17 okt 2016

Wezen-Vrienden winnen tegen Gent-Oost Eagles

Na de overwinning op Vorst was het bij de Wezen-Vrienden de bedoeling om de lijn door te trekken in de thuiswedstrijd tegen fusieclub Gent-Oost Eagles.

Na de overwinning op Vorst was het bij de Wezen-Vrienden de bedoeling om de lijn door te trekken in de thuiswedstrijd tegen fusieclub Gent-Oost Eagles.
De Wezen begonnen aan de match met Christophe Maes, Maarten Van Der Sypt, Arnaud Dimbala, Anaël Ahanda en Christian Muhitu. De Gentenaars gingen van start met Van Belle, Hauman, Courteyn, Meylemans en De Waele.
De thuisploeg ging van start met een afstandshot van “Papy” en een dunk van Anaël Ahanda: 5-2. Niettegenstaande driepunters van Christian Muhitu en Christophe Maes konden de bezoekers toch gelijke tred houden:19-18. Met o.m. een driepunter van Courteyn konden de Eagles het eerste quarter beeindigen met een bonus: 19-23.
Meylemans zorgde in het begin van het tweede quarter zelfs voor een verschil van 6 punten: 19-25. Met bommen van Christophe Maes en de herstelde Tim Van Driessche, en korven van Maarten Van Der Sypt en Liévin Gaza konden de Wezen orde op zaken stellen: 39-30. Toch konden de Gentenaars nog reageren om via Courteyn, Van Belle en Meylemans terug te komen aansluiten: 39-38. De rust werd uiteindelijk bereikt met een puntje verschil: 41-40.
Na de rust trokken de bezoekers terug het laken naar zich toe. Met o.m. een driepunter van De Waele en punten van Courteyn en Meylemans liepen ze 9 punten uit: 43-52. Met twee afstandshots van Philip Beeckmans en korven van Maarten Van Der Sypt kon de thuisploeg het verschil toch nog beperken: 52-57.
In het vierde quarter schakelden de Wezen een tandje bij. Niettegenstaande driepunters van Ghyselinck en De Waele werden de bezoekers van het kastje naar de muur gespeeld. Maarten Van Der Sypt, Tim Van Driessche, Christophe Maes en Anaël Ahanda zorgden voor de aansluiting. En in een paar dolle minuten knalden Philip Beeckmans (2x), Maarten Van Der Sypt en “Papy” Dimbala van op afspand raak: 75-69. Christof Maes, Maarten Van Der Sypt en “Papy” konden het verschil zelfs nog opdrijven tot 85-74.
Volgende zaterdag gaan de jongens van Patrick Malfait op bezoek bij Bavi Gent, het team van oud-speler Hendrik Tratsaert. Bij de Wezen hopen ze alvast op een derde zege op rij.
Wezen-Vrienden: Van Der Sypt (20 punten), Maes Christophe (19 punten), Beeckmans Philip (13 punten), Gaza Liévin (10 punten), Van Driessche Tim (8 punten), Dimbala Arnaud (7 punten), Muhitu Christian (5 punten), Ahanda Anaël (3 punten).
Gent-Oost Eagles: Courteyn (22 punten), Meylemans (17 punten), Van Belle (13 punten), De Waele (11 punten), Goeminne (6 punten), Ghyselinck (3 punten), Hauman (2 punten).
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Crelan Okapi Aalstar C 57-62
BBC Koksijde – Cadetten WV 105-50
Panters Baasrode – Miniemen WV 78-49
Cadetten meisjes WV – BC Grimbergen 44-45
Pupillen WV – Gent-Oost Eagles C 45-89
Haantjes Oudenaarde B – Benjamins WV 42-54
Wedstrijden 22 & 23 oktober:
12u45: Microben WV – BBC Deinze-Nazareth B
13u30: Scheldejeugd Temse – Pré-Microben WV
14u30: Benjamins WV – BBC Deinze-Nazareth D
16u: Basketteam Holstra Wevelgem – Cadetten WV
16u15: Cadetten meisjes WV – Kangoeroes Willebroek B
18u30: Feniks Futuria Gent B – Wezen-Vrienden B
20u30: Bavi Gent – Wezen-Vrienden A
Op zondag 23 oktober spelen de pupillen om 14u30 op BBC Hansbeke.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background