3 apr 2006

Wezenvrienden – BBC Zele

Wezenvrienden – BBC Zele: 86 – 65

Vorige zaterdag stond in de Geraardsbergse Kriebel het prestigeduel tussen Wezenvrienden en leider BBC Zele op het programma. Bij de thuisploeg stond Mario De Wandel, na zijn schorsing, voor het eerst in twee maanden terug op het wedstrijdblad.
De Geraardsbergenaars begonnen aan de partij met Steven Vandingelen, Niki Trouvé, Koen Romeyns, Bram Denie en Ruben ‘t Kindt. De bezoekers begonnen met De Beule, Oelbrandt, Van Den Keybus, De Smedt en De Prouw.
Via Steven Vandingelen en Bram Denie nam de thuisploeg een 6 – 0 voorsprong. Het duurde 2’40 alvorens de bezoekers een eerste keer konden scoren. Na o.m. een driepunter van De Smedt konden de leiders de schade beperken tot 13 – 11. In het tweede deel van het eerste quart pakten de Wezenvrienden uit met agressief aanvallend spel, en lieten de thuisspelers zich ook in de verdediging van hun beste zijde zien. Met een tussentijdse 13 – 1 konden de Wezenvrienden een mooie kloof slaan: 26 – 12. Na het eerste quart nam de Oudenbergformatie reeds een optie op de overwinning: 28 – 17.
In een gelijkopgaande tweede quart kontroleerde Wezenvrienden de wedstrijd, en kon Zele gelijke tred houden. Via 17 – 17 kon men gaan rusten bij een 45 – 34 stand.

Ook in het derde quart slaagden de leiders er niet in om de kloof te dichten. Met nog tien minuten te spelen konden de Wezenvrienden het laatste quart beginnen met een bonus van 13 punten: 66 – 53.
Via een driepunter van Koen Romeyns werd het 72 – 57. Een collectief sterk spelend Wezenvrienden kon via o.m. driepunters van Koen Romeyns en Steven Vandingelen, en korven van Bram Denie en Jan Hijsselinckx verder uitlopen tot 86 – 65. In de slotminuut gunde coach Jean-Guy Van De Vyle nog een applausvervanging aan Bram Denie. Deze overwinning, met liefst 21 punten verschil, geeft heel wat vertrouwen voor de aankomende play-offs.

In de slotmatch van de competitie maken de Wezenvrienden nog de verplaatsing naar Silaba Zelzate, maar er wordt vooral uitgekeken naar het resultaat van de topper tussen BBC Zele en Helios Zottegem. De kans is groot dat men in de halve finale van de eindronde terug tegen Zele moet spelen, maar eigenlijk hoopt men op een confrontatie met Helios Zottegem. Spelers en bestuur, en vooral de heroptredende Mario De Wandel, zijn op revanche belust tegen Helios wegens de onregelmatigheden en gebeurtenissen tijdens de match in Zottegem. Op het einde van het seizoen neemt Mario De Wandel trouwens afscheid van het basket, en Super Mario hoopt op een afscheid in schoonheid. Helios Zottegem uitschakelen in de eindronde is daarbij één van de doelstellingen. Na de afgetekende winst tegen Zele, is men bij Wezenvrienden klaar voor de eindstrijd.

Wezenvrienden: Steven Vandingelen (26 punten); Bram Denie (22 punten); Ruben ‘t Kindt (10 punten); Mario De Wandel (9 punten); Niki Trouvé (8 punten); Koen Romeyns (6 punten); Jan Hijsselinckx (3 punten); Sem Vanbelleghem (2 punten).
BBC Zele: De Prouw (17 punten); Oelbrandt en Van Den Keybus (elk 16 punten); De Smedt (7 punten); De Beule (5 punten); De Keersmaeker (4 punten).

Andere uitslagen:
Wezenvrienden B – Sgolba Aalter C: 61 – 58
Dames WV – Sgolba Aalter: 37 – 77
Benjamins WV – Bavi Gent: 40 – 67
Miniemen WV – Black Bears Gent: 78 – 57
Juniores WV – Modu Destelbergen: 48 – 88

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background