26 nov 2006

Wezen-Vrienden – Sgolba Aalter

Wezen-Vrienden – Sgolba Aalter: 66 – 71

De Kriebel zat proppens vol voor de topper in de eerste provinciale tussen Wezen-Vrienden en Sgolba Aalter, met als inzet de leidersplaats in de klassering. Bij de thuisploeg bleven de gekwetsten Koen Romeyns en Jan Hijsselinckx nog aan de kant. Ook Steven Vandingelen was twijfelachtig, en deed voor de match nog een ultieme test. Voor het eerst dit seizoen trok ook coach Mario De Wandel zijn “basketsloefkes” nog eens aan.
Bij de Geraardsbergenaars begonnen Joris Uytterhaegen, Dirk Vervaet, Bram Denie, Sem Vanbelleghem en Steven Vandingelen aan de wedstrijd. Sgolba ging van start met De Baere, De Meyer, Van Der Meersch, Duhamel en Dhooge.
Het eerste quart begon met twee gemiste vrijworpen voor de thuisploeg. Duhamel bracht de bezoekers op voorsprong, maar Dirk Vervaet reageerde met een driepunter: 3-2. Dirk Vervaet gooide in de beginfase van de wedstrijd nog twee afstandshots binnen, maar bij de bezoekers deed Duhamel even goed: 11-12. Even later bracht Bram Denie de Wezen terug op voorsprong, maar De Baere stelde gelijk via een driepunter: 18-18. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe, en speelden basket van een hoog niveau, wat op het einde van het eerste quart een monsterscore opleverde: 29-28.
Na vier minuten in het tweede quart stonden de bordjes terug gelijk: 33-33. Even later konden de bezoekers negen puntan uitlopen: 33-42. Met zijn vierde driepunter bracht Dirk Vervaet de thuisploeg terug tot op 36-42, maar even later werd er terug tweemaal gemist van op de vrijworplijn. Via Ruben ‘t Kindt en Joris Uytterhaegen kon de thuisploeg de schade toch nog beperken. Stand bij de rust: 42-46.
In het derde quart gooide Dirk Vervaet nog maar eens een driepunter binnen, en bracht de stand hiermee op 48-50. Ondermeer een uitstekende Duhamel zorgde bij Sgolba terug voor vijf punten voorsprong: 48-53. Halverwege het derde quart maakte Mario De Wandel zijn wederoptreden bij de Wezen-Vrienden. Met nog tien minuten te spelen kon de partij nog alle kanten uit: 56-58.
In het vierde quart bracht Bram Denie de thuisploeg terug tot op één punt:57-58. Met ondermeer nog een driepunter, zorgde Duhamel echter terug voor een kloof van zes punten:57-63. Op twee minuten van het einde gooide Dirk Vervaet zijn zesde afstandshot binnen, en zorgde hierdoor terug voor hoop bij de Geraardsbergse supporters:65-67. In de slotminuut probeerden de bezoekers om de bal in eigen rangen te houden. Bij een 66-69 stand, kreeg Sgolba nog twee vrijworpen toegekend. Duhamel legde de eindcijfers vast: 66-71.
Wezen-Vrienden – Sgolba was een hoogstaande partij, met heel wat sfeer, maar er kan er uiteindelijk maar eentje winnen !

Wezen-Vrienden: Dirk Vervaet (20 punten); Bram Denie (16 punten); Steven Vandingelen (11 punten); Joris Uytterhaegen en Ruben ‘t Kindt (elk 7 punten); Sem Vanbelleghem (4 punten); Eddy Somers (1 punt).
Sgolba: De Baere en Duhamel (elk 19 punten); Dhooge (14 punten); Van Der Meersch (9 punten); Verhaeghe en De Meyer (elk 5 punten).

De Wezen-Vrienden spelen de komende vier wedstrijden op verplaatsing. Nu zaterdag wordt de uitstap gemaakt naar het naburige Olympia Denderleeuw. De B-ploeg speelt om 18u15. De A-ploeg komt om 20u30 in actie.

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – KBT Ronse: 44-79
Dames WV – Gembas Knesselare: 37-61
Juniores WV – Modu Artenova Destelbergen: 83-71
Gavere – Cadetten WV: 67-77
Miniemen WV – Dragons Gent: 87-69
Pupillen WV – Bavi Gent: 41-64
Microben WV – Brother Gent: 12-4

 
Tags

Verder lezen

Vorige bericht

25/11/2006


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background