16 nov 2010

Wezen-Vrienden winnen van Tielt

Voor de competitiewedstrijd op Bervan Tielt kon coach Alain Dhulst terug beroep doen op Peter Van Heule en Bart Van Gompel.

De thuisploeg begon aan de wedstrijd met Joost en Jens Rappe, Tom De Groote, Dries Allemeersch en Jan De Bel. Bij de Wezen-Vrienden gingen Peter Van Heule, Kristof Callebaut, Koen Romeyns, Stefaan De Kesel en Bart De Keyser van start.

Via Bart De Keyser (foto) en Kristof Callebaut kwamen de Geraardsbergenaars op voorsprong: 2-6. Bij de thuisploeg was het vooral Jens Rappe die er met 11 punten voor zorgde dat Bervan kon gelijke tred houden. Niettegenstaande een driepunter van Kristof Callebaut kon Bervan het eerste quart afsluiten met een kleine voorsprong: 21-19.
In de aanvangsfase van het tweede quarter brachten Stefaan De Kesel en Eric Hoefman de bezoekers terug op voorsprong: 21-23. Beide ploegen kwamen om beurt aan de leiding, maar het verschil werd nooit groter dan 2 punten. Bij de thuisploeg scoorden Jens Rappe en Jeroen Couckuyt elk een driepunter, maar bij de Wezen knalde Kristof Callebaut ook nog een afstandshot binnen. Ruststand: 38-36.
Niettegenstaande nog een driepunter van Jens Rappe, slaagden de Wezen er in het derde quarter toch in om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Met twee driepunters van Kristof Callebaut, en de steun van Eric Hoefman, Koen Romeyns en Stefaan De Kesel bouwde de Oudenbergploeg een voorsprong van 5 punten op: 48-53. Via Stijn Bossuyt en Joost Rappe kwam de thuisploeg terug langszij. Kristof Callebaut zorgde echter van op de vrijworplijn voor een kleine bonus: 53-54.
In het vierde quarter konden de Wezen-Vrienden het laken naar zich toetrekken. Kristof Callebaut, Bart Van Gompel en Bart De Keyser konden de voorsprong vergroten tot 7 punten: 53-60. De tegenreactie van de West-Vlamingen werd teniet gedaan met nog maar eens een geslaagd afstandshot van Kristof Callebaut: 55-63. En nadat Bart De Keyser ook nog zijn duit in het zakje deed, knalde Kristof Callebaut zijn zesde driepunter binnen: 58-70. De punten waren eigenlijk reeds binnen toen Koen Romeyns met vijf fouten naar de kant moest. Eric Hoefman zorgde uiteindelijk nog voor een riante overwinning: 59-75.
Door deze nieuwe zege staan de Wezen-Vrienden nu op een vijfde stek in de rangschikking. Met de komst van Melle-Vogelhoek hoopt men om volgende week de punten terug thuis te houden.

Bervan Tielt: Jens Rappe (20 punten); Joost Rappe (11 punten); Dries Allemeersch (7 punten); Jan De Bel (6 punten); Tom De Groote en Stijn Bossuyt (elk 4 punten); Jeroen Couckuyt (3 punten); Stijn Devriendt en Jan Moerman (elk 2 punten).

Wezen-Vrienden: Kristof Callebaut (25 punten); Bart De Keyser (18 punten); Stefaan De Kesel (14 punten); Eric Hoefman (11 punten); Koen Romeyns (5 punten); Bart Van Gompel (2 punten).

Andere uitslagen:
Onderons Grembergen B – WV B: 65-90
WV C – Bobcat Laarne B: 74-57
TMCI Wevelgem – Juniores WV: 71-69
Cadetten WV – Allgro Houtem 77-52
Meetjesland Kaprijke B – Pupillen WV: 44-78
Benjamins WV B – Gembas Knesselare: 77-33

Wedstrijden voor zaterdag 20/11/2010:
09u15: Benjamins WV A – Okapi Aalstar B
11u00: Pupillen WV – Sgolba Aalter B
12u30: Okapi Aalstar B – Cadetten WV
12u45: Juniores WV – Jeugd Gentson
14u15: Okapi Aalstar C – Microben WV
18u15: WV B – Basics Melsele C
20u15: WV A – Melle-Vogelhoek
20u30: BBC Gavere – WV C
Zondag om 9 uur: KBT Ronse SK B – Benjamins WV B
Zondag om 14 uur: Silaba Zelzate – Dames WV

 

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background