13 aug 2006

Wezenvrienden – Falco Gent

Wezenvrienden – Falco Gent B: 79 – 74

Voor de tweede opdracht in de Ligabeker kreeg eerste provincialer Wezenvrienden bij de start van de match 5 punten bonus tegen het in landelijke uitkomende Falco.
Wezenvrienden kon echter geen beroep doen op Steven Vandingelen. De Geraardsbergse topschutter bleef afwezig wegens familiale verplichtingen.
Bij de thuisploeg begonnen Sem Vanbelleghem, Ruben ‘t Kindt, Jan Hijsselinckx, Eddy Somers en Joris Uytterhaegen aan de wedstrijd. Bij Falco gingen De Backer, Tratsaert, Hughe, Goethaels en Van Der Kimpen van start.
Via o.m. twee korven van Ruben ‘t Kindt kon de thuisploeg na vijf minuten spelen uitlopen tot 11 – 2. In de komende minuten noteerden we voor de Gentenaars een 0 – 12 tussenstand, waardoor ze op 45 seconden van het einde van het eerste quart voor het eerst op voorsprong kwamen. Bram Denie kon in de slotseconden nog een voorsprong afdwingen voor de Geraardsbergenaars: 15 – 12.

In de eerste minuten van het tweede quart konden de Wezenvrienden met o.a. een driepunter van Koen Romeyns een kloof slaan van 12 punten: 26 – 14. Met nog driepunters van Sem Vanbelleghem en Koen Romeyns werd het zelfs
32 – 19. Falco reageerde en kwam terug tot 32 – 26. In de slotminuut scoorde Bram Denie echter nog 5 punten, zodat de rust bereikt werd bij een 37 – 28 stand.
Tijdens de eerste vier minuten van het derde quart speelde nieuwkomer Dirk Vervaet zich in de kijker, door maar liefst 5 driepunters na elkaar binnen te gooien. Met de hulp van Bram Denie en Eddy Somers bracht hij de stand op
60 – 34. De bezoekers reageerden en konden op het einde van het derde quart de schade beperken tot zeventien punten: 67 – 50.
Falco geloofde nog in zijn kansen en kwam met nog 6 minuten te spelen terug tot op 9 punten: 69 – 60. Koen Romeyns zorgde even later met een driepunter terug voor 12 punten voorsprong. Via o.m. een bedrijvige Van Der Kimpen naderden de bezoekers tot op vijf punten: 77 – 72. Het eindoffensief van de Gentenaars kwam evenwel te laat, en de wedstrijd werd afgefloten met winst voor de thuisploeg: 79 – 74.

Wezenvrienden: Bram Denie 16 punten; Koen Romeyns en Dirk Vervaet elk 15 punten; Ruben ‘t Kindt 8 punten; Sem Vanbelleghem en Eddy Somers elk 7 punten; Jan Hijsselinckx 4 punten; Joris Uytterhaegen 2 punten.
Falco: Van Der Kimpen 20 punten; Goethaels 19 punten; Tratsaert 9 punten; Vervisch 6 punten; Molly, Motet en Hughe elk 4 punten; De Backer, De Vriese en Masse elk 2 punten.

Zondag 13 augustus maakte Wezenvrienden de verplaatsing naar de Antwerpse eerste provincialer Berkenhof Mechelen voor de derde match in de Ligabeker. Na het eerste quart stonden de Maneblussers aan de leiding met 18 – 14, maar de Geraardsbergenaars konden gaan rusten met een puntje voorsprong: 30 – 31. Met nog tien minuten te spelen hadden de Wezen nog een 50 – 55 voorsprong, maar in het vierde quart werd de overwinning nog uit handen gegeven. Eindstand Berkenhof Mechelen – Wezenvrienden: 80 – 73.
Voor Wezenvrieden scoorden: Steven Vandingelen 22 punten; Dirk Vervaet 17 punten; Ruben ‘t Kindt 10 punten; Sem Vanbelleghem 8 punten; Eddy Somers 6 punten; Jan Hijsselinckx en Bram Denie elk 4 punten; Joris Uytterhaegen 2 punten.

Op zaterdag 2 september om 20 uur speelt Wezenvrienden in het kader van de Beker van Oost-Vlaanderen zijn eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Bavi Gent.
‘s Anderendaags wordt met de verplaatsing naar Red Vic Wilrijk nog een opdracht in de Ligabeker afgewerkt.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background