6 mrt 2011

Wezen-Vrienden thuis van Schelle

De Wezen-Vrienden kregen het bezoek van leider BBC Schelle.

Coach Alain Dhulst kon voor deze match echter geen beroep doen op spelverdeler Koen Romeyns.
De Wezen begonnen aan de match met Frank Vanderkimpen, Stefaan De Kesel, Kristof Callebaut, Peter Van Heule en Bart Van Gompel. Schelle ging van start met Peter De Clerck, Moussa El Mokhtari, Tim Geers, Filip Temmerman en Maarten Corremans.
Met o.m. twee driepunters van Peter Van Heule begon de thuisploeg sterk aan de partij: 8-2. Met een korf van Maarten Corremans en een afstandshot van Moussa El Mokhtari kwamen de leiders terug aansluiten: 8-7. Kristof Callebaut scoorde nog voor de Wezen, maar in de laatste vijf minuten van het eerste quarter slaagde de thuisploeg er niet meer in om te scoren. De bezoekers profiteerden met bommen van Maarten Corremans en Benjamin Saeys om een kloof te slaan: 10-17.

Via Benjamin Saeys en Pim Cuypers konden de bezoekers hun voorsprong vergroten tot 12 punten: 10-22. Met een geslaagde afstandshot van Stefaan De Kesel, en de steun van Eric Hoefman en Frank Vanderkimpen naderden de Wezen terug tot op 2 punten: 22-24. Met o.m. een driepunter van Filip Temmerman en punten van Maarten Corremans bereikten de leiders toch nog de rust met een verschil van 6 punten: 29-35.

In het begin van het derde quarter konden de Antwerpenaars hun bonus nog verder opdrijven. Maarten De Gryze, Tim Geers en Maarten Corremans zorgden voor 29-42. De Wezen-Vrienden knokten zich echter terug in de match. Met o.m. een driepunter van Peter Van Heule en korven van Stefaan De Kesel, Kristof Callebaut en Bart De Keyser kwamen ze terug op gelijke hoogte: 46-46. De slotminuten van het derde quarter bleven spannend, maar met bommen van Kristof Callebaut en Peter Van Heule kon de thuisploeg een minimale voorsprong behouden: 52-51. In de slotseconden bracht Benjamins Saeys, met een afstandshot, de leiders terug op voorsprong: 54-56.
Met nog een driepunter van Benjamin Saeys konden de bezoekers het verschil vergroten tot 5 punten: 54-59. Met punten van Bart De Keyser, Stefaan De Kesel en Frank Vanderkimpen bleef de thuisploeg echter aanklampen: 60-64. Maarten Corremans scoorde nog een afstandshot, en met de steun van Filip Temmerman kon Schelle terug een kloof slaan van 12 punten: 63-75. De Wezen verloren Peter Van Heule nog met vijf fouten, en slaagden er niet meer in om de bezoekers te bedreigen. Frank Vanderkimpen kon de eindscore nog vastleggen met een driepunter: 70-78.

Volgende week spelen de wezen-Vrienden terug thuis. Met de komst van Bervan Tielt moet men ongetwijfeld de punten kunnen thuis houden.

Wezen-Vrienden: Peter Van Heule (18 punten); Frank Vanderkimpen en Stefaan De Kesel (elk 13 punten); Bart De Keyser (11 punten); Kristof Callebaut (10 punten); Bram Denie (3 punten); Eric Hoefman (2 punten).
BBC Schelle: Maarten Corremans (20 punten); Filip Temmerman (17 punten); Peter De Clerck (14 punten); Benjamin Saeys (13 punten); Maarten De Gryze (6 punten); Tim Geers en Moussa El Mokhtari (elk 3 punten); Pim Cuypers (2 punten).

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Olympia Denderleeuw B 82-87
Black Bears Gent C – Wezen-Vrienden C 75-74
Dames WV – BS Erembodegem 86-44
Landelijke Juniores WV – Falco Gent 33-100
Wedstrijden op zaterdag 12 maart:
13u00: Wibac Sint Eloois Winkel – Landelijke Juniores WV
18u15: Wezen-Vrienden B – Onderons Grembergen B
20u15: Wezen-Vrienden A – Bervan Tielt
11u00 (zondag 13/3): Bobcat Laarne B – Wezen-Vrienden C

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background