30 sep 2016

Wezen-Vrienden uitgeschakeld in Beker van Vlaanderen

In de Beker van Vlaanderen moesten de Wezen-Vrienden op bezoek bij de West-Vlaamse eerste provincialer Spie Izegem.

In de Beker van Vlaanderen moesten de Wezen-Vrienden op bezoek bij de West-Vlaamse eerste provincialer Spie Izegem.
De West-Vlamingen, die een voorgift van vijf punten kregen, gingen van start met Brecht en Stijn Duyck, Matthias Franchoo, Laurent Petraroli en Ryan Surmant. Bij de Wezen koos coach Patrick Malfait voor Christophe Maes, Christian Muhitu, Maarten Van Der Sypt, Arnaud Dimbala en Anaël Ahanda.
Niettegenstaande twee driepunters van thuisspeler Laurent Petraroli konden de Wezen via Maarten Van Der Sypt, Christophe Maes, Anaël Ahanda en Christian Muhitu op het einde van het eerste quarter de achterstand reduceren tot 2 punten: 19-17.
Het tweede quarter ging van start met een bom van Mattijs Deleersnijder, maar Christophe Maes reageerde eveneens met een afstandshot. Toch kon de thuisploeg met korven van Artan Dauti, Brecht Duyck, Matthias Franchoo en Robin Marreel het verschil opdrijven tot 8 punten: 36-28. “Papy” Dimbala knalde nog twee driepunters binnen, maar de West-Vlamingen konden toch gaan rusten met een bonus van 8 punten: 44-36.
Na de rust brachten Bob Dikanda, Anaël Ahanda en Christian Muhitu de bezoekers terug op gelijke hoogte: 44-44. En met o.m. een driepunter van Christian Muhitu en korven van Christophe Maes, Anaël Ahanda, Arnaud Dimbala en Bob Dikanda liepen de Wezen-Vrienden zelfs 5 punten uit: 50-55. Ryan Surmont kon echter met een afstandshot op de buzzer de schade voor de thuisploeg nog beperken: 53-55.
Met een driepunter van Mattijs Deleersnijder kwam Izegem terug op voorsprong: 56-55. Bij de Wezen kwam Christophe Maes echter op dreef. Hij bracht de thuisdefensie constant in de problemen en met een driepunter van “Papy” er bovenop kwam de Oudenbergploeg terug op voorsprong: 63-67.Artan Dauti en Ryan Surmont konden de thuisploeg echter terug op gelijke hoogte brengen: 67-67. We begonnen aan een spannende slotfase waarin beide ploegen elkaar geen duimbreed ruimte gaven: 75-75. Met nog één minuut op de klok bracht Christian Muhitu de Wezen terug op voorsprong, maar aan de overkant knalde Brecht Duyck een afstandshot door de netten: 78-77. De Wezen moesten in de slotseconden risico’s nemen en gedwongen fouten maken, waarvan de thuisploeg profiteerde om toch nog een verschil van 6 punten op te bouwen: 83-77.
Spie Izegem: Brecht Duyck (18 punten), Matthias Franchoo (16 punten), Artan Dauti (15 punten), Mattijs Deleersnijder (12 punten), Ryan Surmont (7 punten), Laurent Petraroli (6 punten), Stijn Duyck (2 punten), Robin Marreel (2 punten).
Wezen-Vrienden: Christophe Maes (22 punten), Anaël Ahanda (15 punten), Christian Muhitu (13 punten), Arnaud Dimbala (13 punten), Bob Dikanda (6 punten), Maarten Van Der Sypt (6 punten), Lievin Gaza (2 punten).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background