10 apr 2005

Wezenvrienden – Hansbeke

WEZENVRIENDEN – HANSBEKE: 76-71

Wezen schrijven geschiedenis

De wedstrijd tegen Hansbeke was de laatste van de reglementaire competitie en de wezen wilden deze match absoluut tot een goed einde brengen. Een massa volk was aanwezig en de supporters wilden de wezen naar de overwinning schreeuwen Indien verloren werd, bleven de wezen staan in de rangschikking op de vierde plaats en zou de wedstrijd tegen Falcobee in de play-offs moeten gespeeld worden en bij winst hing alles af van de concurrenten Deinze en Abo Gent, hoe die hun laatste wedstrijd afwerkten.

Coach Vande Vyle startte met Koen Romeyns, Bram Denie, Ruben ‘t Kindt, Arnold Derouck en reus Eddy Somers in de basis. De Hansbeekse coach stelde zijn vertrouwen in De Man, reus Claeys, Vergote, Bracke en D’haenens.

Koen Romeyns kon de score openen en Arnold De Rouck deed hem dat na en de wezen liepen uit tot 4-0. De bezoekers reageerden echter heftig en dit via D’haenens en afstandshots van Bracke en halfweg periode één was de stand 4-6. We zagen verdedigend een heel sterke Eddy Somers en die hield perfect de bezoekende nummer tien Claeys uit de Wedstrijd. Arnold De Rouck, Bram Denie en een lucky goal van Eddy Somers brachten een 10-6 tussenstand op het scorebord. Sem Van Belleghem verving Koen Romeyns in de ploeg. Arnold De Rouck na een mooie assist van Sem Van Belleghem en een bonusvrijworp en hij maakte er 13-8 van. Vier punten op rij van Bram Denie en een balinterceptie van spelverdeler Sem Van Belleghem zorgden voor een ruime voorsprong 19-11. Bezoeker Carette zou er op de buzzer van periode één nog 19-13 van maken.

In de tweede periode begonnen Joris Uyterhaegen, Sem Van Belleghem, Bram Denie, Geert Desmet en Eddy Somers bij de wezen. Claeys kon enkel scoren vanop de vrijworplijn en Eddy Somers bracht de bordjes op 21-15, Bram Denie deed hem dat na maar bij een 23-21 tussenstand maakte vleugelspeler ‘t Kindt een fout op een mislukte driepunter en De Visscher scoorde hierop drie vrijworpen na mekaar waardoor de bordjes 23-24 aanwezen in het voordeel van de Hansbekenaren. Vooral Bram Denie zorgde met zijn drives voor heel wat druk op de bezoekende defensie. Enige schaduwzijde was het feit dat zowel Eddy Somers als Bram Denie met drie persoonlijke fouten genoteerd stonden. Bij de visitors werden de korven vooral vanop de vrijworplijn gescoord. In de slotminuut voor het rustsignaal kon Koen Romeyns er nog 31-30 van maken.

Na de koffie startte de coach met zijn basisploeg maar de wedstrijd ging gelijkopgaand en bij de bezoekers was Waerniers goed bij shot. Een balinterceptie van Koen Romeyns en een afstandshot zorgden voor een 41-37 tussenstand . Bracke bij de bezoekers dacht er anders over en shotte nog een driepunter door de Geraardsbergse netten,43-40 als resultaat. Arnold Derouck en Bram Denie duwden effen op het gaspedaal en hierdoor werd het 50-42. Terug Bracke met vijf punten op rij zorgde voor een 50-47 tussenstand. Op seconden van het einde zorgde Geert Desmet na een mooie assist van Koen Romeyns voor de 54-51 tussenstand op tien minuten van het einde.

Bram Denie kreeg in de slotperiode de opdracht om Bracke van de bezoekers uit de wedstrijd te houden en dat lukte ook prima. Somers zou nog scoren tot 56-51 maar vooral Claeys en Bracke vanop de vrijworplijn brachten de Hansbekenaren terug in het zog van de wezen 57-56 met nog acht minuten te gaan. Geert Desmet en Eddy Somers zorgden terug voor een klein kloofje tot 61-56 een minuutje later. Bram Denie scoorde met een bom en hierdoor werd het 64-58. Eddy Somers kreeg echter van de refs zijn vijfde fout aangesmeerd en was hiermee absoluut niet tevreden. We zagen een echt sterke Somers in verdediging en in aanval werkte Eddy keurig af. Mario De Wandel kwam Somers vervangen in de ploeg. Het zoveelste balverlies van de bezoekers werd afgestraft door Sem Van Belleghem en Geert Desmet scoorde vanonder de korf. 68-63.Mario De Wandel had tot dat ogenblik bijna nog niet gespeeld en kwam heel geprikkeld op het terrein en zou een grote rol van betekenis spelen in de volgende spelfases. Mario zou de volgende zes punten voor wezenvrienden voor zijn rekening nemen en op 25 seconden van het einde maakte hij er 74-70 van. De Reddende engel en halfgod van de Muursupporters deed het de zoveelste keer. Sem Vanbelleghem mocht op het eindsignaal nog twee vrijworpen nemen en zette die om aan honderd procent. Eindstand 76-71.

Door deze overwinning en de winst van Deinze op Kluisbergen spelen de wezen eerst uit op Donderdag op verplaatsing voor de play-offs, ofwel op het terrein van Abo Gent ofwel tegen Falcobee. Dit zal pas morgenZondag bekend zijn.

Wezenvrienden : Koen Romeyns 8pt; Bram Denie 19pt; Arnold De Rouck 18pt; Ruben ‘t Kindt 2pt; Eddy Somers 10pt; Sem Van Belleghem 6pt; Geert Desmet 7pt; Mario De Wandel 6pt.

Hansbeke : Carette 6pt; Claeys 18pt; Vergote 4pt; Bracke 21pt; D’Haenens 5pt; Waerniers 9pt; Godiabois 5pt; De Visscher 3pt.

Op Zondag 17 april om 17 uur zullen de wezen geschiedenis schrijven want dan spelen de Oudenbergjongens hun match voor de play-offs thuis in sporthal”de kriebel” . Een wedstrijd die geen enkele basketsupporter mag missen.

Nooit in het verleden hebben de wezen de play-offs bereikt.

Het belooft een heksenketel te worden vanaf de eerste minuut. Ook de cheergirls zullen zorgen voor animo zorgen. En voor vijf euro kan je ervan genieten. Er zullen speciaal bijkomende tribunes naar de sporthal gebracht worden waardoor om en bij de driehonderd supporters zullen kunnen zitten.

Op woensdag 13 april om 20uur zal er in de Gentse sporthal de uitwedstrijd van de play-offs eerst en vooral moeten gespeeld worden door de wezen. De sporthal van Abo Gent en Falcobee zijn namelijk allebei gelegen in het KAHO-complex in Gent in de buurt van de “Nieuwe wandeling” in Gent. Kunnen de wezen één van beide matchen winnen dan zit er een eventuele belle in en promotie naar de landelijke reeks is ook nog steeds mogelijk. Duimen maar.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background