16 jan 2017

Wezen-Vrienden winnen probleemloos van Kortrijk Sport

 

Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar kregen de Wezen-Vrienden het bezoek van Kortrijk Sport.

Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar kregen de Wezen-Vrienden het bezoek van Kortrijk Sport.

Coach Patrick Malfait koos voor Maarten Van Der Sypt, Christophe Maes, Liévin Gaza, “Papy” Dimbala en Tim Van Driessche om aan de wedstrijd te beginnen. De West-Vlamingen gingen van start met Galimov, Van Fleteren, Sablain, Kediambiko en Hauspy.
Het jonge Kortrijkse team nam een sterke start en kon o.m. met driepunters van Adams en Sablain en punten van Galimov en Kediambiko 8-12 uitlopen. Niettegenstaande een afstandshot van Galimov slaagden de Wezen er in om met een bom van Tim Van Driessche en punten van Liévin Gaza, Philip Beeckmans en Anaël Ahanda terug op gelijke hoogte te komen: 15-15.
Met driepunters van Christian Muhitu, Tim Van Driessche en Philip Beeckmans en de steun van Anaël Ahanda kon de thuisploeg in het tweede quarter een kloof slaan van 8 punten: 29-21. Met o.m. afstandshots van Adams en Galimov konden de West-Vlamingen de achterstand bij de rust beperken tot 6 punten: 37-31.
Met o.m. een driepunter van Sablain en korven van Kediambiko en Galimov naderde Kortrijk na de rust tot op 3 punten: 43-40. De Wezen-Vrienden reageerden met bommen van Maarten Van Der Sypt en Christophe Maes, en met de bijdrage van Liévin Gaza, Tim Van Driessche, “Papy” Dimbala en Anaël Ahanda sloegen ze een beslissende kloof: 65-46.
Met punten van Bob Dikanda en een dunk van Anaël Ahanda kon de thuisploeg het verschil opdrijven tot 71-48. In de rest van het vierde quarter konden de Wezen de wedstrijd rustig onder controle houden en de bezoekers waren niet meer in staat om een vuist te maken. Eindstand: 79-61.
Door deze overwinning kunnen de Wezen-Vrienden hun plaats in de linkerkolom handhaven. Volgende zondag maken ze de verplaatsing naar leider Falco Gent.
Wezen-Vrienden: Van Der Sypt (18 punten), Van Driessche (15 punten), Ahanda (13 punten), Muhitu (8 punten), Maes (7 punten), Dimbala (5 punten), Gaza (5 punten), Beeckmans (4 punten), Dikanda (4 punten).
Kortrijk Sport B: Sablain (16 punten), Galimov (14 punten), Adams (10 punten), Kediambiko (9 punten), Remaut (6 punten), Van Fleteren (2 punten), Coucke (2 punten), Hauspy (2 punten).
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Olympia Denderleeuw B 78-64
Pupillen WV – Black Boys Erpe-Mere 47-55
Wedstrijden zaterdag 21 januari:
9u: Pré-Microben WV – Panters Baasrode
10u30: Onderons Grembergen – Benjamins WV
13u: Basket Willebroek – Cadetten WV
14u15: Pupillen WV – Wasocub Waasmunster
14u45: Jeugd Gentson B – Microben WV
15u: Blue Rocks Ronse-Kluisbergen – Miniemen WV
Wedstrijden zondag 22 januari:
14u30: Falco Gent B – Wezen-Vrienden A
15u: Jeugd Gentson B – Wezen-Vrienden B
Wafelenbak:
Op zaterdag 11 februari organiseert KBBC Wezen-Vrienden zijn jaarlijkse wafelenbak. Deze zal doorlopend doorgaan vanaf 9 uur in Sporthal De Kriebel.
Op het menu, lekkere zelfbereide wafels met naar keuze slagroom of suiker aan de prijs van:
1,50 € per wafel, 5€ voor 4 wafels, en 10€ voor 10 wafels.
Je kan tevens je bestelling op voorhand doorgeven. Hiervoor volstaat het om je bestelling te deponeren in de brievenbus die je vindt in de inkomhal van De Kriebel, of je kan ze ook doorsturen aan secretaris@wezen-vrienden.be

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background