5 nov 2017

Wezen-Vrienden plaatsen zich voor 1/8ste finale Beker Oost-Vlaanderen

In de 1/16de finale van de Beker van Oost-Vlaanderen kregen de Wezen-Vrienden het bezoek van eerste provincialer Panters Baasrode B.

In de 1/16de finale van de Beker van Oost-Vlaanderen kregen de Wezen-Vrienden het bezoek van eerste provincialer Panters Baasrode B.
De bezoekers, die een voorgift van 5 punten kregen, gingen van start met Lars Moortgat, Bruno Baert, Bram Daneels, Michiel Tieleman en Sander Willocx. De Wezen begonnen aan de match met Christophe Maes, “Papy” Dimbala, Anaël Ahanda, Tim Van Driessche en Maarten Van Der Sypt.
Met o.m. twee driepunters van Tim Van Driessche en punten van Maarten Van Der Sypt en Anaël Ahanda werd de bonus van de bezoekers onmiddellijk te niet gedaan: 10-5. Baasrode reageerde echter met een afstandshot van Lars Moortgat en Michiel Tieleman kon de balans terug in evenwicht brengen: 10-10. Met “bommen” van Arnaud Dimbala en Tim Van Driessche en de steun van Maarten Van Der Sypt en Anaël Ahanda kon de Oudenbergploeg een voorsprong van 8 punten opbouwen: 22-14.
In het tweede quart knalde Christophe Maes een driepunter binnen. Met o.m. drie afstandshots van Sander Willocx en ééntje van Bram Daneels, en korven van Ewout Pollaris en Alec Van Impe naderden de Panters net voor de rust tot op één punt: 33-32. “Papy” kon de lokale voorsprong nog met een driepunter opdrijven: 36-32.
De bezoekers bleven in hun kansen geloven en via Wouter Christiaens, Bruno Baert en Michiel Tieleman kwam men, in een ware cup-match, op gelijke hoogte: 42-42. Christophe Maes en “Papy” Dimbala zorgden ervoor dat de thuisploeg met een kleine bonus aan het vierde quarter konden beginnen: 45-42.
Ook in het begin van het vierde quarter konden de Wezen geen afstand nemen. Het bleef spannend tot twee minuten voor het slot. Met 11 punten op rij van Anaël Ahanda kon de thuisploeg uiteindelijk de winst veilig stellen. Tussendoor scoorde Michiel Tieleman nog een driepunter voor Baasrode.
Met deze fel bevochten overwinning plaatsen de Wezen-Vrienden zich voor de 1/8ste finale van de Beker. Hierin moet men op bezoek bij tweede provincialer BBC Latem-De Pinte C. Een verplaatsing die men bij de Wezen zeker niet moet onderschatten, want Latem-De Pinte slaagde er in om Sgolba Aalter (eerste landelijke) uit te schakelen.
Wezen-Vrienden: Ahanda (21 punten), Van Der Sypt (11 punten), Dimbala (10 punten), Van Driessche (9 punten), Maes (4 punten), Dikanda (4 punten), Tordeur (2 punten), Beeckmans (2 punten).
Panters Baasrode: Willocx (9 punten), Daneels (8 punten), Tieleman (8 punten), Christiaens (7 punten), Pollaris (4 punten), Baert Bruno (4 punten), Van Impe (3 punten), Moortgat (3 punten), Adriaenssens (2 punten).
Andere uitslagen:
Cadetten WV A – BBC Denderregio 50-89
Pupillen WV A – Bavi Gent 6-131
Vrijdag 10 november:
20u30: Falco Gent B – Wezen-Vrienden A
Zaterdag 11 november:
9u: BBC Erembodegem – Pré-microben WV
11u: Basket Meetjesland – Juniores WV
12u50: BBC Erembodegem B – Pupillen WV B
13u30: Sint Niklase Condors – Cadetten meisjes WV (1/8 BOV)
18u45: Olympia Denderleeuw B – Wezen-Vrienden B
Zondag 12 november:
Jong Basket Wevelgem – Cadetten WV A

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background