6 mrt 2017

Wezen-Vrienden winnen na verlenging tegen Asse-Ternat

De Wezen-Vrienden kregen het bezoek van het derde gerangschikte Asse-Ternat, het team van onze ex-speler Jimmy Hendrickx.

De Wezen-Vrienden kregen het bezoek van het derde gerangschikte Asse-Ternat, het team van onze ex-speler Jimmy Hendrickx.
De thuisploeg ging van start met Christophe Maes, Bob Dikanda, Tim Van Driessche, Maarten Van Der Sypt en “Papy” Dimbala. Bij de bezoekers begonnen Hendrik Eryatmaz, Alex Christou, Jimmy Hendrickx, Jan Goyens en Bart Peeten aan de wedstrijd.
Na een gelijkopgaande startfase konden de Wezen in het tweede gedeelte van het eerste quarter het verschil maken. Met o.m. driepunters van Tim Van Driessche en Christophe Maes en punten van Anaël Ahanda en Maarten Van Der Sypt kon men de bezoekers op achterstand plaatsen: 27-17
Niettegenstaande een derde afstandshot van Tim Van Driessche kon Asse-Ternat via Kevin Anneessens, Frederic Permentier, Bart Peeten en Jan Goyens naderen tot op 4 punten: 30-26. Met korven van Liévin Gaza, Bob Dikanda, Philip Beeckmans en Maarten Van Der Sypt konden de Wezen de voorsprong terug opdrijven. Kers op de taart was nog een bom van Christophe Maes op de buzzer. Ruststand: 42-31.
In het derde quarter brachten Kevin Anneessens en Jimmy Hendrickx de Brabanders terug tot op 5 punten: 42-37. Met o.m. een dunk van Anaël Ahanda en korven van Maarten Van Der Sypt, Christophe Maes en Tim Van Driessche kon de thuisploeg de bonus nog eens opvoeren tot 10 punten: 54-44. Elias Goyens, Alex Christou en Bart Peeten zorgden echter voor een tussentijdse 0-7 en brachten de bezoekers terug tot op 3 punten: 54-51. Via “Papy” Dimbala en Anaël Ahanda konden de Wezen hun voorsprong behouden: 58-54.
In het vierde quarter bracht Hendrik Eryatmaz de bezoekers terug tot op één puntje: 60-59. Het kon dus nog een spannende bedoening worden in het vierde quarter. Maarten Van Der Sypt en Anaël Ahanda dreven het verschil terug op, maar via Jimmy Hendrickx en Tim Borguet kwamen de bezoekers terug aansluiten. Het was echter ex-Wees Jimmy Hendrickx die in de slotfase de score in evenwicht bracht: 71-71.
Extra-time zou dus over de uitslag beslissen. In de eerste twee minuten van de verlenging gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe: 75-75. Dan scoorde bezoeker Frederic Permentier echter een belangrijke driepunter: 75-78. In de slotminuten ontpopte Anaël Ahanda, met 10 punten op rij, zich echter nog tot matchwinnaar. Achteraan bleven de gelederen goed gesloten. Eindstand: 85-78.
Volgend weekend krijgen de Geraardsbergse senioren een weekje rust, en op zaterdag 18 maart gaat men op bezoek bij Basketteam Kortrijk.
Wezen-Vrienden: Ahanda (20 punten), Van Der Sypt (18 punten), Van Driessche (14 punten), Maes (12 punten), Dimbala (6 punten), Dikanda (6 punten), Beeckmans (5 punten), Gaza (2 punten), Muhitu (2 punten).
Asse-Ternat: Goyens Jan (19 punten), Peeten (17 punten), Anneessens (10 punten), Hendrickx (10 punten), Eryatmaz Hendrik (7 punten), Christou (6 punten), Permentier (4 punten), Goyens Elias (3 punten), Borguet (2 punten).
Transfernieuws:
Coach Patrick Malfait begint volgend seizoen aan een derde periode als coach van het A-team. Met Tim Van Driessche, Christophe Maes, Maarten Van Der Sypt, “Papy” Dimbala; Philip Beeckmans, Anaël Ahanda en Bob Dikanda bevestigden reeds zeven spelers hun verlengd verblijf bij de Wezen-Vrienden. Toon Tordeur (Royal Nivelles Basket-Ball) komt volgend seizoen het team vervoegen. Brecht Heirman vertrekt naar eerste provincialer BBC Houtem.
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – The Tower Aalst 47-61
Cadetten WV – BBC Deinze-Nazareth 60-59
Miniemen WV – BC Knokke-Heist 42-60
Gent-Oost Eagles Gent C – Pupillen WV 50-66
BBC Houtem C – Benjamins WV 65-46
Wedstrijden zaterdag 11 maart:
Cadetten WV – Helios Zottegem
Miniemen WV – BBC Zele
Lentefestijn:
Op vrijdagavond 24 maart organiseert KBBC Wezen-Vrienden, van 17 uur tot 21u30, zijn lentefestijn in het Parochiaal Centrum van Overboelare. Op het menu staat Spaghetti Bolognaise of Vegetarisch. Er is tevens Croque Monsieur verkrijgbaar.

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background