14 feb 2011

Wezen-Vrienden verliezen bij Oostende

Na de uitschakeling in de Beker van Oost-Vlaanderen tegen The Tower Aalst, moesten de Wezen-Vrienden nu de verre verplaatsing naar Oostende maken.
De thuisploeg begon aan de wedstrijd met Kevin Van Hee, Jochen Delvinquire, Serge Carton, Laszlo Tabar en David Verde. De Wezen-Vrienden gingen van start met Stefaan De Kesel, Bart De Keyser, Frank Vanderkimpen, Koen Romeyns en Bram Denie.
Het eerste quarter begon met een driepunter van thuisspeler Serge Carton. De Wezen reageerden via Bart De Keyser, Koen Romeyns en Bram Denie. Met een driepunter van Frank Vanderkimpen namen de Geraardsbergenaars zelfs de leiding over: 10-11. Bram Denie kon de score opdrijven, maar Jochen Delvinquire kon met een geslaagde afstandshot gelijk stellen: 13-13. Beide ploegen bleven gelijke tred houden, en met o.m. driepunters van Bram Denie (Wezen-Vrienden) en Yves Van Daele (Gistel-Oostende) werd de score opgedreven tot 22-22. Via Serge Carton en Kevin Van Hee kon de thuisploeg het eerste quarter toch nog afsluiten met een kleine bonus: 26-24.
Via Yves Van Daele konden de West-Vlamingen de voorsprong vergroten, maar met o.m. een driepunter van Jonathan Huwé namen de Wezen terug het roer over: 28-29. Niettegenstaande een driepunter van thuisspeler Yves Van Daele, en twee geslaagde afstandshots van Koen Romeyns voor de bezoekers kon geen van beide ploegen het verschil maken. Bart De Keyser en Stefaan De Kesel zorgden voor een bonus van 3 punten, maar Yves Van Daele stelde halverwege het tweede quarter gelijk met een afstandshot: 42-42. Via Stefaan De Kesel, Kristof Callebaut en Bart De Keyser konden de Wezen terug een kleine bonus opbouwen: 46-50. Met een driepunter van Dominique Jauquet en korven van Michael Brouns kwam de thuisploeg echter terug aan de leiding. Bart Van Gompel kon net voor de rust toch nog voor een minimale voorsprong voor de Oudenbergploeg zorgen: 53-54.

Ook in het derde quarter volstonden de driepunters van Bram Denie, Stefaan De Kesel en Kristof Callebaut niet om de thuisploeg af te schudden: 63-65. Het was echter de thuisploeg die er met korven van o.m. David Verde, Tom Naessens, Laszlo Tabar en een driepunter van Serge Carton een voorsprong van 7 punten opbouwde: 76-69.
Bij de start van het vierde quarter kon Dominique Jauquet de voorsprong opdrijven tot 10 punten: 79-69. Bij de thuisploeg werd Tom Naessens uitgesloten met twee vrijwillige fouten, maar de Wezen verloren ook Koen Romeyns met vijf fouten. Met een driepunter van Kevin Van Hee konden de West-Vlamingen hun voorsprong opdrijven tot 11 punten: 82-71. Met o.m. afstandshots van Kristof Callebaut en Jonathan Huwé, en korven van Stefaan De Kesel en Bart De Keyser slaagden de Wezen-Vrienden er in om hun achterstand om te buigen in een kleine voorsprong: 85-86. Met korven van David Verde, Serge Carton, Dominique Jauquet en een driepunter van Kevin Van Hee was het echter Gistel-Oostende die het laken terug naar zich toetrok. In de slotminuut konden Kristof Callebaut en Jonathan Huwé het verschil nog beperken tot 6 punten: 96-90.
Volgende zaterdag speelt het vierde gerangschikte Wezen-Vrienden in “De Kriebel” tegen het derde gerangschikte Rapid Langemark. Het wordt echter afwachten of coach Alain Dhulst een beroep zal kunnen doen op Peter Van Heule die gekwetst uitviel.

Duva Gistel Oostende: Carton (18 punten); Van Daele (13 punten); Tabar (11 punten); Van Hee, Naessens en Delvinquire (elk 10 punten); Jauquet, Verde en Brouns (elk 8 punten).

Wezen-Vrienden: De Keyser (27 punten); Denie (16 punten); Huwé (13 punten); Romeyns en Callebaut (elk 10 punten); De Kesel (9 punten); Vanderkimpen (3 punten); Van Gompel (2 punten).

Andere uitslagen:
BBC Latem De Pinte C – Wezen-Vrienden B: 69-56
Wezen-Vrienden C – Optima Jeugd Gentson: 65-66
KBT Ronse SK B – Dames WV: 67-43
Modu Destelbergen – Cadetten WV: 66-76
Bavi Gent B – Miniemen WV: 76-67
KBT Ronse SK – Pupillen WV: 56-67
Falco Gent B – Benjamins WV A: 60-87
Benjamins WV B – Laurastar Aalst: 85-25

Thuiswedstrijden zaterdag 19 februari:
09u15: Benjamins WV A – Sgolba Aalter
11u00: Pupillen WV – Okapi Aalstar B
12u45: Landelijke Juniores WV – Melco Ieper
14u30: Miniemen WV – Bobcat Laarne
16u15: Dames WV – Olympia Denderleeuw
18u15: Wezen-Vrienden B – KBT Ronse SK
20u15: Wezen-Vrienden A – Rapid Langemark

 
Tags

Verder lezen

Volgende bericht

KSV wint van Nevele


Thumbnail

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background