14 nov 2010

Wezen-Vrienden verliezen bij Borgerhout

In de 1/16de finale’s van de Beker van Vlaanderen moesten de Wezen-Vrienden het opnemen tegen tweede nationaler Gembo Borgerhout.

Bij de thuisploeg kon coach Alain Dhulst geen beroep doen op Frank Vanderkimpen, die na een kort wederoptreden nu een meniscusoperatie moet ondergaan, en de gekwetste Bart Van Gompel. Ook Peter Van Heule bleef nog inactief.
De Wezen gingen van start met Bram Denie, Stefaan De Kesel, Koen Romeyns, Kristof Callebaut en Bart De Keyser. Bij de Antwerpenaars begonnen Josten, Celis, Jansen, Van Aken en Pegg aan de wedstrijd.
De Geraardsbergenaars, die een voorgift van 15 punten kregen, namen een sterke start via Bart De Keyser: 19-0. In het eerste quarter slaagde Gembo er niet echt in om de voorgift te overbruggen. Reden hiervan waren ondermeer de driepunters van Koen Romeyns (3x) en Kristof Callebaut die ervoor zorgden dat het eerste quarter werd afgesloten met een bonus van 12 punten: 37-25.

In het begin van het tweede quarter konden Bram Denie en Bart De Keyser de voorsprong opdrijven tot 16 punten: 43-27. Met o.m. een driepunter van Salden, en de steun van De Wit en Seghers slaagde Gembo er toch in om tot op 10 punten te naderen, maar thuisspeler Kristof Callebaut bracht met een geslaagde afstandshot het verschil terug tot op 13 punten: 49-36. Met een tussentijdse 0-13 slaagden de Antwerpenaars er toch in om net voor de rust hun achterstand weg te werken: 49-49. De jonge Jonathan Huwé knalde echter nog een driepunter binnen, zodat de Wezen toch nog met voorsprong konden gaan rusten: 52-49.
Via Kristof Callebaut, Bart De Keyser en Bram Denie slaagden de Wezen erin om de voorsprong terug te vergroten tot 59-53. Tot grote frustratie van de Antwerpse coach slaagden de bezoekers er niet in om de match in handen te nemen. Halverwege het derde quarter lukte het hen uiteindelijk om toch terug langszij te komen: 65-65. Met een driepunter van Van Aken kwam Gembo even aan de leiding, maar de Wezen reageerden met een afstandshot van Koen Romeyns, en Ken Galle, Stefaan De Kesel en Eric Hoefman zorgden er voor dat ook het derde quarter met voorsprong werd afgesloten: 78-75.

Het vierde quarter begon nog hoopvol voor de thuisploeg, want Kristof Callebaut knalde onmiddellijk een driepunter binnen, en ook Bart De Keyser kon van op vrijworplijn scoren: 83-77. Met een driepunter van Pegg, en korven van De Wit en Josten slaagde Gembo er toch in om de achterstand weg te werken: 83-86. Bovendien moest bij de Wezen hun dubbele meter Stefaan De Kesel naar de kant met vijf fouten. Meteen konden de bezoekers profiteren om het verschil maken. Eindstand: 85-96.
De Wezen-Vrienden mogen met opgeheven hoofd de Beker van Vlaanderen verlaten, want niettegenstaande het klasseverschil zorgden ze toch voor een spannende en aantrekkelijke wedstrijd.

Wezen-Vrienden:
Bart De Keyser (19 punten); Koen Romeyns (16 punten); Kristof Callebaut (13 punten); Bram Denie (7 punten); Stefaan De Kesel en Eric Hoefman (elk 5 punten); Jonathan Huwé (3 punten); Ken Galle (2 punten).

Gembo Borgerhout: Poel (19 punten); Jansen (17 punten); De Wit (12 punten); Solden en Josten (elk 10 punten); Van Aken (9 punten); Pegg (8 punten); Celis (7 punten); Seghers (4 punten).

Andere bekeruitslagen:
Juniores WV – Panters Baasrode: 93-96
BBC Latem-De Pinte – Cadetten WV: 99-61
Miniemen WV – BS Erembodegem: 72-81
Pupillen WV – BC Telenet Oostende: 35-129
Falco Gent – Benjamins WV: 81-57

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background