20 apr 2016

Wezen-Vrienden verliezen nipt op laatste speeldag

Op de slotdag van de competitie kregen de Wezen-Vrienden het bezoek van fusieclub Tiger Zwevegem-Deerlijk.


De Wezen begonnen aan de partij met Tim Van Driessche, Jeroen Tuypens, Hendrik Tratsaert, Jimmy Hendrickx en Sam Verstraeten. Bij de West-Vlamingen gingen Dieter D’Hooge, Sam De Coninck, Brecht Duyck, Michiel De Corte en Jochen Ghekiere van start.
De match ging van start met een bom van Jimmy Hendrickx. In een gelijk opgaand eerste quarter scoorde ook Sam Verstraeten een driepunter, en bij de bezoekers zorgden Sam De Coninck en Jochen Ghekiere voor geslaagde afstandshots. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe: 22-22.
In het begin van het tweede quarter zorgden Jimmy Hendrickx, Bart Spinnoy en Sam Tuypens voor een bonus van 5 punten: 31-26. Met korven van Sam De Coninck, Benoit Denoulet en Herbert De Smet kwamen de bezoekers langszij, en Benoit Denoulet bracht de Tigers met een driepunter zelfs op voorsprong: 31-34. Met nog een afstandshot van Dieter De Smet en punten van Benoit Denoulet en Dieter De Smet konden de bezoekers hun voorsprong zelfs nog opdrijven tot 33-41. Bart Spinnoy kon net voor de rust de achterstand nog beperken: 35-41.
Met o.m. een driepunter van Jimmy Hendrickx en korven van Jeroen Tuypens en Tim Van Driessche naderden de Wezen terug tot op 2 punten: 46-48. Via Benoit Denoulet en Dieter D’Hooge konden de West-Vlamingen in eerste instantie hun voorsprong toch handhaven: 51-59. Het was pas in de slotfase van het derde quarter dat de thuisploeg via Jeroen Tuypens, Jimmy Hendrickx en Tim Van Driessche terug dichterbij kwam: 59-61.
Benoit Denoulet kon de bezoekende voorsprong opdrijven, maar met 8 punten op rij van Sam Verstraeten kwamen de Wezen toch op voorsprong: 67-65. Met driepunters van Sam Verstraeten en Bart Spinnoy voor de thuisploeg, en Jochen Ghekiere voor de bezoekers bleef de spanning in de lucht hangen: 76-73. Met een tussentijdse 0-8 brachten Dieter D’Hooge, Sam De Coninck en  Jochen Ghekiere hun team terug op voorsprong: 76-81. Tim Van Driessche bracht met een afstandshot de thuisploeg nog terug tot op 2 punten, maar Dieter D’Hooge kon de zege van de bezoekers veilig stellen: 79-82.
Wezen-Vrienden: Sam Verstraeten (22 punten), Jimmy Hendrickx (21 punten), Tim Van Driessche (13 punten), Jeroen Tuypens (9 punten), Bart Spinnoy (8 punten), Sam Tuypens (4 punten), Hendrik Tratsaert (2 punten).
Tiger Zwevegem-Deerlijk: Sam De Coninck (19 punten), Dierer D’Hooge (16 punten), Benoit Denoulet (14 punten), Jochen Ghekiere (12 punten), Dieter De Smet en Brecht Duyck (elk 6 punten), Herbert De Smet (5 punten), Michiel De Corte (4 punten).
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Black Boys Erpe-Mere B 79-90
WS Sint-Amandsberg – Wezen-Vrienden C 86-38
Kadetten WV – Crelan Okapi Aalstar B 54-56
Tiger Zwevegem-Deerlijk – Miniemen WV 107-49
Pupillen WV – BBC Erembodegem 91-48
Benjamins WV A – Scheldejeugd Temse 51-51
Wedstrijden zaterdag 23 april:
12u45: Microben WV – Haantjes Oudenaarde
13u: Basket Meetjesland – Miniemen WV
KBBC Wezen-Vrienden zoekt:
KBBC Wezen-Vrienden Geraardsbergen is op zoek naar trainers voor volgend seizoen. We schrijven in met zowel provinciale als met landelijke ploegen. Zie jij jezelf deel uit maken van onze enthousiaste groep trainers ? Of weet jij iemand die we kunnen contacteren ? Wil jij meewerken aan het uitbouwen van onze club ? Bel naar 0468/15.35.13 of stuur een mailtje naar pmalfait@telenet.be og secretaris@wezen-vrienden.be .
Om onze ploeg voor volgend seizoen compleet te maken zijn we ook nog op zoek naar een jonge guard, alsook een jonge 5 speler.
Textielophaling:
Op zaterdag 30 april organiseren de Wezen-Vrienden een ophaling van oude kledij. De hoogste tijd dus om de kasten eens leeg te maken. Heb je oude kledij, schoenen, lakens, enz., breng ze gerust binnen in Sporthal De Kriebel of neem gerust contact op met secretaris@wezen-vrienden.be .

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background