27 mrt 2011

Wezen-Vrienden winnen van Ieper

De Wezen-Vrienden speelden zaterdag tegen het met degradatie bedreigde Iebac Ieper.
De thuisploeg begon aan de wedstrijd met Stefaan De Kesel, Frank Vanderkimpen, Bart De Keyser, Peter Van Heule en Kristof Callebaut. Bij de bezoekers gingen Nigel Hoolants, Niels Deprez, Bram Demeulenaere, Klaas Pieters en Jelle Lammertyn van start.
Niettegenstaande een driepunter van Peter Van Heule namen de West-Vlamingen de beste start. Met o.m. afstandshots van Jelle Lammertyn en Klaas Pieters en korven van Bram Demeulenaere, Niels Deprez en Nigel Hoolants zorgden ze al vlug voor een verschil van 7 punten: 9-16. Met o.a. driepunter van Nigel Hoolants konden ze het verschil op het einde van het eerste quarter zelfs opdrijven tot 11 punten: 12-23.

In het tweede quarter scoorden Bart De Keyser, Eric Hoefman, Bram Denie, Bart Van Gompel en Koen Romeyns voor de thuisploeg, maar toch slaagde de ondermaats spelende Oudenbergploeg er niet in om de kloof te dichten. Ruststand: 28-38.
Met korven van Klaas Pieters en Nigel Hoolants, en een bom van Bram Demeulenaere werd het verschil in het begin van het derde quarter zelfs verder opgedreven tot 16 punten: 29-45. Bij de Wezen blijkbaar het signaal om een tandje bij te steken. Met twee driepunters van Kristof Callebaut en de steun van Bart Van Gompel, Koen Romeyns en Frank Vanderkimpen slaagden ze erin om een uitzichtloze situatie om te buigen in een kleine bonus: 49-47.
De bezoekers zakten als een kaartenhuisje in elkaar, en met afstandshots van Kristof Callebaut en Stefaan De Kesel en korven van Frank Vanderkimpen, Bart De Keyser, Bart Van Gompel en Eric Hoefman konden de Wezen de punten toch nog thuishouden. Eindstand: 63-56.

Op zaterdag 9 april, om 20u15, spelen de Wezen-Vrienden hun laatste thuismatch tegen hekkensluiter Olicsa Antwerpen.

Wezen-Vrienden: Bart Van Gompel (14 punten); Kristof Callebaut en Bart De Keyser (elk 11 punten); Koen Romeyns (6 punten); Frank Vanderkimpen, Stefaan De Kesel en Bram Denie (elk 5 punten); Eric Hoefman en Peter Van Heule (elk 3 punten).
Iebac Ieper: Niels Deprez (15 punten); Klaas Pieters en Nigel Hoolants (elk 11 punten); Jelle Lammertyn (8 punten); Bram Demeulenaere (6 punten); Sandro Berquin (3 punten); Tom Goethals (2 punten).

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – BBC Hamme: 75-69
Dames WV – Fireballs Oudenaarde: 68-52
Cadetten WV – BBC Bazel: 65-64
Miniemen WV – BC Lede: 65-71
Pupillen WV – Modu Destelbergen: 69-35
Benjamins WV A – BC Lede: 57-45

Weekendwedstrijden 2 en 3 april:
09u15: Gembas Knesselare – Benjamins WV B
09u15: Prémicroben WV – BBC Latem De Pinte
11u00: Pupillen WV – Basket Meetjesland B
14u30: Miniemen WV – BJM Maldegem
15u00: BBC Bazel – Cadetten WV
15u00: Olympia Denderleeuw B – Dames WV (zondag)

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background