26 okt 2015

Wezen-Vrienden rukken op in de klassering

Na de nipte nederlaag tegen leider Haantjes Oudenaarde kregen de Wezen-Vrienden met de komst van BBC Hansbeke terug geen gemakkelijke opdracht voorgeschoteld.


De thuisploeg begon aan de wedstrijd met Tim Van Driessche, Jeroen Tuypens, Hendrik Tratsaert, Jimmy Hendrickx en Sam Verstraeten. Bij Hansbeke gingen Martynas Grygalis, Matthias De Beuf, Tom De Backer, Louis Vervaeck en Mathieu Detiège van start.
De bezoekers namen een goeie start met korven van Mathieu Detiège, Louis Vervaeck en Martynas Grygalis: 2-6. Met o.a. een driepunter van Jimmy Hendrickx en punten van Jeroen Tuypens, Tim Van Driessche en Hendrik Tratsaert lieten de Wezen echter niet begaan: 10-8. Toch konden de bezoekers een kloof slaan van 6 punten. Met o.m. een afstandshot van Mathieu Detiège en korven van Martynas Grygalis, Louis Vervaeck en Tom De Backer zorgden ze voor een 12-18 stand. Niettegenstaande een driepunter van Tom De Backer reageerden de Wezen-Vrienden met een bom van Jimmy Hendrickx en punten van Hendrik Tratsaert, Jeroen Tuypens en Sam Verstraeten, waardoor men de schade op het einde van het eerste quarter kon beperken tot een verschil van 2 punten: 21-23.
De Wezen begonnen sterk aan het tweede quarter. Via Sam Verstraeten, Tim Van Driessche, Sam Tuypens en Jimmy Hendrickx kon men een voorsprong van 5 punten opbouwen: 28-23. De bezoekers reageerden met korven van Christophe De Meyer, Ton Neyt, Matthias De Beuf en Ander Deman: 30-30. Met o.m. een driepunter van Sam Verstraeten en de bijdrage van Thomas De Vliegher kon de Oudenbergploeg terug een kloof slaan van 7 punten: 37-30. Toch slaagden Matthias De Beuf, Seppe Vernaeve, Christophe De Meyer en Mathieu Detiège erin om Hansbeke terug langszij te brengen: 37-37. Uiteindelijk kon Bart Spinnoy net voor de rust het verschil maken: 41-37.
Het derde quarter ging spectaculair van start. Met twee driepunters van Tim Van Driessche en bommen van Thomas De Vliegher, Hendrik Tratsaert en Jimmy Hendrickx sloegen de Wezen een kloof van liefst 18 punten: 58-40. Bij de bezoekers scoorde Mathieu Detiège nog een driepunter, maar met afstandshots van Hendrik Tratsaert, Sam Verstraeten en Jimmy Hendrickx konden de Wezen-Vrienden het derde quarter afsluiten met 14 punten voorsprong: 75-61.
In het vierde quarter kwam Hansbeke via Cederic Van Belle en Louis Vervaeck nog terug tot op 10 punten: 79-69. Met bommen van Jimmy Hendrickx en Sam Verstraeten hielden de Wezen de match echter onder controle. Bi!j de bezoekers moest Tom Neyt nog met vijf fouten naar de kant. En niettegenstaande nog een driepunter van Christophe De Meyer konden Bart Spinnoy, Tim Van Driessche en Sam Verstraeten de winst verzilveren: 94-81. Door deze belangrijke overwinning duiken de Wezen de top-5 van de klassering binnen.
Volgende zaterdag spelen de Wezen in de Beker van Oost-Vlaanderen op Olympia Denderleeuw, de ongeslagen leider in tweede provinciale.
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Crelan Okapi Aalstar C 76-71
Kadetten WV – Tigers Evergem 51-75
Miniemen WV – Basket Sijsele 47-85
Pupillen WV – BBC Zele B 104-45
Haantjes Oudenaarde – Benjamins WV B 62-49
Bekerwedstrijden zaterdag 31 oktober:
11u: Stella Artois Leuven Bears – Pupillen WV
14u30: Miniemen meisjes WV – Tigers Evergem
20u: Olympia Denderleeuw – Wezen-Vrienden A

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background