14 sep 2014

Wezen-Vrienden verliezen derby tegen Denderleeuw

Beide ploegen verloren op de eerste speeldag. De derby was dus voor beide ploegen belangrijk om de voeling met de top van de klassering niet te verliezen.


De thuisploeg ging van start met Jeroen Tuypens, Zeno Neyt, Jonathan Huwé, Hendrik Tratsaert en Len Vandelanotte. De bezoekers kozen voor oud-Wezen Stefan De Kesel en Kristof Callebaut, Christophe Maes, Sam Verstraeten en Maxim Bodson om aan de wedstrijd te beginnen.
Via Maxim Bodson en Christophe Maes haalde Olympia in de beginfase fors uit: 0-7. Een zwak acterend Wezen-Vrienden kon in het eerste quarter geen vuist maken, en via Maxim Bodson, Kristof Callebaut en Christophe Maes bouwden de bezoekers een mooie voorsprong uit: 5-19.
Met o.m. een driepunter van Frank Vanderkimpen en korven van Jeroen Tuypens en Len Vandelanotte begonnen de Wezen goed aan het tweede quarter: 12-19. Olympia reageerde met punten van Joost Boterbergh, Kristof Callebaut en Nathan De Meyer, maar met een afstandshot van Zeno Neyt en punten van Jonathan Huwé, Frank Vanderkimpen en Len Vandelanotte knokten de Wezen zich weer in de wedstrijd: 22-24. Met o.m. een driepunter van Kristof Callebaut namen de bezoekers terug voorsprong, maar Len Vandelanotte en Jonathan Huwé konden de schade bij de rust toch nog beperken tot 4 punten: 25-29.
Het derde quarter ging van start met een bom van Hendrik Tratsaert. Christophe Maes en Maxim Bodson konden de bezoekende voorsprong nog vrijwaren, maar met nog een driepunter van Hendrik Tratsaert en punten van Zeno Neyt en Jonathan Huwé kwamen de Wezen-Vrienden voor het eerst aan de leiding: 36-35. Olympia kon via Christophe Maes, Nathan De Meyer en Kristof Callebaut terug een bonus opbouwen: 36-42. Dankzij een driepunter van Frank Vanderkimpen en de steun van Hendrik Tratsaert kwamen de Wezen terug op gelijke hoogte: 44-44.
De beslissing zou dus in het vierde quarter vallen. Met o.m. driepunters van Christophe Maes en Stefan De Kesel pakten de bezoekers meteen sterk uit: 44-52. De Wezen vochten terug met punten van Jonathan Huwé, Frank Vanderkimpen, Hendrik Tratsaert en Jeroen Tuypens: 52-56. Met korven van Kristof Callebaut, Christophe Maes en Sam Verstraeten slaagden de bezoekers er in om terug een kloof te slaan van 10 punten: 54-64. Met vrijworpen van Jonathan Huwé en een afstandshot van Frank Vanderkimpen konden de Wezen het verschil nog beperken. Eindstand: 61-66.
Een slechte start voor het team van coach Alain D’Hulst. Volgende week wacht er met de verplaatsing naar Melco Ieper voor de Wezen-Vrienden terug een zware opdracht.
Wezen-Vrienden: Frank Vanderkimpen en Hendrik Tratsaert (elk 14 punten), Jonathan Huwé (13 punten), Len Vandelanotte (9 punten), Jeroen Tuypens (6 punten), Zeno Neyt (5 punten).
Olympia Denderleeuw: Christophe Maes (20 punten), Maxim Bodson (17 punten), Kristof Callebaut (15 punten), Nathan De Meyer (4 punten), Stefan De Kesel (3 punten), Ziggy Hendrickx, Sam Verstraeten en Maarten Drabbe (elk 2 punten), Joost Boterbergh (1 punt).
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – BBC Zele B: 70-58
Juniores WV – Black Boys Erpe-Mere: 69-56
Cadetten WV – Gent Hawks: 64-36
Miniemen meisjes WV – Tigers Evergem: 23-105
Pupillen WV – Basket Meetjesland: 57-66
BC Lede – Benjamins WV: 61-31
Wedstrijden zaterdag 20 september:
9u15: Microben WV – Sgolba Aalter
11u: Benjamins WV – United Ninove
11u15: Falco Gent C  – Cadetten WV
12u45: Miniemen meisjes WV – Sint Niklase Condors
13u15: Falco Gent B – Miniemen WV
16u: Haantjes Oudenaarde – Pupillen WV
18u15: Bavi Gent C – Wezen-Vrienden B
18u30: Melco Ieper B – Wezen-Vrienden A
Zondag 21/9 om 15u: BBC Zele – Juniores WV

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background