11 okt 2015

Wezen-Vrienden winnen overtuigend tegen Meetjesland

Na de nipt verloren thriller op Kortrijk moesten de Wezen-Vrienden, met de wedstrijd tegen Meetjesland, proberen de punten thuis te houden.


De thuisploeg begon aan de wedstrijd met Jeroen Tuypens, Jimmy Hendrickx, Tim Van Driessche, Hendrik Tratsaert en Sam Verstraeten. Bij de bezoekers gingen Steven en Kristof Vandenkerckhove, Simon Geerinckx, Jonas Van Leuven en Arjen Spittael van start.
De Wezen gingen supersterk van start, en grepen de bezoekers onmiddellijk bij de keel. Met driepunters van Jimmy Hendrickx, Hendrik Tratsaert en Tim Van Driessche, en punten van Jeroen Tuypens en Sam Verstraeten plaatsten ze al vlug een 21-3 stand op het scorebord. De bezoekers herpakten zich en met punten van Steven Vandenkerckhove, Maarten Verborght en Arjen Spittael naderden ze terug tot op 10 punten: 23-13. Het eerste quarter werd afgesloten met nog een bom van Jimmy Hendrickx: 26-13.
De Wezen leken op sommige momenten wat overmoedig en wilden af en toe te mooi basket afleveren, wat soms schoonheidsfoutjes tot gevolg had. Toch konden Jimmy Hendrickx, Hendrik Tratsaert en Tim Van Driessche het verschil terug opdrijven tot 13 punten: 32-19. In de slotfase van het tweede quarter brachten Steven Vandenkerckhove, Simon Geerinckx en Jonas Van Leuven de bezoekers terug tot op 9 punten: 35-26.
Met o.m. een driepunter van Tim Van Driessche en korven van Jeroen Tuypens en Jimmy Hendrickx konden de Wezen na de rust hun bonus terug vergroten tot 15 punten: 48-33. Met een afstandshot van Simon Geerinckx en de steun van Maarten Verborght en Steven Vandenkerckhove naderde Meetjesland nogmaals tot op 7 punten: 48-41. De thuisploeg bleef echter doorgaan op zijn elan en via Jimmy Hendrickx, Bart Spinnoy, Sam Verstraeten en Jeroen Tuypens werd terug een kloof geslagen. Tim Van Driessche zorgde met een driepunter voor een verschil van 16 punten: 61-45.
In het vierde quarter scoorde Jonas Van Leuven drie afstandshots op rij voor de bezoekers. Toch slaagden Jeroen Tuypens, Jimmy Hendrickx, Bart Spinnoy, Fabrice Troubleyn, Hendrik Tratsaert en Sam Verstraeten er in om een kloof van 20 punten te slaan: 78-58. Sam Verstraeten scoorde nog een driepunter voor de thuisploeg en ook Sven Collyns en Liévin Gaza, die in de slotfase mochten invallen, pikten nog hun graantje mee. Bezoeker Jonas Van Leuven kon met een afstandshot de eindscore vastleggen: 89-73.
Volgende zaterdag speelt het team van coach Patrick Malfait terug aan huis. Ze ontvangen het sterke Haantjes Oudenaarde, de ploeg van ex-coach Alain Dhulst en ex-speler Kristof Callebaut.
Wezen-Vrienden: Jimmy Hendrickx (25 punten), Tim Van Driessche (16 punten), Jeroen Tuypens (12 punten), Hendrik Tratsaert (11 punten), Sam Verstraeten (9 punten), Bart Spinnoy (7 punten), Fabrice Troubleyn (3 punten), Sven Collyns (2 punten), Liévin Gaza (2 punten), Thomas De Vliegher (2 punten).
Meetjesland: Jonas Van Leuven (19 punten), Maarten Verborght (13 punten), Kristof Vandenkerckhove (11 punten), Steven Vandenkerckhove (10 punten), Arjen Spittael (8 punten), Pieter De Pauw (7 punten), Simon Geerinckx (5 punten).
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Wildcats Gavere 82-79
Tigers Evergem B – Wezen-Vrienden C 98-39
Kadetten WV – Bavi Vilvoorde 42-91 (Beker van Vlaanderen)
Miniemen WV – Bent Schoenen Waregem 38-117
BBC Deinze-Nazareth – Miniemen meisjes WV 76-30
Pupillen WV – BBC Houtem 87-33
Benjamins WV A – BBC Houtem 28-65
Wedstrijden 17 oktober:
11u50: BC Erembodegem – Pupillen WV
14u: Falco Gent – Miniemen WV
14u30: Crelan Okapi Aalstar B – Kadetten WV
14u30: Benjamins WV B – Onderons Grembergen
16u15: Wezen-Vrienden C – BBC Houtem C
18u15: Wezen-Vrienden B – Haantjes Oudenaarde B
20u15: Wezen-Vrienden A – Haantjes Oudenaarde A
Eetfestijn:
Op vrijdag 16 oktober (van 18u30 tot 22u), zaterdag 17 oktober (van 18u30 tot 22u) en zondag 18 oktober (van 11u tot 15u) organiseert basketbalclub Wezen-Vrienden, in het Parochiaal Centrum van Overboelare, zijn Herfstfestijn. Op het menu staan ossentong, kippenfilet en tongrolletjes. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden aan 15 euro. Een kindermenu kost 8 euro.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background