8 nov 2015

Wezen-Vrienden winnen in Izegem

Na de bekeroverwinning in Denderleeuw moesten de Wezen-Vrienden de competitie hervatten in het verre Izegem.


De West-Vlamingen gingen van start met Anthony Denoyel, Niklolaas Van Doninck, Gilles Colpaert, Roeland Sercu en Joost Ampe. Bij de Wezen koos coach Patrick Malfait voor Tim Van Driessche, Jeroen Tuypens, Hendrik Tratsaert, Jimmy Hendrickx en Sam Verstraeten als basis.
De thuisploeg greep de Wezen onmiddellijk bij de keel. Met driepunters van Nikolaas Van Doninck en Sanderdeleersnyder, en korven van Joost Ampe, Anthony Denoyel en Gilllles Colpaert sloeg Izegem direct een kloof van 12 punten: 19-7. Op het einde van het eerste quarter konden Sam Verstraeten en Jimmy Hendrickx de achterstand toch nog beperken tot 5 punten: 19-14.
In het begin van het tweede quarter brachten Lievens en Pieter Van Exem de thuisploeg terug 11 punten voor: 25-14. De Oudenbergploeg reageerde o.m. via Tim Van Driessche en Jimmy Hendrickx, beiden goed voor twee geslaagde afstandshots, en Jeroen Tuypens. Ruststand: 36-34.
Na de rust bracht Jeroen Tuypens de Geraardsbergenaars op voorsprong: 36-39. Via Pieter Van Exem, Joost Ampe en Mattijs Deleersnyder kon Izegem echter terug het voortouw nemen: 45-39. Met een driepunter van Fabrice Troubleyn en punten van Jeroen Tuypens en Bart Spinnoy slaagden de Wezen er toch nog in om het derde quarter af te sluiten met een minimale voorsprong: 45-46.
In het vierde quarter konden Sam Tuypens, Bart Spinnoy en Thomas De Vliegher het verschil opdrijven tot 6 punten: 45-51. Met een bom van Sam Verstraeten en de bijdrage van Bart Spinnoy sloegen de Wezen zelfs een kloof van 9 punten: 47-56. Bij de thuisploeg was het vooral Gilles Colpaert die voor weerwerk zorgde. Nadat Tim Van Driessche naar de kant moest met vijf fouten naderden de West-Vlamingen, via Pieter Van Exem en Mattijs Deleersnyder, in de slotminuut nog tot op 4 punten: 57-61. Jimmy Hendrickx kon echter van op de vrijworplijn alle twijfels wegnemen. Eindstand: 57-63.
Na deze uitzege kunnen de Wezen met vertrouwen uitkijken naar de volgende thuismatch tegen Falco Gent B.
Spie Izegem: Pieter Van Exem (17 punten), Gilles Colpaert (14 punten), Nikolaas Van Doninck (9 punten), Joost Ampe (6 punten), Mattijs Deleersnyder (5 punten), Sander Deleersnyder (3 punten), Lievens (2 punten), Anthony Denoyel (1 punt).
Wezen-Vrienden: Jimmy Hendrickx (19 punten), Jeroen Tuypens (12 punten), Tim Van Driessche (10 punten), Bart Spinnoy en Sam Verstraeten (elk 7 punten), Fabrice Troubleyn (3 punten), Thomas De Vliegher en Hendrik Tratsaert (elk 2 punten), Sam Tuypens (1 punt).
Andere uitslagen:
BBC Hamme – Kadetten WV: 31-95
Olympia Denderleeuw – Miniemen WV: 107-21
Miniemen meisjes WV – Sint Niklase Condors: 30-45
Benjamins WV B – BBC Lokeren: 32-102
Wedstrijden zaterdag 14 november:
15u30: Haantjes Oudenaarde – Microben WV
18u15: Wezen-Vrienden B – Bavi Gent C
18u30: BBC Eksaarde B – Wezen-Vrienden C
20u15: Wezen-Vrienden A – Falco Gent B
Wedstrijden zondag 15 november:
11u15: Sgolba Aalter – Miniemen meisjes WV
15u: Sgolba Aalter – Pupillen WV
1/8ste finale Beker van Oost-Vlaanderen:
Op vrijdag 27 november spelen de Wezen-Vrienden, om 20u30 in De Kriebel,  de 1/8ste finale van de Beker van Oost-Vlaanderen tegen Sgolba Aalter B.
Chocoladeverkoop:
Ter gelegenheid van het Sinterklaasfeest organiseren de Wezen-Vrienden een chocoladeverkoop. Een pakje van 250  gram kost 6 euro, twee pakjes voor 10 euro. Bestellen kan via secretariaat@wezen-vrienden.be .

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background