26 feb 2006

Wezenvrienden – Hemaco Dendermonde

Wezenvrienden – Hemaco Dendermonde: 66 – 53

Na de twee nipte nederlagen tegen Kluisbergen en Hansbeke, kreeg Wezenvrienden zaterdagavond het zesde gerangschikte Hemaco Dendermonde op bezoek. Wilden de Geraardsbergenaars nog aanspraak maken op het vierde play-off-ticket dan moest er gewonnen worden. Bij de Wezenvrienden ontbraken de gekwetste Sem Vanbelleghem en de geschorste Mario De Wandel.
Wezenvrienden begon aan de wedstrijd met Jan Hijsselinckx, Steven Vandingelen, Bram Denie, Koen Romeyns en Niki Trouvé.
Na de twee recente nederlagen leek bij de thuisploeg het vertrouwen blijkbaar zoek, en dat was ook te merken in de aanvangsfaze van de wedstrijd. Na vijf minuten spelen was het reeds 2 – 7. Twee minuten later stonden de bordjes op 4 – 10. Enkel Bram Denie slaagde erin om in zeven minuten tijd twee keer te scoren. Bij de bezoekers hadden Vervaet en Yasar inmiddels elk een driepunter binnengegooid. Het was meer dan 9 minuten wachten, alvorens bij de Wezenvrienden een eerste shot slaagde. Dankzij de driepunter van Ruben ‘t Kindt, en korven van Niki Trouvé namen de wezen voor het eerst de leiding: 11 – 10. Vervaet en Brusselmans zorgden er echter nog voor dat Hemaco een zwak eerste quart kon afsluiten met voorsprong: 11 – 15.

Ook in het begin van het tweede quart lukte er niets bij de thuisploeg. Slechte passes, veelvuldig balverlies en falen in de afwerking zorgden er voor dat Hemaco de voorsprong nog kon opdrijven: 15 – 23. Koen Romeyns en Steven Vandingelen zorgden dan voor een tussentijdse 10 – 0, en brachten de Wezen terug even aan de leiding: 25 – 23. Met nog drie korven in de laatste minuut konden de bezoekers toch nog gaan rusten met 4 punten bonus: 25 – 29.


Na de rust begonnen de Wezenvrienden eindelijk op hun niveau te spelen. Na drie minuten zorgde Koen Romeyns er met zijn tweede driepunter voor dat de Oudenbergploeg terug aan de leiding kwam: 34 – 33. De thuisploeg gaf de voorsprong nu niet meer uit handen, en sloot het derde quart af met kleine voorsprong: 48 – 45.
Met ondermeer nog een driepunter van Ruben ‘t Kindt maakten de Wezenvrienden nu het verschil. Na 4 minuten in het laatste quart konden de Geraardsbergenaars hun voorsprong opdrijven tot 56 – 45. Bij Hemaco moest men zich neerleggen bij het meesterschap van de thuisploeg, en via ondermeer nog driepunters van Bram Denie en Jan Hijsselinckx kon men de partij afsluiten met 66 – 53 winst.
Door het verlies van Bavi Gent bij Helios Zottegem, heeft Wezenvrienden nog uitzicht op een play-off-plaats.

Wezenvrienden: Steven Vandingelen en Koen Romeyns (15 punten); Bram Denie (13 punten); Niki Trouvé (10 punten); Ruben ‘t Kindt (8 punten); Jan Hijsselinckx (3 punten); Joris Uytterhaegen (2 punten).

Hemaco: Yasar (14 punten); Brusselmans (13 punten); Vervaet (11 punten); Block (7 punten); De Witte (6 punten); Scholiers (2 punten).

In de derde provinciale verloor Wezenvrienden B met 60 – 88 van Sparta Laarne. De dames verloren tegen KBT Ronse met 38 – 86.

Op zaterdag 4 maart gaat men op bezoek bij de Sint-Niklase Condors. De wedstrijd begint om 18u15. De B-ploeg maakt op zondag 5 maart om 14u30 de verplaatsing naar Stars Gent.

 
Tags

Verder lezen

Vorige bericht

Omloop Het Volk


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background