30 okt 2005

Wezenvrienden – Hansbeke

WEZENVRIENDEN – HANSBEKE: 67 – 56

De Geraardsbergenaars, die Koen Romeyns nog een tweetal weken zullen moeten missen, speelden tegen het voorlaatste geklasseerde Hansbeke.
De thuisploeg begon met Sem Van Bellegem, Steven Van Dingenen, Ruben ‘t Kindt, Jan Hyselinck en Nicky Trouvé in de basis.
In de beginfaze van de wedstrijd leek het er op dat de Wezenvrienden geen tegenstand zouden dulden. In geen tijd stond het 6 – 0. Hansbeke kon zich toch wat herpakken en via D’Hondt en een driepunter van Carrette konden ze de schade beperken. Het bleef bij het einde van het eerste quart 6 punten verschil: 15 – 9.

In het tweede quart viel de thuisploeg stil. In vier minuten tijd werden slechts 2 punten gescoord. De bezoekers profiteerden om via Claeys terug te komen tot 17 – 15. De Wezen gingen dan terug het tempo wat opdrijven en konden gaan rusten bij een 33 – 24 voorsprong.
In het derde quart kon de Oudenbergformatie zijn voorsprong opdrijven tot 49 – 34.

Net als vorige week in Kluisbergen, zorgde Joris Uyterhaegen er met een reeks van 8 punten voor dat de Wezenvrienden in het vierde quart hun voorsprong konden opbouwen tot 20 punten : 62 – 42.
Met nog een vijftal minuten te spelen mochten sterkhouders Nicky Trouvé, Jan Hyselinck, Bram Denie en Steven Van Dingenen gaan rusten. De bankzitters kregen van de Geraardsbergse coach de kans om de laatste minuten af te werken. Hansbeke kon in de slotfaze het verschil nog beperken tot 11 punten. Eindstand: 67 – 56.

Voor de Wezenvrienden scoorden Steven Van Dingenen (16 punten), Jan Hyselinck (14 punten), Joris Uyterhaegen (11 punten), Nicky Trouvé (8 punten ), Sem Van Bellegem (6 punten), Bram Denie (6 punten), Ruben ‘t Kindt (3 punten) en Mario De Wandel (3 punten).

Bezoeker Claeys werd topschutter van de match met liefst 21 punten.
In de derde provinciale verloor de Geraardsbergse B-ploeg met 76 – 89 van Lokeren. De dames verloren van Kruishoutem met 37 – 93. Bij de jeugd speelden de benjamins 40 – 40 gelijk tegen Fireballs.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background