19 feb 2018

Wezen-Vrienden winnen spannend duel op Kortrijk Sport

Na hun overwinning tegen leider Racing Brugge maakten de Wezen-Vrienden de verplaatsing naar Kortrijk Sport.

Na hun overwinning tegen leider Racing Brugge maakten de Wezen-Vrienden de verplaatsing naar Kortrijk Sport.
Coach Patrick Malfait kon geen beroep doen op Philippe Beeckmans. Bovendien moesten de Wezen zich behelpen met een zieke Maarten Van Der Sypt.
De West-Vlamingen gingen van start met L. en S. Loof, Duyck, Lecluyse en Kediambiko. De Oudenbergploeg begon aan de match met Christophe Maes, Tim Van Driessche, Maarten Van Der Sypt, “Papy” Dimbala en Anaël Ahanda.
Met o.m. driepunters van Lecluyse, Kediambiko en L. Loof, en korven van Duyck, Duvillier en S. Loof sloeg Kortrijk onmiddellijk een kloof van 15 punten: 19-4. Met afstandshots van Tim Van Driessche en “Papy” en de steun van Anaël Ahanda slaagden de bezoekers er toch nog in om op het einde van het eerste quart de schade te beperken: 23-17.
In het begin van het tweede quart brachten Anaël Ahanda en Tim Van Driessche de Wezen langszij: 23-23. Met driepunters van Tim Van Driessche, en punten van Toon Tordeur, Anaël Ahanda en Maarten Van Der Sypt bouwden de Wezen-Vrienden zelfs een bonus van 10 punten op: 35-45. S. Loof kon de achterstand van de thuisploeg echter nog beperken tot 6 punten: 39-45.
In het derde quart bleef Kortrijk aanklampen. Met o.m. een afstandshot van L. Loof en punten van Kediambiko naderden ze tot 49-50. Even later konden Kediambiko, S. en L. Loof de thuisploeg zelfs terug op voorsprong brengen: 57-54. Met punten van Sven Collyns en Anaël Ahanda kwamen de bezoekers terug even op voorsprong, maar Duvillier en Vanderhaegen zorgden op het einde van het derde quart voor een gelijke stand: 60-60.
De beslissing zou dus in de laatste tien minuten vallen. Niettegenstaande een driepunter van Tim Van Driessche bracht Vanderhaegen de thuisploeg op voorsprong: 64-63. “Papy” knalde een afstandshot binnen voor de Wezen, maar met een bom van Lecluyse bleef Kortrijk aan de leiding: 69-68. Met driepunters van Tim Van Driessche en korven van Sven Collyns en Christophe Maes bouden de Wezen, halverwege het vierde quart, toch een voorsprong van 6 punten op: 73-79. Met een afstandshot van Vanderhaegen en punten van S. Loof en Kediambiko naderden de thuisspelers in de slotminuut tot op één puntje: 82-83. Er hingen verlengingen in de lucht, maar uiteindelijk kon Christophe Maes de fel bevochten zege toch veilig stellen: 82-86.
Volgende zaterdag spelen de Wezen-Vrienden om 20u30 thuis tegen Spie Izegem. We hopen alvast op een derde zege op rij.
Andere uitslagen:
BBC Deinze-Nazareth B – Wezen-Vrienden B 75-51
Gembas Knesselare – Juniores WV 76-45
KBBC Oostkamp – Cadetten WV A 86-56
Cadetten meisjes WV – Upkot Sparta Laarne 17-92
Benjamins WV – Black Boys Erpe-Mere 73-41
Wedstrijden zaterdag 24 februari:
9u: Cadetten WV B – Crelan Okapi Aalstar B
9u15: BBC Deinze-Nazareth – Microben WV
10u45: Pupillen WV B – Basket Meetjesland
12u45: Cadetten WV A – KBBC Oostkamp
14u30: Juniores WV – Gembas Knesselare
18u15: Wezen-Vrienden B – Gent-Oost Eagles C
20u30: Wezen-Vrienden A – Spie Izegem
En op zondag 25 februari spelen de benjamins om 13 uur op Duopaint Osiris Aalst.
Wafelenbak:
Naar trouwe gewoonte organiseert de jeugdwerking op zaterdag 24 februari vanaf 9 uur zijn jaarlijkse wafelenbak. Deze gaat door in Sporthal De Kriebel. Je kan de wafels ter plaatse nuttigen of je bestelling komen afhalen.
 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background