27 sep 2015

Wezen-Vrienden verliezen nipt van Blankenberge

Na de overwinning op Gent Hawks moesten de Wezen-Vrienden hun derde stek in de klassering thuis verdedigen tegen Blankenberge.


De Wezen gingen van start met Jimmy Hendrickx, Tim Van Driessche, Thomas De Vliegher, Hendrik Tratsaert en de heroptredende Jeroen Tuypens. De kustjongens begonnen aan de match met Gregory De Cock, Wim Gadeyne, Nils Vermeiren, Lazlo Tabar en Ryan Surmont.
Jeroen Tuypens bracht de Oudenbergploeg direct op voorsprong: 3-0. Jimmy Hendrickx knalde een driepunter binnen, maar met een afstandshot van Ryan Surmont en korven van Gregory De Cock en Lazlo Tabar kwamen de bezoekers toch aan de leiding: 6-7. Bij de Wezen scoorde Jimmy Hendrickx een tweede driepunter, maar met o.m. afstandshots van Dieter Vlamynck en Nils Vermeiren kon Blankenberge een kloof slaan van 9 punten: 11-20. Via Bart Spinnoy en Jimmy Hendrickx konden de Geraardsbergenaars op het einde van het eerste quarter de achterstand nog wat beperken: 14-20.
Met o.m. een driepunter van Tim Van Driessche en punten van Jimmy Hendrickx, Hendrik Tratsaert, Sam Tuypens en Thomas De Vliegher kwam de thuisploeg terug aansluiten: 25-26. Sam Tuypens en Hendrik Tratsaert brachten de Wezen nog langszij, maar net voor de rust zorgden Wim Gadeyne en Damon Hoolants toch nog voor een bezoekende voorsprong: 31-35.
In het derde quarter zorgden Sam Tuypens en Tim Van Driessche terug voor de aansluiting: 34-35. Met afstandshots van Jimmy Hendrickx, Tim Van Driessche en Bart Spinnoy voor Wezen-Vrienden, en Ryan Surmont, Nigel Hoolants en Damon Hoolants bleef het een spannende partij. Stand op het einde van het derde quarter: 56-59.
Met een afstandshot van Sam Verstraeten kwamen de Wezen-Vrienden terug op gelijke hoogte: 59-59. Hendrik Tratsaert en Jimmy Hendrickx, met een driepunter, brachten de thuisploeg op voorsprong: 64-60. De plaatselijke supporters zorgden er voor dat De Kriebel daverde op zijn grondvesten. En niettegenstaande een driepunter van Dieter Vlamynck konden de Wezen via Tim Van Driessche en Sam Verstraeten hun voorsprong handhaven: 70-67. Blankenberge bleef echter in de wedstrijd en beide teams gingen een spannende slotfase tegemoet: 80-81. Bij de Wezen moest Tim Van Driessche met vijf fouten naar de kant. Met korven van Ryan Surmont en Wim Gadeyn namen de bezoekers een bonus van 3 punten, maar Sam Verstraeten bracht de Wezen terug tot 82-84. In de slotseconden liet de thuisploeg echter tot twee maal toe de kans liggen om nog de gelijkmaker te scoren.
Wezen-Vrienden: Jimmy Hendrickx (23 punten), Tim Van Driessche (17 punten), Sam Verstraeten (13 punten), Hendrik Tratsaert (9 punten), Sam Tuypens (8 punten), Jeroen Tuypens (5 punten), Thomas De Vliegher (4 punten), Bart Spinnoy (3 punten).
Blankenberge: Ryan Surmont (18 punten), Dieter Vlamynck (17 punten), Wim Gadeyne (14 punten), Lazlo Tabar en Nigel Hoolants (elk 7 punten), Damon Hoolants en Daan Sampson (elk 6 punten), Nils Vermeiren (5 punten), Gregory De Cock (4 punten).
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Panters Baasrode C 68-81
Falco Gent D – Wezen-Vrienden C 93-49
Kadetten WV – BBC Deinze-Nazareth B 97-38
Miniemen WV – Olympia Denderleeuw 20-100
Pupillen WV – BBC Lokeren 76-48
Benjamins WV A – Tigers Evergem 51-43
Black Boys Erpe-Mere – Benjamins WV B 50-46
Wedstrijden zaterdag 3 oktober:
11u30: Bavi Gent – Kadetten WV
12u45: Microben WV – MAC Destelbergen-Lochristi
13u: Basket Sijsele – Miniemen WV
13u: BBC Houtem – Pré-microben WV
16u: Bavi Gent – Benjamins WV A
16u15: Miniemen meisjes WV – Basics Melsele
16u30: Jeugd Gentson C – Wezen-Vrienden B
18u15: Wezen-Vrienden C – MAC Destelbergen-Lochristi D
20u30: Basketteam Kortrijk – Wezen-Vrienden A
Eetfestijn:
Op vrijdag 16 oktober (van 18u30 tot 22u), zaterdag 17 oktober (van 18u30 tot 22u) en zondag 18 oktober (van 11u tot 15u) organiseert basketbalclub Wezen-Vrienden, in het Parochiaal Centrum van Overboelare, zijn Herfstfestijn. Op het menu staan ossentong, kippenfilet en tongrolletjes. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden aan 15 euro. Een kindermenu kost 8 euro.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background