21 sep 2015

Wezen-Vrienden winnende spannende match in Gent

De Wezen-Vrienden moesten op de derde speeldag op bezoek bij Gent Hawks, de ploeg van ex-teamgenoten Zeno Neyt en Len Vande Lanotte.


Tijdens de opwarming plooide één van de ringen, waardoor de wedstrijd begon met een veertigtal minuten vertraging.
De Gentenaars gingen van start met Zeno Neyt, Selim De Zutter, Bert De Maeyer, Jonathan Fiers en Arnaud Persyn. Bij de Wezen koos coach Patrick Malfait voor Hendrik Tratsaert, Bart Spinnoy, Tim Van Driessche, Thomas De Vliegher en Jimmy Hendrickx als basis vijftal.
Met o.m. driepunters van Zeno Neyt en Bert De Maeyer namen de Gentenaars een goeie start, maar met punten van Bart Spinnoy, Hendrik Tratsaert en Tim Van Driessche bleef de Oudenbergploeg aanklampen: 10-8. Met afstandshots van Hendrik Tratsaert en Tim Van Driessche en de steun van Bart Spinnoy zorgden de bezoekers voor een ommekeer: 12-23. Selim De Zutter (Gent Hawks) en Tim Van Driessche (Wezen-Vrienden) scoorden nog driepunters, waarbij het eerste quarter werd afgesloten met een bonus van 7 punten in het voordeel van de Wezen: 19-26.
In het begin van het tweede quarter zorgde Jimmy Hendrickx met een bom voor een verschil van 10 punten: 19-29. De thuisploeg kon echter terugvechten en met o.m. driepunters van Len Vande Lanotte, Jeroen Baele en Zeno Neyt kwamen ze net voor de rust op gelijke hoogte: 34-34.
Met twee geslaagde afstandshots van Tim Van Driessche en de steun van Fabrice Troubleyn slaagden de Wezen-Vrienden erin om terug op voorsprong te komen: 36-42. Sam Verstraeten scoorde nog een driepunter voor de bezoekers maar met punten van Jorn Debrock, Jeroen Baele en Selim De Zutter kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong: 49-45. Bij de Wezen kwam Jimmy Hendrickx op dreef, maar hij kon niet beletten dat het derde quarter werd afgesloten met een puntje verschil in het voordeel van de Gentenaars: 56-55.
Het beloofde dus een spannend vierde quarter te worden. Met korven van Jimmy Hendrickx, Bart Spinnoy, Hendrik Tratsaert en Tim Van Driessche konden de Wezen-Vrienden terug een voorsprong van 5 punten opbouwen: 60-65. De thuisploeg reageerde via Selim De Zutter en Jorn De Brock: 67-65. Met nog een drietal minuten te spelen scoorde Thomas De Vliegher 6 belangrijke punten op rij, waardoor de wedstrijd terug kantelde in het voordeel van de bezoekers: 67-71. In een superlange slotminuut moesten Bert De Maeyer (Gent Hawks) en Jimmy Hendrickx (Wezen-Vrienden) nog met vijf fouten naar de kant. Tim Van Driessche en Hendrik Tratsaert konden de zege echter veilig stellen: 74-81.
Gent Hawks B: Jorn Debrock (18 punten), Jeroen Baele en Selim De Zutter (elk 15 punten), Bert De Maeyer (9 punten), Zeno Neyt (8 punten), Len Vande Lanotte (5 punten), Arnaud Persyn en Jonathan Fiers (elk 2 punten).
Wezen-Vrienden: Tim Van Driessche (28 punten), Jimmy Hendrickx (16 punten), Hendrik Tratsaert (12 punten), Bart Spinnoy (8 punten), Thomas De Vliegher (7punten), Sam Verstraeten (5 punten), Fabrice Troubleyn (3 punten), Sam Tuypens (2 punten).
Andere uitslagen:
BC Lede – Wezen-Vrienden B: 103-53
Wezen-Vrienden C – Onderons Grembergen: 45-128
Helios Zottegem – Kadetten WV: 39-98
BBC Houtem – Miniemen meisjes WV: 55-43
United Ninove – Pupillen WV: 58-62
Sgolba Aalter – Benjamins WV A: 91-38
Benjamins WV B – BBC Deinze-Nazareth D: 36-100
Wedstrijden volgend weekend:
Vrijdag 25/9:
Falco Gent D – Wezen-Vrienden C
Zaterdag 26/9:
9u15: Benjamins WV A – Tigers Evergem
10u30: Black Boys Erpe-Mere – Benjamins WV B
11u: Miniemen WV – Olympia Denderleeuw
12u30: Blue Rocks Ronse-Kluisbergen – Miniemen meisjes WV
12u45: Pré-microben WV – Zulte ID Recruitment
14u30: Kadetten WV – BBC Deinze-Nazareth
16u15: Pupillen WV – BBC Lokeren
18u15: Wezen-Vrienden B – Panters Baasrode C
20u15: Wezen-Vrienden A – Basket Blankenberge
Zondag 26/9:
11u: Black Boys Erpe-Mere – Microben WV
Eetfestijn:
Op vrijdag 16 oktober (van 18u30 tot 22u), zaterdag 17 oktober (van 18u30 tot 22u) en zondag 18 oktober (van 11u tot 15u) organiseert basketbalclub Wezen-Vrienden, in het Parochiaal Centrum van Overboelare, zijn Herfstfestijn. Op het menu staan ossentong, kippenfilet en tongrolletjes. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden aan 15 euro. Een kindermenu kost 8 euro.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background