8 aug 2005

Wezenvrienden – Bornem

De eerste wedstrijd in sporthal ‘De kriebel’ van het nieuwe seizoen was voor vele supporters een eerste kennismaking met de nieuwkomers van Wezenvrienden. De Muurjongens dienden het in de eerste ronde op te nemen tegen een ploeg uit de tweede landelijke (nationale) reeks Bornem.
Tijdens de transferperiode zat het bestuur niet stil en verhuisden Steve Vandingenen (Berkenhof Mechelen), Niki Trouvé (Silaba Zelzate) en Jan Hysselinck (Erpe Mere) naar de Oudenbergstad. Eddy Somers en Geert De Smet trokken naar andere oorden en Arnold Derouck stopte ermee.

Coach Jean-Mie Van de Vyle heeft blijkbaar het volste vertrouwen in zijn nieuwkomers want het hoger vermelde drietal mocht starten in de bekerwedstrijd samen met Koen Romeyns en Bram Denie.

De wezen hadden een voorgift van 5 punten omdat Bornem in tweede landelijke speelt. De start mocht er zijn bij wezenvrienden. De Wezen kwamen op voorsprong via Jan Hysselinck en ook Niki Trouvé toonden onmiddellijk dat ze met ambitie naar de Oudenbergstad afgezakt zijn. In het wedstrijdbeeld zagen we een veel sneller spelende thuisploeg dan voorgaande jaren en juist daarom wou coach Van de Vyle, Niki Trouvé, Steve Vandingenen en Jan Hysselinck naar de Oudenbergstad om zijn ploeg te versterken. De wezen liepen uit tot 12-5 en na het eerste quarter was de stand 20-11. Ook Bram Denie liet een aantal mooie flitsen zien met zijn overbekende drives. Steve Vandingenen weerde zich sterk onder de borden maar werd toch getrakteerd op zijn derde persoonlijke fout op het einde van periode één en mocht van de coach eventjes gaan rusten. De tweemeter grote Steve toonde wel degelijk zijn klasse en is zeker en vast een versterking voor de ploeg. Mario Dewandel kwam sterk in ter vervanging van Steve en bij het rustsignaal was de stand 44-26. Het klasse verschil tussen de wezen en de Antwerpenaars was duidelijk. Je zou je afgevraagd hebben wie nu eigenlijk in de nationale reeks speelde. Alle Geraardsbergse supporters waren het roerend over eens dat de flitsen die de nieuwkomers lieten zien echt een versterking waren voor de ploeg.

Ook na de rust duwden de Oudenbergjongens verder op het gaspedaal en grepen de Antwerpenaars bij de keel en liepen verder uit tot 56-34 na vijfentwintig minuten match. Vooral Steve Van Dingenen met een aantal mooie halve afstandsshots vanuit de bucket zorgde ervoor dat de kloof ongeveer 20 punten bleef. Joris Uyterhaegen, Mario De wandel en Sem Van Belleghem kwamen in de ploeg en met nog tien minuten te gaan was de stand 64-48.

Koen Romeyns, met een driepunter en Steve Vandingenen met een gelukt shot brachten terug rust in de ploeg wat leidde tot een 69-50 tussenstand.
Met nog vijf minuten te gaan kwamen de Bornemmenaars terug tot 70-59. Na een Geraardsbergse time-out en een gelukte driepunter van Niki Trouvé alsook punten van Jan Hysselinck en Mario De Wandel werd de wedstrijd afgeblazen bij een 79-63 stand.

Door deze oververdiende overwinning spelen de wezen op zaterdag 20 augustus om 20 uur in sporthal ‘De kriebel’ de volgende ronde van de ligabeker tegen Redvic Wilrijk (tweede landelijke). Een wedstrijd om naar uit te kijken en een goede voorbereiding op de start van de competitie op 10 september. De moeilijke uitwedstrijd naar Maldegem waarna de week nadien op 17 september de clash in sporthal ‘De kriebel’ volgt tegen Zottegem.

Wezenvrienden: Bram Denie 9pt, Koen Romeyns 9pt, Joris Uyterhaegen 1pt, Jan Hysselinck 17pt, Niki Trouvé 15pt, Steve Vandingenen 10pt, Mario Dewandel 13pt, Sem Vanbellegem 0pt, Ken Galle 0pt.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background