Wandel, Bram Denie en Niki Trouvé (elk 10 punten); Jan Hijsselinckx (9 punten); Ruben ‘t Kindt (2 punten); Joris Uytterhaegen (1 punt).

Kluisbergen: Steven Mannens (22 punten); Willem Arijs (17 punten); Filip L’Hommelet (11 punten); Nicolas Motte (9 punten); Henri Nottebaert (8 punten); Tom Messeeuw (6 punten); Christophe Vandekerkhove (5 punten); Faust Arijs (3 punten).

In derde provinciale verloor Wezenvrienden B tegen Black Bears Gent met 59 – 85. Het werd voor Wezenvrienden zelfs een off-day over de ganse lijn:

Dames WV – Gavere: 33 – 68.
Juniores WV – Sleidinge: 50 – 88.
Miniemen WV – Evergem: 62 – 72.
Benjamins – Black Bears Gent: 60 – 60.

Zondag 19 februari om 17 uur moeten de Wezenvrienden op bezoek bij Hansbeke. Willen de Geraardsbergenaars nog een plaats in de play-offs behalen, mogen ze zeker geen steek meer laten vallen. In de derde provinciale maakt Wezenvrienden B op zaterdag de verplaatsing naar Lokeren.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background