9 jan 2011

Wezen-Vrienden verliezen van Sijsele

Op de eerste speeldag van 2011 stond met de wedstrijd Sijsele – Wezen-Vrienden meteen een topper op de kalender. Beide ploegen stonden op een gedeelde derde plaats in de klassering.
De thuisploeg ging van start met Bram Verborgt, Nils Vanhassel, Nils Devreker, Jan Vermeersch en Alex De Meulenaere. Bij de Wezen koos coach Alain Dhulst voor Eric Hoefman, Kristof Callebaut, Ken Galle, Bart Dekeyser en Bram Denie.

In een gelijk opgaand eerste quarter gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Kristof Callebaut kon met een driepunter even voor een klein verschil zorgen: 10-14. Jan Vermeersch, Nils Devreker en Ruben De Pourcq brachten de West-Vlamingen echter terug langszij. Via Kristof Callebaut en Bart Dekeyser slaagden de Wezen erin om nogmaals een bonus van 4 punten op te bouwen: 18-22. Maar via Nils Vanhassel en David Vinck kon de thuisploeg terug gelijk stellen. In de slotseconden scoorde Koen Romeyns een driepunter, maar ook thuisspeler Ruben De Pourcq reageerde met een geslaagde afstandshot: 25-25.

In het tweede quarter brachten Koen Romeyns en Eric Hoefman de bezoekers op voorsprong, maar Bram Verborgt stelde gelijk met een driepunter: 28-28. Net voor de rust zorgde Kristof Callebaut, met drie driepunters op rij, toch voor een bonus voor de Oudenbergploeg: 38-42.

In het begin van het derde quarter zorgden David Vinck en Alex De Meulenaere terug voor een gelijke stand: 42-42. De wedstrijd bleef spannend, want geen van beide ploegen slaagde erin om het verschil te maken. Peter Van Heule scoorde een driepunter voor de Wezen, maar Nils Devreker stelde gelijk: 53-53.
In de aanvangsfase van het laatste quarter kon de thuisploeg profiteren van een paar individuele foutjes van de Wezen om via Nils Devreker, Gertjan De Flou en Bram Verborgt een bonus van 8 punten op te bouwen: 61-53. Bovendien viel de bezoekende scoremachine uit. Via Stefaan De Kesel en Bart Dekeyser scoorden de Wezen slechts 4 punten. In de slotfase viel Bart Dekeyser nog gekwetst uit, en Jan Vermeersch en Bram Verborgt profiteerden om de eindscore vast te leggen: 68-57.

Volgende zaterdag spelen de Wezen-Vrienden thuis tegen Helios Zottegem, en op zondag staat de inhaalmatch op Olicsa Antwerpen op de kalender. Het bestuur rekent alvast op een 6 op 6, waardoor men de vierde stek in de klassering moet kunnen bevestigen.

Basket Sijsele: Ruben De Pourcq en Bram Verborgt (elk 13 punten); Jan Vermeersch (10 punten); Nils Devreker (9 punten); David Vinck, Kristof Vandenkerckhove en Alex De Meulenaere (elk 6 punten); Nils Van Hassel (3 punten); Gertjan Deflou (2 punten).
Wezen-Vrienden: Bart Dekeyser (16 punten); Kristof Callebaut (15 punten); Koen Romeyns (8 punten); Ken Galle, Stefaan De Kesel en Bram Denie (elk 4 punten); Eric Hoefman en Peter Van Heule (elk 3 punten).

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden C – BBC Zele B: 100-68
BBC Zele – Dames Wezen-Vrienden: 44-67
Thuiswedstrijden op zaterdag 15 januari 2011:
09u15: Benjamins WV A – Optima Jeugd Gentson B
11u00: Pupillen WV – Helios Zottegem B
16u15: Dames Wezen-Vrienden – BBC Gavere
18u15: Wezen-Vrienden B – Helios Zottegem B
20u15: Wezen-Vrienden A – Helios Zottegem A

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background