18 apr 2005

Wezenvrienden – Falco B

WEZENVRIENDEN – FALCOBEE 88-73

HISTORISCHE OVERWINNING

Voor de eerste maal in de geschiedenis van Wezenvrienden speelden de Muurjongens de terugwedstrijd van de halve finale van de play-offs. De wezen moesten na de zware nederlaag op woensdagavond in de thuishaven van Falcobee nu in de eigen zaal van de Kriebel proberen van de belle af te dwingen.. Een kleine driehonderd supporters waren aanwezig. Waaronder een aantal gewezen wezenvrienden-spelers zoals Guy Peynaet, Filip Van Holen, Stef Nimmegeerts, Filip vander putten en Houtemnaar Troubleyn.
Bij Falcobee ontbraken de twins Foucaert en ook Kristof Ongenaet moest verstek geven wegens de derby tegen Dragons Gent in tweede klasse die ze moesten afwerken.
Coach Jean-Guy Van de Vyle koos voor Koen Romeyns, Ruben ‘t kindt, Bram Denie, Arnold Derouck en Mario De Wandel als starters.
Bij de Stroppen waren Niels Van der Cruyssen, Tim Bernaerdt, Anton Goethals, Jonas Maertens en Tom Van de moortel de starting five. De wedstrijd begon heel nerveus en na éénentwintig seconden mocht Mario De Wandel vrijworpen geven maar beiden werden gemist Arnold Derouck kon na een mooie assist van Koen Romeyns de score openen maar in de volgende fastbreak scoorde Tom Van de Moortel de gelijke stand op het bord 2-2. Hierop gingen één van de twee vrijworpen van Arnold De Rouck binnen en Koen Romeyns toverde een driepunter uit zijn mouw, 6-2 was het resultaat. De bezoekers bleven aanklampen en via een sterke Jonas Maertens en Goethals werd het 6-6. Via penaltys van De Rouck en gelukte korven van Hoefman ,Haeck en Bernaerdt werd het zelfs 8-12 in het voordeel van de bezoekers. Sem Van Belleghem en Eddy Somers kwamen in de ploeg ipv . Koen Romeyns en Mario De Wandel. De eerst volgende aanval werd Sem foutief gestuit en hij mocht twee vrijworpen geven die hij feilloos omzette. Ook Eddy Somers liet van zich spreken en in verdediging was hij de rots in de branding. En via beide spelers werd het 12-12 na zeven minuten. Ook Geert De Smet kwam in de ploeg maar via een driepunter van bezoeker Goethals en een korf van Hoefman werd he14-17 op seconden van het affluiten van de eerste periode. Bram Denie kon echter in de slotseconde nog de bal onderscheppen en scoren wat leidde tot een 16-17 tussenstand na tien minuten spel.

In het tweede quarter kregen Joris uyterhaegen, Sem Van Belleghem, Geert De Smet, Bram Denie en Eddy Somers de voorkeur om te starten. Via Hoefman werd het 16-19 maar Sem zou een bom plaatsen waardoor de bordjes terug in evenwicht waren. Bij de bezoekers speelde Jonas Maertens een dijk van een wedstrijd. Geert De Smet heel sterk ingevallen scoorde met een mooie insidebeweging en Eddy Somers zette na een blockshot de bordjes terug in evenwicht 23-23. Via Bernaerdt, Maertens en Hoefman liepen de Stroppen verder uit tot 25-30 maar via sterke jongens Somers en De Smet werd het 30-30 halfweg periode twee. Niels Vander Cruyssen scoorde een driepunter en twintig seconden later deed Sem Van belleghem hem dat na. Somers scoorde nog maar de laatste punten voor de rust kwamen van De Rouck en hierdoor was de tussenstand bij het rustsignaal 38-39. Bij de bezoekers had Jonas Maertens al 16 punten gescoord en bij wezenvrienden waren De Rouck met acht punten, Somers met negen punten, Sem Van Belleghem en Geert de Smet de afwerkers van dienst.

Na de koffie mocht Somers de score openen en Eddy was heer en meester in de verdediging. Terug via Maertens en Van de moortel liepen de gasten uit tot 40-44. Via een vrijworp van de Wandel en vier punten op rij van een herboren ‘t Kindt kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd 45-44. Sem Van Belleghem, Bram Denie, Mario De Wandel, Eddy Somers en Arnold De Rouck scoorden voor de thuisploeg en hierdoor werd het met nog tien minuten te gaan 53-56. alles leek nog mogelijk en bij de bezoekers liepen een aantal spelers rond met drie en vier fouten.
Via een sterke De Rouck met vier punten op rij en goals uit onmogelijke posities slaagde Arnold erin de wezen in de wedstrijd te houden. Bram Denie miste hierna zijn vrijworpen allebei maar kon de bal onderscheppen wat leidde tot de 59-59 tussenstand. Een prachtige steal van Koen Romeyns bracht de wezen terug twee puntjes voor. Via Maertens en Steven Haeck werd het 61-63 met nog zeven minuten te gaan. Twee De Rouck punten, een bom van Romeyns, een korf van Mario De Wandel en een nog een onmogelijke goal van uitblinker De Rouck zetten de bezoekers onder druk. Tussenstand 72-63 met nog vier minuten te gaan. Via Tim Bernaerdt probeerden de Gentenaars nog iets maar ze bleven hangen op zeven punten.74-67 met nog drie minuten te gaan. Bij de bezoekers kregen Van De moortel, Goethals en Maertens hun vijfde fout en hierdoor leken de bezoekers het Noorden kwijt te raken. Een sterk spelende Bram Denie met vier opéénvolgende punten, een gelukte slangegoal van De Rouck, alsook twee vrijworpen van Koen Romeyns en Sem Van Belleghem zorgden voor een definitieve kloof 83-67 met nog één minuut te gaan. Matchwinnaar De Rouck kreeg zijn verdiende applausvervanging, alsook Geraardsbergenaars Denie en Romeyns kregen hun ovatie. In de slotminuut zagen we een ook een sterk spelende Sem Van Belleghem die al zijn vrijworpen feilloos omzette. Eric Hoefman mocht de eindscore vastleggen 88-73.

Wezenvrienden: Koen Romeyns 10pt, Ruben ‘t Kindt 7pt, Arnold De Rouck 21pt, Mario De Wandel 7pt, Bram Denie 9pt, Eddy Somers 12pt, Sem Van Belleghem 16pt, Geert De smet 6pt.

Falcobee: Niels Vander Cruyssen 3pt,Tim Bernaerdt 7pt, Anton Goethals 11pt, Jonas Maertrns 22pt, Tom Van De Moortel 6pt, Eric Hoefman 18pt en Steven Haeck 6pt.

Door deze overwinning spelen de wezen de belle van de halve finale van de play-offs en dit nu donderdag om 20 uur op het terrein van Falcobee. In de sporthal van het Kaho-complex.
Niemand had dit mirakel voor mogelijk geacht. De wezen zijn van plan hun huid in de Stroppenstad duur te gaan verkopen en hopen op een stunt. Dit is enkel mogelijk indien de Oudenbergjongens gesteund zullen worden zoals in hun thuisbasis. Dus supporters kom jullie ploeg in sterke getale aanmoedigen in onze provinciehoofdstad.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background