27 nov 2005

Wezenvrienden – Bavi Gent

Wezenvrienden – Bavi Gent: 89 – 71

Sporthal De Kriebel zat terug goed vol voor de topper tussen de leiders in de eerste provinciale. De Geraardsbergse Wezenvrienden, trouwens de best verdedigende ploeg van de reeks waren er gastheer voor Bavi Gent, tot op heden het meest produktieve team.
In de aanvangsfaze van de wedstrijd bleek de thuisploeg toch wat last te hebben van de zenuwen. De afwerking bleef achterwege, en na 2 minuten spelen hadden de Gentenaars reeds een 0 – 4 voorsprong. Een minuutje later werd het zelfs 2 – 8. Meteen het sein voor de Oudenbergploeg om terug te vechten. Via o.m. Sem Vanbelleghem en Steven Vandingelen konden de Wezenvrienden terug evenwicht brengen : 8 – 8 na vijf minuten spelen. Het bleef gelijk opgaand tot 14 – 14. Bij de bezoekers waren het vooral Reynaerts en Snoeck die zich lieten opmerken, maar via Jan Hijsselinckx, Steven Vandingenen en Niki Trouvé konden de Wezen op het einde van het eerste quart toch een kleine voorsprong laten optekenen : 20 – 16.
De thuisploeg had z’n ritme gevonden, en in het tweede quart werd de voorsprong verder opgebouwd : 30 – 21 na vier minuten. Bij de Gentenaars was het nog enkel Snoeck die voor enig weerwerk zorgde, en door o.m. een driepunter de bezoekers na vijf minuten terugbracht tot 30 – 26. Bavi bleef nog eventjes aanklampen, maar een collectief sterk spelend Wezenvrienden kon terug verder uitlopen : 38 – 28 met nog een kleine drie minuten te spelen. Bij de rust stond het 47 – 36. Opmerkelijk was dat Snoeck bij de bezoekers in het tweede quart liefst 18 van de 20 gescoorde punten voor zijn rekening nam. Bij de Wezenvrienden werden de vrijworpen in de eerste helft met een 17 op 17, aan 100% omgezet.

Met 11 punten voorsprong begon de thuisploeg sterk gemotiveerd aan het derde quart. Bovendien lukte het Niki Trouvé, om onmiddellijk een driepunter te scoren. Via korven van Koen Romeyns, Steven Vandingelen en Jan Hijsselinckx werd de kloof met de bezoekers opgedreven tot 19 punten : 69 – 50.
Het vierde quart was voor de Geraardsbergenaars nog enkel een formaliteit die moest afgewerkt worden. Bij Bavi scoorden De Baets en Ingelbrecht elk nog een driepunter, maar inmiddels was de voorsprong van de Wezen reeds verder uitgelopen tot 82 – 57. Met nog zes minuten te spelen kon coach Jean-Guy Van De Vyle het zich zelfs permitteren om uitblinker Steven Vandingelen onder luid applaus van de plaatselijke supporters naar de kant te roepen. Bij de bezoekers konden Ingelbrecht en Maesele nog wat punten sprokkelen, maar het kalf was toen reeds lang verdronken voor de Gentse stroppendragers. Bij de Wezenvrienden werden ook Jan Hijsselinckx en Niki Trouvé in de slotminuten nog bedankt met een applausvervanging, en mochten ook de bankzitters nog even meegenieten van het succes van de thuisploeg. Eindstand: 89 – 71.

Het werd onverwacht een gemakkelijke overwinning voor de Wezen, waar men eigenlijk een spannende partij had verwacht. Bavi Gent kon echter alleen in het eerste quart voor wat spanning zorgen, maar werd nadien gewoon weggespeeld. Ze zullen zich daar in de Oost-Vlaamse hoofdstad de verplaatsing naar Geraardsbergen anders hebben voorgesteld. Door deze overwinning staat Wezenvrienden nu alleen aan de leiding in de eerste provinciale.

Voor de Wezenvrienden scoorden: Steve Vandingelen (24 punten), Jan Hijsselinckx (21 punten), Niki Trouvé (11 punten), Koen Romeyns (10 punten), Ken Galle (9 punten), Bram Denie en Ruben ‘t Kindt (elk 6 punten) en Sem Vanbelleghem (2 punten).
Voor Bavi : Snoeck (25 punten ), Ingelbrecht en Maesele (elk 11 punten), Reynaerts (10 punten ), De Baets (5 punten), De Beuf (4 punten), Jaquait (3 punten) en Van Heyghem (2 punten).

Op vrijdag 2 december staat Wezenvrienden A voor een nieuwe uitdaging. Om 20u30 speelt men bij Allgro Easypay Houtem voor een plaats in de kwartfinale’s van de Beker van Oost-Vlaanderen.

In de derde provinciale verloren de Wezenvrienden B nipt van Bavi Gent B met 66 – 68. De B-ploeg die vorig seizoen promoveerde staat momenteel in het onderste gedeelte van de klassering.

Andere uitslagen:

Dames WV – Lede: 53 – 67
Juniores WV – Olympia Denderleeuw: 57 – 84
Miniemen WV – Okapi Aalstar: 74 – 74
Benjamins WV – Deinze: 85 – 42

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background