4 mrt 2012

Wezen-Vrienden verliezen nipt van Beringen

Na de nederlaag tegen leider BBC Zolder waren de Wezen-Vrienden er op gebrand om revanche te nemen tegen Vatana Beringen. Coach Alain Dhulst kon echter geen beroep op publiekslieveling Koen Romeyns die langdurig out is met een schouderblessure. Bovendien viel ook Vincent Van Hecke nog gekwetst uit tijdens de opwarming.

De Wezen-Vrienden gingen van start met Bart De Keyser, Stefan De Kesel, Peter Van Heule, Kristof Callebaut en Mathieu Detiége. De Limburgers begonnen met Jens en Jonas Moons, Michiel Reynders, Dirk Hannes en  Seppe De Leeuw.

De match begon met een bom van Stefan De Kesel en Mathieu Detiége dreef de score op tot 5-0. De Wezen namen een sterke start en Bart De Keyser zorgde na amper 2 minuten voor een bonus van 8 punten: 10-2. De bezoekers reageerden via Jens en Jonas Moons, Dirk Hannes en Kristof Gijbels, maar een vlot scorende Bart De Keyser, Mathieu Detiége, Frank Vanderkimpen (met een driepunter) en Kristof Callebaut konden de voorsprong vrijwaren. Met o.m. een afstandshot van Dirk Hannes en punten van Kristof Gijbels naderden de bezoekers toch tot op 2 punten: 27-25. Bart De Keyser zorgde van op de vrijworplijn toch nog voor een bonus van 4 punten: 29-25.

In het begin van het tweede quarter slaagden Stefan De Kesel en Bart De Keyser er in om de lokale bonus op te drijven tot 6 punten: 34-28.Met punten van Kristof Gijbels, Jens Moons, Achaaray en Michiel Reynders kwamen de Limburgers echter terug aansluiten: 37-36. Met o.m. een driepunter van Bart Van Gompel en punten van Bart De Keyser en Mathieu Detiége bouwden de Wezen-Vrienden terug een voorsprong op van 6 punten: 46-40. Vatana kwam echter met twee afstandshots van Wouter Hannes, net voor de rust, op gelijke hoogte: 46-46.

In de aanvangsfase van het derde quarter kon de Oudenbergploeg met een bom van Kristof Callebaut en de steun van Stefan De Kesel en Bart De Keyser terug voorsprong nemen: 53-48. De Limburgers bleven echter aanklampen en met punten van Seppe De Leeuw, Kristof Gijbels en Jonas Moons kwamen ze halverwege het derde quarter zelfs voor het eerst aan de leiding: 55-58. Met o.m. een geslaagde afstandshot van Seppe De Leeuw werd de bezoekende voorsprong opgevoerd tot 5 punten: 59-64. Met o.m. een driepunter van Kristof Callebaut en korven van Stefan De Kesel en Bart De Keyser konden de Wezen de schade beperken tot een achterstand van 3 punten: 68-71. Bij de Wezen moest Stefan De Kesel op het einde van het derde quarter echter naar de kant met 5 fouten.

Met een bom van Kristof Callebaut en de steun van Mathieu Detiége brachten de Wezen de balans terug in evenwicht: 73-73. Toch slaagde Beringen er in om via Wouter Hannes, Kristof Gijbels, Jonas en Jens Moons terug een voorsprong van 6 punten op te bouwen: 75-81. Met korven van Kristof Callebaut en Bart Van Gompel, en 6 punten op rij van Frank Vanderkimpen kwamen de Wezen terug op gelijke hoogte: 85-85. Met om. een driepunter van Jonas Moons en punten van Kristof Gijbels trokken de bezoekers terug het laken naar zich toe: 85-89. Bij de thuisploeg moest ook Bart De Keyser met 5 fouten naar de kant, maar toch brachten Mathieu Detiége en Jonathan Huwé terug tot op 1 punt. In een spannende slotfase kon Jonas Moons de eindscore vastleggen: 89-91.

Wezen-Vrienden: Bart De Keyser (28 punten); Frank Vanderkimpen (19 punten); Mathieu Detiége (12 punten); Kristof Callebaut (11 punten); Stefan De Kesel (10 punten); Bart Van Gompel (7 punten); Jonathan Huwé (2 punten).

Vatana Beringen: Kristof Gijbels (20 punten); Jonas Moons (16 punten); Seppe De Leeuw (15 punten); Dirk Hannes (14 punten); Jens Moons (10 punten); Wouter Hannes (8 punten); Achaaray (6 punten); Michiel Reynders (2 punten).

Andere uitslagen:

Wezen-Vrienden B – Bavi Gent B: 75-68

BC Lede B – Wezen-Vrienden C: 54-74

Olympia Denderleeuw B – Dames WV: 48-68

Juniores WV B – Jeugd Gentson B: 57-83

Miniemen WV – Blackhawks Gent Laarne: 126-36

Pupillen WV A – Helios Zottegem: 79-82

Pupillen WV B – BS Erembodegem: 51-60

Panters Baasrode B – Benjamins WV: 40-44

Wedstrijdkalender zaterdag 10 maart:

09u15: Microben WV – BBC Lokeren

11u00: Benjamins WV – BJM Maldegem

13u00: Basics Melsele – Juniores WV A

15u00: MAC Destelbergen Gentbrugge – Pupillen WV B

16u30: BBC Houtem – Pupillen WV A

17u00: Bavi Gent B – Juniores WV B

18u45: Wezen-Vrienden C – Olympia Denderleeuw C

20u30: Nieuw Brabo Antwerpen – Wezen-Vrienden A

Zondag 11/3 om 12u00: Basket Meetjesland – Miniemen WV

Zondag 11/3 om 15u00: BBC Hansbeke B – Wezen-Vrienden B

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background