30 jan 2017

Wezen-Vrienden winnen van Black Devils Vorst

Na de stuntzege bij leider Falco Gent mocht de Geraardsbergse basketbalclub normaal geen problemen hebben om te winnen tegen hekkensluiter Black Devils Vorst.

Na de stuntzege bij leider Falco Gent mocht de Geraardsbergse basketbalclub normaal geen problemen hebben om te winnen tegen hekkensluiter Black Devils Vorst.
Coach Patrick Malfait kon echter geen beroep doen op spelmaker Christophe Maes die wegens professionele verplichtingen niet kon aanwezig zijn. De Wezen begonnen aan de wedstrijd met Philip Beeckmans, Tim Van Driessche, Maarten Van Der Sypt, “Papy” Dimbala en Anaël Ahanda. De Brusselaars gingen van start met Adel en Yassinne Shibi, Quentin Forget, Nico Spriet en Dieter Hautman.
De thuisploeg scoorde via Tim Van Driessche en “Papy” Dimbala, maar met een driepunter van Nico Spriet en punten van Dieter Hautman en Yassine Shibi konden de bezoekers het evenwicht herstellen. Met afstandshots van Tim Van Driessche en “Papy” Dimbala, en korven van Anaël Ahanda en Christian Muhitu konden de Wezen toch het eerste quarter afsluiten met een bonus van 6 punten: 20-14.
Met o.m. een driepunter van Christian Muhitu en punten van Liévin Gaza konden de Wezen in het begin van het tweede quarter een kloof slaan van 14 punten: 28-14. De Black Devils reageerden echter met afstandshots van Adel Shibi en Nico Spriet, en punten van Robin Flikschuh, Yassine Shibi en Quentin Forget: 28-26. Met twee dunks van Anaël Ahanda en een bom van Philip Beeckmans kon men toch nog gaan rusten met een verschil van 5 punten: 35-30.
Via Bob Dikanda en Maarten Van Der Sypt werd het verschil in het begin van het derde quarter opgedreven tot 9 punten: 39-30. Quentin Forget en Nico Spriet hielden de bezoekers echter in de match: 39-37. Met een driepunter van Philip Beeckmans en korven van Anaël Ahanda en Bob Dikanda kon de thuisploeg terug een bonus optekenen van 7 punten: 50-43. Net voor het einde van het derde quarter moest Tim Van Driessche echter met vijf fouten naar de kant.
Met nog een driepunter van Philip Beeckmans en de steun van Christian Muhitu en Anaël Ahanda bouwden de Wezen-Vrienden een 57-45 voorsprong op. De bezoekers probeerden nog terug te komen met o.m. een driepunter van Adel Shibi, maar Christian Muhitu en Maarten Van Der Sypt konden de zege veilig stellen. Eindstand: 63-51.
Volgende zaterdag spelen de Wezen-Vrienden de kwartfinale van de Beker van Oost-Vlaanderen op Latem-De Pinte.
Wezen-Vrienden: Anaël Ahanda (16 punten), Christian Muhitu (13 punten), Philip Beeckmans (9 punten), Arnaud Dimbala (9 punten), Tim Van Driessche (5 punten), Maarten Van Der Sypt (4 punten), Bob Dikanda (4 punten), Liévin Gaza (3 punten).
Black Devils Vorst: Nico Spriet (14 punten), Adel Shibi (12 punten), Quentin Forget (10 punten), Yassine Shibi (8 punten), Robin Flikschuh (4 punten), Dieter Hautman (2 punten), Mateo Graceffa (1 punt).
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Black Boys Erpe-Mere B 72-66
Cadetten WV – United Ninove 73-59
Note Dame Leuven B – Cadetten meisjes WV 69-19
Miniemen WV – BC Asse-Ternat 44-48
BBC Erembodegem B – Benjamins WV 43-54
Wedstrijden zaterdag 4 februari:
12u: BBC Zele – Miniemen WV
13u: Scheldejeugd Temse – Pré-Microben WV
14u30: Cadetten meisjes WV – Merchtem Eagles
15u: Duffel BBC – Cadetten WV
16u15: Pupillen WV – BBC Erembodegem
20u15: BBC Latem-De Pinte B – Wezen-Vrienden A (BOV)
Op zondag 5 februari spelen de benjamins om 10 uur op United Ninove C.
Wafelenbak:
Op zaterdag 11 februari organiseert KBBC Wezen-Vrienden zijn jaarlijkse wafelenbak. Deze zal doorlopend doorgaan vanaf 9 uur in Sporthal De Kriebel.
Op het menu, lekkere zelfbereide wafels met naar keuze slagroom of suiker aan de prijs van:
1,50 € per wafel, 5€ voor 4 wafels, en 10€ voor 10 wafels.
Je kan tevens je bestelling op voorhand doorgeven. Hiervoor volstaat het om je bestelling te deponeren in de brievenbus die je vindt in de inkomhal van De Kriebel, of je kan ze ook doorsturen aan secretaris@wezen-vrienden.be

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background