12 mrt 2006

Wezenvrienden – Deinze

Wezenvrienden – Deinze: 98 – 63

Coach Jean-Guy Van De Vyle begon aan de partij met Sem Vanbelleghem, Steven Vandingelen, Ruben ‘t Kindt, Bram Denie en Niki Trouvé in de basis.
Via Bram Denie en een driepunter van Niki Trouvé werd het onmiddellijk 5 – 0. De bezoekers konden nog aanklampen en halverwege het eerste quart was de stand 11 – 10. De thuisploeg was echter goed op dreef en kon het eerste quart afsluiten met 9 punten voorsprong: 23 – 14.

Ook in het tweede quart gingen de Wezenvrienden door op hun elan. Met ondermeer nog driepunters van Koen Romeyns en uitblinker Steven Vandingelen bereikte men de rust bij een 50 – 33 stand. Steven Vandingelen scoorde in die eerste periode reeds 20 punten.

Het derde quart begon met een driepunter van Sem Vanbelleghem. Het waren nu vooral Niki Trouvé en Jan Hijsselinckx die zich lieten opmerken. Jan scoorde trouwens in de slotminuut ook nog een driepunter. Met nog tien minuten te spelen was de buit binnen: 76 – 54.

Ook in het vierde quart werd Deinze door een sterk collectief spelende thuisploeg volledig uitgeteld. Coach Van De Vyle schonk Steven Vandingenen en Jan Hijsselinck een welverdiende applausvervanging. In de laatste vier minuten kon Koen Romeyns zijn duivels nog ontbinden. Met o.a. nog twee driepunters scoorde hij nog tien punten in die periode. Koen wou de wedstrijd afsluiten met de magische 100 punten op het scorebord, maar hij faalde met zijn laatste shot. Eindstand: 98 – 63.

Een prachtige overwinning voor de Oudenbergploeg, die zaterdag vol vertrouwen de verplaatsing maakt naar Bavi Gent. Als de Geraardsbergenaars ook die wedstrijd kunnen winnen, zijn ze vrijwel zeker van een plaats in de play-offs.

Wezenvrienden: Steven Vandingelen (24 punten); Jan Hijsselinckx (19 punten); Bram Denie (16 punten); Koen Romeyns en Niki Trouvé (elk 15 punten); Ruben ‘t Kindt (4 punten); Sem Vanbelleghem (3 punten): Joris Uytterhaegen (2 punten).

Deinze: De Caluwe (17 punten); Van Troye (15 punten);Vergote (12 punten); Billiet (11 punten); Careel (6 punten); Boerjan (2 punten).

In de derde provinciale slaagden de jongens van coach Ludwig Romeyns er ook in om de punten thuis te houden. De B-ploeg won van Deinze B met 71 – 58.

Andere uitslagen:
Dames WV – Safety Jogger Figaro Oudenaarde: 43 – 81
Miniemen WV – Sleidinge: 99 – 40
Benjamins WV – Gembas Knesselare: 65 – 85
Gentson – Pupillen 2 WV: 65 – 44

Op donderdag 16 maart spelen de Wezenvrienden de inhaalwedstrijd bij Basics Melsele. De wedstrijd gaat van start om 19u30.
Zaterdag 18 maart om 20u30 staat de topper Bavi Gent – Wezenvrienden op het programma. Inzet is de vierde plaats in de klassering en een play-off-ticket.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background