12 sep 2016

Wezen-Vrienden winnen van Gent-Hawks

Na de nederlaag bij titelkandidaat Haantjes Oudenaarde moest het team van coach Patrick Malfait in hun eerste thuiswedstrijd de punten thuis houden.


De Wezen gingen van start met Arnaud Dimbala, Christophe Maes, Anaël Ahanda; Christian Muhitu en Maarten Van Der Sypt. De bezoekers gingen van start met Kyle Robinson, Maxime Aldenkamp, Faissal Oroille, en ex-Wezen Zeno Neyt en Len Vande Lanotte.
In het eerste quarter plaatsten Anaël Ahanda, Maarten Van Der Sypt en  Christian Muhitu de bezoekers onmiddellijk op een 10-0 achterstand. Ook de organisatie in de verdediging liep gesmeerd, wat resulteerde in één enkele korf van Zeno Neyt. Via Anaël Ahanda, Christian Muhitu en Tim Van Driessche werd het eerste quarter afgerond met een 14-2 stand.
In het tweede quarter kwamen de bezoekers echter op dreef. Met o.m. driepunters van Len Vande Lanotte en Maxime Aldenkamp slaagden ze er in om hun achterstand om te buigen in een bonus: 21-24. Bob Dikanda en Christian Muhitu brachten de score nog in evenwicht, maar dankzij een bom van Kyle Robinson gingen de Gentenaars toch rusten met een voorsprong van 3 punten: 24-27.
Met o.m. afstandshots van Maxime Aldenkamp en Kyle Robinson kon Gent Hawks het verschil opdrijven tot 6 punten: 31-37. Anaël Ahanda en Christophe Maes brachten de Wezen echter terug: 40-40. En met een driepunter op de buzzer bracht Tim Van Driessche de thuisploeg terug op voorsprong: 45-43.
Met o.a. een driepunter van Zeno Neyt en korven van Len Vande Lanotte en Faissal Oroille nam Gent het commando terug over: 49-51. Met nog vijf minuten te spelen schakelden de Wezen-Vrienden terug over naar hun niveau van in het eerste quarter. De Gentenaars scoorden nog 2 punten van op de vrijworplijn en Christian Muhitu, Anaël Ahanda, Maarten Van Der Sypt en Tim Van Driessche zorgden nog voor een mooie thuiszege: 64-53.
Volgende zaterdag krijgen De Wezen-Vrienden het bezoek van BBC Latem-De Pinte B.
Wezen-Vrienden: Ahanda (17 punten), Van Der Sypt (14 punten), Muhitu (14 punten), Maes (8 punten), Van Driessche (5 punten), Gaza (3 punten), Dimbala (2 punten), Dikanda (1 punt).
Gent-Hawks B: Neyt (13 punten), Robinson (12 punten), Vande Lanotte (10 punten), Aldenkamp (9 punten), Oroille (6 punten), Verborgt (2 punten), Torreele (1 punt).
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Gent-Oost Eagles D 52-50
BBC Latem-De Pinte – Cadetten WV 95-32
Jeugd Gentson – Miniemen WV 55-55
Pitzemburg Mechelen – Cadetten meisjes WV 68-26
Pupillen WV – BC Lede 51-49
Black Boys Erpe-Mere – Benjamins WV 39-51
Wedstrijden zaterdag 27 september:
10u45: Pré-Microben WV – Scheldejeugd Temse
11u: Melco Ieper – Cadetten WV
12u45: Microben WV – Zulte ID Recruitment
14u: Bent Schoenen Waregem – Miniemen WV
14u: Phantoms Basket Boom B – Cadetten meisjes WV
14u30: Benjamins WV – United Ninove C
16u30: BBC Eksaarde – Pupillen WV
20u15: Haantjes Oudenaarde C – Wezen-Vrienden B
20u30: Wezen-Vrienden A – BBC Latem-De Pinte B

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background